Hoe Malwarebytes van elke computer te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Malwarebytes van elke computer te verwijderen
Hoe Malwarebytes van elke computer te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Mac: Open Malwarebytes, selecteer Help in de menubalk en selecteer vervolgens Malwarebytes verwijderen en volg de aanwijzingen.
  • Windows-pc: Open het Configuratiescherm en selecteer Een programma verwijderen. Dubbelklik op Malwarebytes en volg de aanwijzingen.
  • Als Malwarebytes niet verwijdert, sluit dan alle andere programma's, zorg ervoor dat u bent aangemeld als beheerder of neem contact op met Malwarebytes voor hulp.

Dit artikel legt uit hoe u Malwarebytes van uw Mac- of Windows-computer kunt verwijderen.

Hoe Malwarebytes op Mac te verwijderen

Malwarebytes is eenvoudig te verwijderen op Mac. Het enige wat u hoeft te doen is de verwijderfunctie te vinden in het Help-menu.

  1. Om conflicten te voorkomen, moet u alle andere antivirussoftwareproducten op uw Mac uitschakelen.
  2. Open de Malwarebytes applicatie.
  3. Selecteer Help in de Malwarebytes-menubalk en kies Deïnstalleer Malwarebytes in het menu.

    Image
    Image
  4. Wanneer u wordt gevraagd om door te gaan met het verwijderen, klikt u op Ja. U wordt gevraagd uw beheerderswachtwoord in te voeren om door te gaan met het verwijderen.

    Image
    Image

    Dat is het: Malwarebytes wordt van uw computer verwijderd. U ontvangt geen melding van de verwijdering, maar u kunt uw map Programma's controleren om te controleren of het product weg is.

Hoewel Malwarebytes is verwijderd, kunnen er nog bestanden op uw computer achterblijven. Om uw systeem volledig van deze bestanden te ontdoen, gebruikt u een product zoals App Cleaner & Uninstaller, dat deze overblijfselen van uw systeem verwijdert.

Hoe Malwarebytes op Windows te verwijderen

Het verwijderen van Malwarebytes van een Windows-systeem is bijna net zo eenvoudig als het verwijderen van een Mac.

  1. Om conflicten te voorkomen, moet u alle andere antivirussoftwareproducten op uw systeem uitschakelen.
  2. Typ "Configuratiescherm" in het zoekvak en selecteer vervolgens Configuratiescherm om het te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Een programma verwijderen.

    Image
    Image
  4. Scroll in de lijst met programma's naar beneden en dubbelklik op Malwarebytes om de verwijdering te starten.

    Image
    Image
  5. Selecteer Yes wanneer u wordt gevraagd om de applicatie te verwijderen.

    Image
    Image
  6. Kies Yes om uw computer opnieuw op te starten om het verwijderingsproces volledig te voltooien.

    Image
    Image

    Hoewel Malwarebytes is verwijderd, kunnen er nog bestanden of registersleutels op uw computer achterblijven. Om uw systeem volledig van deze bestanden te ontdoen, kunt u de Malwarebytes Clean Uninstall Tool gebruiken of software van derden die voor dit doel is ontworpen.

Wat te doen als Malwarebytes niet kan worden verwijderd

Het verwijderen van Malwarebyes is meestal een eenvoudig proces. Als je problemen tegenkomt, probeer dan deze tips voor het oplossen van problemen:

  1. Sluit alle geopende toepassingen voordat u het verwijderingsproces uitvoert, inclusief alle andere antivirusproducten die mogelijk op uw systeem worden uitgevoerd.
  2. Zorg ervoor dat u bent aangemeld als gebruiker met beheerdersrechten op de computer waarvan u Malwarebytes probeert te verwijderen.
  3. Als je problemen blijft ondervinden bij het verwijderen van Malwarebytes, neem dan contact op met Malwarebytes voor hulp. U kunt chatten met een technicus of een supportticket opsturen voor hulp.

Als je Malwarebytes verwijdert, onthoud dan dat het belangrijk is om altijd een soort antivirussoftware op je systeem te hebben staan (zelfs op Macs). Als u op zoek bent naar een ander antivirusprogramma, zijn er genoeg om te overwegen.

Aanbevolen: