Is Windstream Down of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is Windstream Down of ligt het aan jou?
Is Windstream Down of ligt het aan jou?
Anonim

Wat te weten

  • Windstream-internet- en tv-diensten ervaren grootschalige uitval, maar soms ligt het probleem aan uw kant.
  • Als het probleem aan jouw kant ligt, kunnen deze tips voor probleemoplossing je helpen bij het oplossen van internet- of tv-problemen zodat je weer verbinding kunt maken.

Hoe weet ik of de windstroom niet goed is

Als je denkt dat Windstream voor iedereen down zou kunnen zijn, kan een snelle controle op wijdverbreide storingsinformatie je helpen om er zeker van te zijn.

  1. Zoek op Twitter naar WindstreamDown. Controleer tweet-tijdstempels die aangeven dat andere mensen problemen hebben met Windstream zoals jij. Je kunt ook proberen hun officiële Twitter-pagina te bekijken voor informatie.
  2. Gebruik een externe "statuschecker"-website zoals Downdetector, Downhunter, IsTheServiceDown of Outage. Report. Deze sites bieden dekkingskaarten en andere details om u precies te laten zien waar zich problemen voordoen in het netwerk van Windstream, evenals welke diensten (internet of televisie) worden beïnvloed.

    Image
    Image
  3. Check de Windstream Facebook-pagina. Het is niet waarschijnlijk, maar als de storing groot genoeg is, kan het bedrijf daar informatie plaatsen. U kunt het bedrijf ook rechtstreeks vanaf deze pagina een bericht sturen.

Wat te doen als u geen verbinding kunt maken met Windstream

Als je denkt dat het probleem aan jouw kant ligt, zijn er verschillende stappen voor probleemoplossing die je kunt nemen om weer verbinding te maken.

  1. Bevestig je accountstatus met Windstream. Zorg ervoor dat uw account actueel is en dat services niet om de een of andere reden worden geblokkeerd.
  2. Controleer uw internetverbindingsproblemen. Zorg er bovendien voor dat u het voor de hand liggende niet over het hoofd hebt gezien, zoals:

    • Zijn alle kabels goed aangesloten tussen apparaten?
    • Vertoont de internetmodem foutmeldingen?
    • Werkt je wifi naar behoren?
    • Is er iets dat mogelijk internetsignalen blokkeert?
    • Werkt de elektriciteitsvoorziening van uw huis?
    • Is de stroom in jouw buurt uit?
  3. Probeer een beetje problemen met de tv/kabeldoos op te lossen als het probleem zich voordoet bij het bekijken van je tv-programma's. Zoek naar:

    • Losse verbindingen: controleer de indicatielampjes, controleer of de kabeldoos goed is aangesloten en controleer of deze echt is ingeschakeld. Vergeet niet de HDMI-verbinding te controleren.
    • Problemen met de afstandsbediening: schakel de tv en de kabelbox handmatig in en gebruik vervolgens de afstandsbediening om beide uit te schakelen. Mogelijk moet u de batterijen vervangen om alles weer aan de praat te krijgen.
    • Invoerproblemen: Is Invoer ingesteld op TV? Druk op de INPUT-knop op de tv en blader naar de juiste optie voor uw televisietoestel als dit niet het geval is.
    • Is wifi correct verbonden met je smart-tv?

    Als het probleem nog steeds niet is opgelost, probeer dan je kabelbox opnieuw op te starten. Als je nog steeds problemen ondervindt, kijk dan op deze Mediacom-pagina voor probleemoplossing voor meer tips voor kabelboxen en tips voor foutmeldingen voor digitale tv.

  4. Als je een kabelmodem hebt, ligt het probleem mogelijk bij de telefoon die erop is aangesloten. Als al uw andere telefoons werken, behalve de telefoon die is aangesloten op de kabelmodem, kunt u proberen het netsnoer van de probleemtelefoon los te koppelen en weer aan te sluiten. Dan:

    • Controleer of alle kabels zijn aangesloten tussen de telefoon en de kabelmodem.
    • Controleer of een ander elektrisch apparaat geen storing veroorzaakt: staat de modem te dicht bij computers, monitoren, apparaten of andere elektrische apparaten?
    • Probeer je modem te resetten.
  5. Als je al deze stappen hebt geprobeerd en het werkt nog steeds niet, neem dan contact op met de klantenservice van Windstream. Je kunt op weekdagen ook live met ze chatten.

Aanbevolen: