Jabra Talk 25 Review: een korte oplaadtijd voor langdurig praten

Inhoudsopgave:

Jabra Talk 25 Review: een korte oplaadtijd voor langdurig praten
Jabra Talk 25 Review: een korte oplaadtijd voor langdurig praten
Anonim

Bottom Line

Dankzij een slank ontwerp en een comfortabel oorstukje is de Jabra Talk 25 een geweldige manier om tot acht uur handsfree te praten.

Jabra Talk 25

Image
Image

We hebben de Jabra Talk 25 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je thuis of op kantoor vaak aan de telefoon bent, kan een Bluetooth-headset zoals de Jabra Talk 25 van onschatbare waarde zijn. De Talk 25 heeft tot 8 uur gesprekstijd en tot 10 dagen standby-tijd, wat meer dan genoeg was om aan de behoeften van mijn thuiskantoor te voldoen. Om deze Bluetooth-headset te testen, heb ik de prestaties, levensduur van de batterij, comfort en ontwerp geëvalueerd. Lees verder om te zien hoe het ging.

Ontwerp: Klein en modern

De meeste Bluetooth-headsets op de markt hebben allemaal vergelijkbare eigenschappen: ze zijn slank, compact en zwart. De Jabra Talk 25 verandert het ontwerp niet drastisch, het is een slanke, compacte oortelefoon gemaakt van zwart polycarbonaat, met een afmeting van 4,2 x 1,3 x 6,9 inch (LWH). Het ontwerp is mooi omdat het niet overduidelijk zichtbaar of duidelijk is in je oor. Over het algemeen ziet het er behoorlijk professioneel uit en geschikt voor een werkomgeving.

In tegenstelling tot andere Bluetooth-headsets die ik heb geprobeerd, is de Jabra Talk 25 echt heel erg klein. Door de kleur is het moeilijk te herkennen als je het neerzet en vergeet waar je het neerzet. In het geval van dit specifieke apparaat was ik het drie dagen kwijt voordat ik het opnieuw tegenkwam - en dit incident was geen geïsoleerde gebeurtenis. Meer daarover hieronder.

Image
Image

Comfort: comfortabel, maar los

Met zijn oorhaak zit de Talk 25 comfortabel in het oor, zelfs na 6+ uur dragen. De zorg is echter dat de haak bij mijn oor los zit en terwijl ik mijn hoofd de hele dag bewoog, voelde ik de headset stuiteren.

Normaal zou ik me geen zorgen hebben gemaakt over deze losse pasvorm, maar hij viel twee keer van mijn oor tijdens 25 uur testen, wat twee keer te veel is naar mijn voorkeur. Als je onderweg bent, realiseer je je misschien niet eens dat het eraf is gevallen totdat je telefoon aankondigt dat de verbinding is verbroken. Met een Bluetooth-bereik tot 10 meter of 33 voet is dat te riskant, zelfs voor een budgetvriendelijk apparaat.

Configuratieproces: laad het eerst op

Gelukkig wordt de Jabra Talk 25 voor 50 procent opgeladen geleverd. Het wordt aanbevolen om het op te laden totdat de batterij vol is. Als u wat tijd over heeft, duurt het slechts een uur om de eerste keer op te laden, waarna u de headset op uw telefoon kunt aansluiten. Zorg ervoor dat u zowel de telefoon als het Bluetooth-apparaat inschakelt. Van daaruit moet je de Jabra Talk 25 zoeken en koppelen in de Bluetooth-instellingen van je telefoon.

Image
Image

Prestaties en connectiviteit: geweldig voor algemeen gebruik

Ik heb de Jabra Talk 25 getest met mijn Samsung Galaxy S10 en toen ik mijn eerste telefoontje aannam, schoot het geluid door mijn oor dankzij 11M dynamische luidsprekers. De geluidskwaliteit was solide, zonder ernstige gevallen van verminking of vervorming. Mensen aan de ontvangende kant van mijn telefoontjes konden mijn stem in natuurlijke tonen horen, zonder achtergrondgeluid. Met de handmatige volumeaanpassingsknoppen aan de bovenkant van het apparaat, kan de audio worden aangepast aan uw behoeften. Deze functie verschilt van andere modellen, waarvan sommige beschikken over automatische volumeaanpassing.

Eén ding dat ik wel miste, was een stemassistent-knop. Hoewel je het handmatig kunt instellen op je Android of iPhone, is er geen spraakoptie waarmee je apps kunt openen, navigatie kunt starten of muziek kunt afspelen. De enige gesproken aanwijzingen die u krijgt, zijn voor batterij en connectiviteit. Toegegeven, hoewel dit voor normaal gebruik van een headset geen probleem is, moet je ergens anders kijken als je een echt handsfree apparaat wilt.

De Jabra Talk 25 biedt ook een draadloos bereik van 10 meter. Om te testen in mijn huis met drie verdiepingen, liet ik mijn telefoon op de derde verdieping liggen terwijl ik naar mijn keuken op de eerste verdieping ging voor een snack. Pas toen ik ver in mijn keuken was, vertelde Jabra me dat de verbinding verbroken was. Natuurlijk zullen meer muren, deuren en andere apparaten de interferentie vergroten.

De geluidskwaliteit was solide, zonder ernstige gevallen van verminking of vervorming.

Batterijlevensduur: afhankelijk van activiteit

Jabra Talk beweert dat de lithium-ionbatterij van de Talk 25 tot 8 uur gesprekstijd meegaat, met 10 dagen standby-tijd. Als het erop aankwam om gewoon op het apparaat te praten of verbinding te maken met een Zoom-vergadering, gaf de batterijduur nauwkeurig de beschikbare gesprekstijd weer.

Een grote tegenvaller is echter dat er geen knop is om in te drukken om de resterende gesprekstijd te controleren, in tegenstelling tot andere modellen. Hoewel er een knop aan de buitenkant is die de headset kan loskoppelen en in de slaapstand kan zetten, vertelt deze je niet de resterende gesprekstijd. Om de levensduur van de batterij te controleren, moet u uw telefoon controleren of de Jabra-app gebruiken.

Als het gaat om het streamen van media, krijgt de Jabra Talk 25 een zware klap op de batterij. Deze headset is echter niet echt bedoeld om te streamen, aangezien je alleen mono-audio hebt, maar hij kan in een mum van tijd zijn doel dienen.

Het ontwerp is mooi omdat het niet overduidelijk zichtbaar of duidelijk is in je oor. Over het algemeen ziet het er behoorlijk professioneel uit en geschikt voor een werkomgeving.

Prijs: licht op de portemonnee

Veel Bluetooth-headsets kunnen dichter bij het bereik van drie cijfers liggen, dus het prijskaartje van $ 40 van Jabra (meestal minder op Amazon) is een welkome aanvulling op een verzadigde markt. Toegegeven, het komt niet met mooie functies, zoals spraakactivering voor Google of Siri, maar als je een gewone Bluetooth-headset nodig hebt, is dit een geweldige prijs.

Image
Image

Jabra Talk 25 vs. Jabra Talk 45

De Jabra-familie is, om het zacht uit te drukken, omvangrijk. Als je een model van de Bluetooth-headset niet leuk vindt, is de kans groot dat een ander Jabra-apparaat prima aan je behoeften voldoet. In die geest hebben we de Jabra Talk 25 getest tegen een duurder model: de Jabra Talk 45 (zie op Amazon). De Jabra Talk 45 is een beetje omvangrijker, en in tegenstelling tot de slanke zwartheid van de Talk 25, voegt de Talk 45 een oranje oorstukje toe, een zilveren streep die ook dienst doet als knop, en een doorzichtige plastic ooromslag. Beide hebben moderne ontwerpen.

De Jabra Talk 45 wordt geleverd met een speciale Siri/Google-knop om in te drukken, maar voor $ 50 meer kost dit zeker een prijs voor de consument. Het wordt ook geleverd met een tweede ingebouwde microfoon die is ontworpen om omgevingsgeluiden te verminderen en stemmen in het gesprek te verbeteren. Het werkt echter bijna te goed - op een gegeven moment besloot een van mijn honden dat ze gehoord wilden worden tijdens de Zoom-vergadering, en mijn collega's werden begroet door het blaffen van Old English Sheepdog. Het testen van beide toonde geen enorm verschil in audio- en spraakkwaliteit, dus het hangt er echt van af wat je voorkeur heeft als het gaat om de andere functies.

Zelfs de levensduur van de batterij is niet zo verschillend. Terwijl de Jabra Talk 25 tot 8 uur gesprekstijd heeft, heeft de Jabra Talk 45 een batterijduur van slechts 6 uur. Het is niet zo'n groot verschil, maar als je het grootste deel van je werkdag aan de telefoon bent, is de Talk 25 je betere keuze.

Een eenvoudige, betaalbare Bluetooth-headset kan aan de basisbehoeften voldoen

Hoewel het prijskaartje van de Jabra Talk 25 geen supermooie opties zoals een speciale Siri/Google-knop toestaat, is het een solide, eenvoudige Bluetooth-headset. De batterijduur maakt hem een goede keuze voor intensief dagelijks gebruik. Zorg er wel voor dat het zo strak mogelijk om je oor zit.

Specs

  • Product Name Talk 25
  • Product Merk Jabra
  • UPC B07FMJ29WH
  • Prijs $27.99
  • Productafmetingen 4,2 x 1,3 x 6,9 inch.
  • Compatibiliteit iOS en Apple
  • Connectiviteit Alleen Bluetooth, USB-poort voor opladen

Aanbevolen: