Samsung HUTIL v2.10 Review: gratis testtool voor harde schijven

Inhoudsopgave:

Samsung HUTIL v2.10 Review: gratis testtool voor harde schijven
Samsung HUTIL v2.10 Review: gratis testtool voor harde schijven
Anonim

Samsung HUTIL is een opstartbaar testprogramma voor harde schijven dat een oppervlaktescantest kan uitvoeren op harde schijven van Samsung.

Het is iets moeilijker te gebruiken dan andere programma's omdat het geen normale grafische gebruikersinterface heeft. Omdat het echter een opstartprogramma is, betekent dit ook dat het werkt, ongeacht welk besturingssysteem is geïnstalleerd.

Wat we leuk vinden

  • Werkt met alle besturingssystemen.
  • Is niet te moeilijk om te gebruiken.
  • Functioneert ook als hulpmiddel voor gegevensvernietiging.

Wat we niet leuk vinden

  • Werkt alleen met harde schijven van Samsung.
  • Moet opstarten vanaf een schijf om het programma te gebruiken.
  • Samsung HUTIL heeft een gebruikersinterface met alleen tekst.

Deze recensie is van Samsung HUTIL versie 2.10. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Meer over Samsung HUTIL

Image
Image

Hoewel Samsung HUTIL alleen Samsung-schijven kan scannen, zal het in werkelijkheid nog steeds niet-Samsung-schijven laden en vinden, maar er kan geen diagnose op worden uitgevoerd.

Als u niet zeker weet of u een Samsung-schijf gebruikt of dat uw Samsung-schijf wordt ondersteund, downloadt u SIW en controleert u de fabrikant en het modelnummer van de schijf op de Hardware> Storage Devices sectie, en vergelijk deze vervolgens met deze lijst met ondersteunde harde schijven onder de HUTIL sectie.

U kunt Samsung HUTIL uitvoeren vanaf een cd of diskette door respectievelijk Hutil210_ISO.rar of Hutil210.rar te downloaden van de download pagina.

Naast een oppervlaktescantest kan Samsung HUTIL ook alle bestanden op de schijf wissen met behulp van de Write Zero-gegevensopschoningsmethode.

Samsung HUTIL gebruiken

De Samsung HUTIL-programmabestanden worden bewaard in een RAR-bestand, wat betekent dat je een archiefextractor zoals 7-Zip nodig hebt om ze te openen. Als u 7-Zip gebruikt om Samsung HUTIL te openen, hoeft u alleen maar met de rechtermuisknop op het RAR-bestand te klikken en 7-Zip > Extract files te kiezen, en kies vervolgens een map om ze in te plaatsen.

Image
Image

Als je hulp nodig hebt bij het branden van het ISO-bestand op een schijf, wat heel anders is dan het branden van andere soorten bestanden op schijven, bekijk dan onze tutorial over het branden van een ISO-imagebestand.

Het maakt niet uit welke download je kiest, degene die bedoeld is voor een cd of die voor een diskette, je moet de opstartvolgorde in het BIOS wijzigen om het programma uit te voeren. Zie Opstarten vanaf een cd voor meer informatie hierover.

Mogelijk moet u de harde schijf vervangen als deze niet slaagt voor een van uw tests.

Gedachten over Samsung HUTIL

Samsung HUTIL is niet het gemakkelijkste programma om te gebruiken, maar het is ook niet zo moeilijk. Bovendien is het heel fijn dat het met elk besturingssysteem werkt.

Het voor de hand liggende nadeel is echter dat het alleen harde schijven van Samsung ondersteunt. Als u een harde schijf van een ander merk gebruikt, maar nog steeds een harde-schijftester nodig hebt, zijn er verschillende andere om uit te kiezen, zoals Seagate SeaTools, HDDScan en Windows Drive Fitness Test.

We vinden het leuk dat je Samsung HUTIL kunt gebruiken om de inhoud van een schijf te wissen. Hoewel de methode voor het opschonen van gegevens niet de veiligste is, is het nog steeds een leuke functie om op te nemen. Het betekent dat je het programma kunt verdubbelen als zowel een Samsung HDD-testtool als een programma voor gegevensvernietiging.

Aanbevolen: