Dolby Vision nu ondersteund op Xbox Series X-S

Dolby Vision nu ondersteund op Xbox Series X-S
Dolby Vision nu ondersteund op Xbox Series X-S
Anonim

Vanaf vandaag komt Dolby Vision naar de Xbox Series X|S-consoles, de eerste consoles met die mogelijkheid.

In een bericht op Xbox Wire zegt het team dat het de game-ervaring wil verdiepen met beelden van ultrahoge kwaliteit naast de meeslepende ruimtelijke audio van Dolby Atmos. De functie wordt sinds mei getest.

Image
Image

Dolby Vision is een reeks technologieën die video met een hoog dynamisch bereik (HDR) mogelijk maakt. Het past actief aan hoe kleur, contrast en helderheid op het scherm worden weergegeven voor het best mogelijke beeld.

Het formaat is ook compatibel met de next-gen-functies van de consoles, zoals de automatische modus met lage latentie (ALLM), en kan zelfs worden uitgevoerd naar 120FPS (maar dit hangt af van de tv).

Gebruikers kunnen controleren of hun beeldscherm Dolby Vision ondersteunt door naar Instellingen te gaan en te controleren of hun 4K-tv dit ondersteunt. Spelers worden verzocht dit in te schakelen door in hetzelfde menu naar Videomodi te gaan.

Het bericht vermeldt het downloaden van de nieuwste firmware op de door Dolby Vision ondersteunde tv en raadt het gebruik van ALLM aan tijdens het spelen.

Slechts 10 games en hun verschillende versies ondersteunen Dolby Vision bij de lancering. Het zijn Borderlands 3, Call of Duty: Black Ops Cold War, Dirt 5, Gears 5, Marvel's Guardians of the Galaxy, Immortals Fenyx Rising, F1, Microsoft Flight Simulator, Metro Exodus en Psychonauts 2.

Er zullen in de toekomst meer games aan de lijst worden toegevoegd. Microsoft is van plan meer dan 100 titels te laten optimaliseren voor Dolby Vision, zoals de aanstaande Halo Infinite.

Aanbevolen: