De 9 beste harde schijven voor PlayStation 4 van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste harde schijven voor PlayStation 4 van 2022
De 9 beste harde schijven voor PlayStation 4 van 2022
Anonim

Als je meer schijfruimte nodig hebt voor je console, wil je misschien kijken naar een aftermarket-harde schijf voor je PS4. In tegenstelling tot de PS5, die een SSD-uitbreidingsslot bevat, moet je voor de PS4 ofwel een USB-harde schijf aansluiten of je PS4 fysiek openen en je interne opslag upgraden. Voor iedereen die nog niet is geüpgraded naar de PS5, is een harde schijf een geweldige manier om meer uit je console van de laatste generatie te halen.

De beste harde schijven zijn eenvoudig in te stellen, compatibel met de PlayStation en hebben veel ruimte om alle steeds groter wordende triple-A-games waar je naar hunkert op te slaan. De beste zullen een strak design hebben en niet misstaan op uw entertainmentcentrum of bovenop uw console, en ze zullen betrouwbaar genoeg zijn om uw gegevens jarenlang veilig te houden. Lees verder om al onze keuzes te zien voor de beste harde schijven voor PS4.

Beste algemeen: Seagate FireCuda Gaming SSHD 2TB 7200RPM

Image
Image

De Seagate FireCuda hybride schijf is de beste keuze voor geheugenuitbreiding. Dat wil zeggen, als je je op je gemak voelt om je PS4 open te breken en je harde schijf uit te wisselen. Het maakt gebruik van een combinatie van fysieke harde schijven en flash-verbeterd geheugen om u de snelheid en betrouwbaarheid van een solid-state drive (SSD) en de capaciteit van een traditionele harde schijf (HDD) te geven. Het 2TB-model geeft je genoeg capaciteit om meer dan 80 games op te slaan, wat betekent dat je je hele bibliotheek met triple-A- en indie-titels kunt installeren en digitale kopieën van toekomstige games kunt downloaden zonder ruimtegebrek.

De FireCuda maakt gebruik van adaptief geheugen en multi-tier caching-technologieën om de laadtijden voor je meest gespeelde games te verkorten. Met een gegevensoverdrachtsnelheid van maximaal 140 MB/s, kunt u uw bibliotheek snel naar de nieuwe schijf migreren en een vrijwel vertragingsvrije ervaring hebben met het spelen van games die zijn opgeslagen op de FireCuda. Naast een garantie van vijf jaar kunt u bij Seagate een afzonderlijk gegevensherstelplan aanschaffen om uw gegevens te beschermen tegen verlies en corruptie als gevolg van mechanische storingen, virussen en schade aan de schijf.

Capaciteit: 2TB | Interface: SATA 6GB/s | Overdrachtssnelheden: tot 140 MB/s | Vormfactor: 2,5-inch

"Een solide hybride harde schijf die de kloof overbrugt tussen gewone HDD's en SSD's voor diegenen die grotere opslag willen zonder de bank te verslaan." - Zack Sweat, producttester

Image
Image

Beste SSD: Samsung 860 EVO 2,5-inch SSD

Image
Image

SSD's zijn de afgelopen jaren populairder geworden omdat ze ongelooflijk snelle opstarttijden, hoge lees- en schrijfsnelheden en V-NAND-technologie hebben om de kosten te verlagen en de capaciteit te vergroten. De Samsung 860 EVO is een uitstekende optie als je de opslag van je PS4 wilt uitbreiden met een SSD. Het is geoptimaliseerd voor 4K-video en afbeeldingen, zodat u de nieuwste titels sneller kunt laden dan traditionele HDD's toestaan.

Het beschikt over AES 265-bit encryptie om je games, systeem en persoonlijke gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang en misbruik. Met een levensduur van 1,5 miljoen uur en geen bewegende delen, hoeft u zich tijdens de levensduur van de schijf geen zorgen te maken over mechanische storingen of vertragingen.

Het heeft lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 550 en 520 MB/s, zodat je snel games kunt overzetten van de hoofdopslagschijf van de console naar de SSD of een vrijwel vertragingsvrije ervaring hebt bij het spelen van games van de 860 EVO. U kunt de Samsung Magician-app gebruiken om benchmarktests uit te voeren en ervoor te zorgen dat uw SSD op elk moment topprestaties levert. Met opslagcapaciteiten van slechts 250 GB tot maar liefst 4 TB, kun je een formaat kiezen dat het beste past bij je gamebibliotheek en toekomstige opslagbehoeften.

Capaciteit: 250GB tot 4TB | Interface: SATA 6GB/s | Overdrachtssnelheden: 6GB/s | Vormfactor: 2,5-inch

"Samsung is een geweldige SSD-fabrikant en de 860 EVO is gemakkelijk een van de beste die er is voor de prijs." - Zack Sweat, producttester

Image
Image

Beste externe: WD 8TB My Book Desktop externe harde schijf

Image
Image

Als je geen zin hebt om je PS4 open te breken om meer opslagruimte toe te voegen, kun je altijd een externe harde schijf gebruiken, zoals de WD My Book. Deze externe harde schijf is beschikbaar met werkelijk enorme capaciteiten, tot de PS4-limiet van 8 TB, en wordt geleverd in formaten met één of twee schijven. Beide formaten hebben automatische back-upsoftware waarmee u uw gamebibliotheek kunt herstellen in het geval van een mechanisch defect of bestandsbeschadiging, evenals AES 256-bits encryptie om te beschermen tegen hackers en ongeoorloofde toegang tot uw persoonlijke gegevens.

Het dubbele schijfformaat is voorzien van RAID-0-technologie voor werkelijk ongelooflijke lees-, schrijf- en terugroepsnelheden, en het stelt je ook in staat om een spiegelschijf in het apparaat te maken om je bibliotheek te beschermen tegen beschadiging van bestanden of per ongeluk verwijderen.

Met een gestroomlijnd, modern ontwerp op de behuizing voegt deze externe harde schijf een vleugje stijl toe aan je console-opstelling, en met zijn compacte formaat kun je hem achter je console of tv opbergen om je gameruimte er mooi uit te laten zien netjes en georganiseerd. Zowel de single- als dual-drive formaten hebben plug-and-play-functionaliteit, wat betekent dat je niet hoeft te knoeien met het downloaden van stuurprogramma's en andere compatibiliteitssoftware om het met je PS4 te gebruiken; sluit hem gewoon aan op de USB-poort van de console, formatteer de schijf en begin met het downloaden van games. De schijf is ook bestand tegen lichte schokken, stoten en vallen om uw bibliotheek en andere informatie te beschermen tegen verlies als gevolg van mechanische schade.

Capaciteit: 3TB tot 18TB | Interface: USB 3.0, USB 2.0 | Overdrachtssnelheden: 5 GB/s voor USB 3.0 en 480 MB/s voor USB 2.0 | Vormfactor: 3,5-inch

“De 8 TB My Book harde schijf van Western Digital is de perfecte opslagoplossing als u op zoek bent naar een statische schijf voor een enorme hoeveelheid video- en projectbestanden, maar het is niet echt de moeite waard als u op zoek naar draagbaarheid.” - Jordan Oloman, producttester

Image
Image

Beste waarde: Cruciale MX500 1TB SSD

Image
Image

Met de toenemende populariteit van SSD's is de technologie eenvoudiger en dus goedkoper te produceren geworden. Afhankelijk van de capaciteit kan een SSD een zeer budgetvriendelijke optie zijn als je de opslagcapaciteit van je PS4 wilt uitbreiden. De Crucial MX500 1TB solid-state drive geeft je genoeg ruimte om je gamebibliotheek op te slaan.

Het flash-verbeterde geheugensysteem en Micron 3D NAND-technologie zorgen voor ultrasnelle lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 560 en 510 MB/s. Dit betekent dat je niet uren hoeft te wachten om je games en video's te migreren, en je games worden veel sneller geladen.

Met geïntegreerde immuniteit tegen stroomuitval, hoef je je geen zorgen te maken dat je je gamebibliotheek kwijtraakt als je huis stroom verliest of als je PS4 sterft in het midden van een wedstrijd. Het beschikt ook over AES 256-bit-codering om uw persoonlijke gegevens te beschermen. De MX500 wordt geleverd met stapsgewijze instructies om de schijf gemakkelijker te installeren voor consolemodders van alle vaardigheidsniveaus. Met een prijskaartje van ongeveer $ 100, kun je jezelf nog steeds trakteren op een nieuwe game nadat je deze SSD hebt gekocht.

Capaciteit: 250GB tot 2TB | Interface: SATA 6GB/s | Overdrachtssnelheden: 6GB/s | Vormfactor: 2,5-inch

Beste capaciteit: Seagate Backup Plus Hub 8TB desktop externe harde schijf

Image
Image

Seagate is al lang een vertrouwde naam in de harde-schijfgemeenschap en de Seagate Backup Plus Hub 8TB biedt u de ruimte die u nodig hebt om uw games op te slaan. Hoewel er wel een voedingsadapter voor nodig is, wat meer snoeren betekent, heeft het ook het voordeel dat de harde schijf niet uit de stroom van uw systeem wordt getrokken.

Deze Seagate maakt verbinding met USB 3.0 en heeft overdrachtssnelheden van ongeveer 160 MB/s. Hoewel dit gemiddeld is voor externe harde schijven, is het voldoende snel om de meeste games er rechtstreeks vanaf te kunnen spelen. Andere games die mogelijk lang worden geladen of een hogere snelheid vereisen, kunnen het beste van uw externe schijf naar uw hoofdschijf worden verplaatst. Dit is echter altijd sneller dan het opnieuw downloaden van de game en zorgt ervoor dat je opgeslagen games intact blijven. Deze harde schijf heeft ook twee USB-poorten aan de voorkant die u kunt gebruiken om apparaten zoals controllers of zelfs uw telefoon op te laden.

Hoewel het veel ruimte en langdurige opslag biedt, heeft het een mooi formaat en neemt het niet veel bureauruimte in beslag. Het strakke zwarte ontwerp past perfect bij de meeste opstellingen. Deze schijf doet precies wat hij belooft, en niet veel meer, maar als je kijkt naar de prijs en het formaat, zul je merken dat je best tevreden bent met hoe betrouwbaar hij kan zijn.

Capaciteit: 4TB tot 14TB | Interface: USB 3.0 | Overdrachtssnelheden: tot 160 MB/s | Vormfactor: 3,5-inch

"De Seagate Backup Plus Hub is een praktische HDD met extra functies die de functionaliteit van het product verbeteren." - Erika Rawes, producttester

Image
Image

Beste draagbare: Western Digital Black P10

Image
Image

De WD_BLACK P10-gamedrive is ontworpen met gamers die onderweg zijn. Het heeft een ongelooflijk compacte vorm, meet slechts 3,4 x 4,6 x 0,5 inch, zodat je hem in je zak of rugzak kunt laten glijden als je je gamebibliotheek mee wilt nemen naar het huis van een vriend of op vakantie.

De metalen bovenkant van het chassis geeft de schijf niet alleen een geweldige, robuuste uitstraling, maar beschermt hem ook tegen onopzettelijke schade. Het heeft een capaciteit van 5 TB, wat betekent dat je er tot 125 games op kunt opslaan voordat je moet nadenken over het maken van ruimte. Met snelheden voor gegevensoverdracht tot 140 MB/s hoef je niet te wachten tot games zijn geladen of gemigreerd naar de schijf.

De P10 beschikt over plug-and-play-functionaliteit met zowel de PS4 als de PS4 Pro, dus je hoeft je geen zorgen te maken over compatibiliteit. De schijf is geoptimaliseerd voor gaming, waardoor je niet alleen geweldige laadtijden in de game krijgt, maar ook efficiëntere gegevensherinnering voor snellere starttijden van games en apps, zodat je na een lange dag les of werk meteen in de actie kunt springen. Met een prijskaartje van minder dan $ 150 hoef je ook niet in het gamefonds van de volgende maand te duiken om de geheugenopslag van je console uit te breiden.

Capaciteit: 2TB tot 5TB | Interface: USB 3.0 | Overdrachtssnelheden: tot 140 MB/s | Vormfactor: 2,5-inch

"De WD Black P10 is een gaming-specifieke externe harde schijf, maar het stevige ontwerp en de royale opslagcapaciteit zullen zowel gamers als niet-gamers aanspreken." - Yoona Wagener, producttester

Image
Image

Best Performance HDD: Western Digital Black Mobile 1TB 7200RPM

Image
Image

Of je nu een serieuze gamer bent of gewoon wilt ontspannen met een oude favoriet na het werk, je hebt een betrouwbare, krachtige harde schijf nodig voor de meest plezierige game-ervaring. De Black Performance Mobile-harde schijf van Western Digital biedt u niet alleen de capaciteit om tientallen games op te slaan, maar maakt ook gebruik van een groot aantal nieuwe technologieën om uw console te optimaliseren.

Deze harde schijf is zo gebouwd dat de opnamekop de schijfmedia nooit fysiek raakt, waardoor de schijf veel langer meegaat en bescherming biedt tegen schade door trillingen en schokken.

De interne schijf draait op 7200 RPM voor hogere lees- en schrijfsnelheden, zodat je games sneller laden. Dit voorkomt ook vertraging bij het spelen van games die op de schijf zijn opgeslagen. Met een cache van 64 MB heb je gemakkelijk toegang tot je meest gebruikte apps en meest gespeelde games, zodat je in het weekend Fortnite-winsten kunt behalen of je favoriete programma's kunt bekijken voordat je naar bed gaat. Het heeft ook een dubbele processor en een dynamisch algoritme voor cachetoegang om de toegang tot je games en apps efficiënter te maken, het apparaat minder te belasten en een langere rit te garanderen.

Capaciteit: 250GB tot 1TB | Interface: SATA 6GB/s | Overdrachtssnelheden: 6GB/s | Vormfactor: 2,5-inch

Beste budget: Western Digital Blue 2TB mobiele harde schijf 5400RPM

Image
Image

Gamen kan een dure hobby zijn en het kopen van extra opslagruimte voor je console kan een grote kostenpost zijn. De WD Blue Mobile harde schijf is een uitstekende optie voor zelfs de meest prijsbewuste gamers. Met een prijskaartje van ongeveer $ 75, ongeveer hetzelfde als een speciale editie-game, kun je de opslag van je PS4 vergroten met maximaal 2 TB aan ruimte zonder je bankrekening te veel pijn te doen. Het chassis van de drive is gebouwd met aluminium onderdelen om schade door corrosie te voorkomen en om kracht te geven terwijl het toch licht van gewicht blijft.

De leeskop is voorzien van WD's No-Touch-architectuur om slijtage aanzienlijk te verminderen door de schijf nooit fysiek aan te raken. De schijf draait op 5400 RPM om u lees- en schrijfsnelheden tot 147 MB/s per seconde te geven en efficiëntere toegang tot uw meest gespeelde games. Met het Data LifeGuard-algoritme van WD bewaakt de schijf zijn eigen gezondheid en status om u automatisch te waarschuwen voor problemen. Met WD IntelliSeek optimaliseert de schijf automatisch de schijfsnelheden voor een efficiënter stroomverbruik en efficiëntere werking. U kunt de WD Support Lite-app downloaden om uw schijf te klonen en een back-up van uw gegevens te maken om te voorkomen dat uw bibliotheek per ongeluk wordt verwijderd.

Capaciteit: 320GB tot 2TB | Interface: SATA 6GB/s | Overdrachtssnelheden: 6GB/s | Vormfactor: 2,5-inch

Beste robuuste: G-Technology Armor ATD 5TB

Image
Image

Als je kinderen, huisdieren of huisgenoten hebt, weet je dat er ongelukken gebeuren en helaas kan je gamebibliotheek een slachtoffer zijn. De G-Technology Armor ATD externe harde schijf is gebouwd om zo ongeveer alles te weerstaan wat je er tegenaan kunt gooien. De carrosserie is gemaakt van een rubberen bumper en een aluminium behuizing om te beschermen tegen corrosie en v alt tot 1,2 meter hoog.

Het chassis heeft een IP54 stof- en waterbestendigheid, wat betekent dat onbedoeld morsen van frisdrank en rondvliegende snackkruimels je harde schijf niet zullen verpesten. Met een weerstand tegen verbrijzeling tot 1.000 pond, hoeft u zich geen zorgen te maken dat iemand per ongeluk op de harde schijf gaat zitten of er zelfs met uw auto overheen rijdt.

De USB-aansluitpoort heeft een weerbestendige afdekking om stof, regen en al het andere dat de poort zou kunnen verpesten, buiten te houden. Je kunt deze externe harde schijf krijgen in capaciteiten van 1 tot 5 TB, zodat je honderden games kunt beschermen tegen alles wat het leven in petto heeft voor je bibliotheek. De schijf is klaar voor Thunderbolt en USB-C, zodat je hem mee kunt nemen naar de volgende generatie consoles wanneer je klaar bent om je gameruimte te upgraden.

Capaciteit: 1TB tot 5TB | Interface: USB 3.1 Gen 1 | Overdrachtssnelheden: 1 TB en 2 TB: tot 140 MB/s, 4 TB: tot 135 MB/s 5 TB tot 130 MB/s | Vormfactor: 2,5-inch

De Seagate FireCuda 2TB interne schijf (bekijk bij Amazon) is de beste keuze als je de opslag van je PS4 wilt upgraden. Het geeft u de capaciteit van een traditionele harde schijf met de snelheid en betrouwbaarheid van een solid-state schijf. Seagate biedt een gegevensherstelservice om uw gamebibliotheek te beschermen tegen verlies.

De Samsung 860 EVO (bekijk bij Amazon) is een van de beste SSD's die beschikbaar zijn voor zowel pc's als gameconsoles. Het heeft lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 550 en 520 MB/s, zodat je games sneller starten en laden dan ooit tevoren. Het beschikt ook over 256-bits codering om uw persoonlijke gegevens te beschermen.

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze over consumententechnologie geschreven. Erika heeft ongeveer 125 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

Zach Sweat is een in New York gevestigde redacteur, schrijver en fotograaf met interesses in muziek, technologie, gaming en internet. Zach heeft een dubbele opleiding journalistiek en fotografie aan de Universiteit van Noord-Florida en heeft met publicaties als IGN, Void Media en Whalebone Magazine gewerkt.

Jordan Olomon is gepassioneerd door avonturenspellen, piratenarcheologie en hoe technologie je productiviteit kan verbeteren.

Yoona Wagener heeft een achtergrond in inhoud en technisch schrijven. Ze heeft geschreven voor BigTime Software, Idealist Careers en andere kleine technologiebedrijven.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een PS4-harde schijf:

Capaciteit versus snelheid

Denk na over wat je precies uit je harde schijf wilt halen. Wil je veel opslagruimte zodat je nooit een game opnieuw hoeft te downloaden, maar wil je wel games overzetten en je bibliotheek beheren? Zoek dan naar een externe harde schijf met hoge capaciteit. Houd je liever minder games, maar wil je ze wel zo snel mogelijk laten draaien, overweeg dan een interne SSD schijf. Je hebt altijd de mogelijkheid om beide te doen, omdat je de interne schijf kunt verwisselen en vervolgens een externe schijf kunt aansluiten.

Ontwerp

Bedenk hoe vaak je je Playstation verplaatst of hoe vaak je ergens anders gamet. Moet je je PS4 naar verschillende plaatsen meenemen? Heb je Playstations of accounts op meerdere plaatsen? Dan is een externe harde schijf waarschijnlijk het beste. Als je je Playstation zelf vaak verplaatst, dan is een interne schijf misschien wat je zoekt, aangezien de schijf al in je console zit en een ding minder is om mee te nemen.

Image
Image

Compatibiliteit

Compatibiliteit is een cruciaal element om te overwegen wanneer het tijd is om een keuze te maken voor een nieuwe harde schijf. Niet alle apparaten werken met Playstation en u moet ervoor zorgen dat u de juiste vormfactor voor interne harde schijven selecteert, anders besteedt u meer tijd aan het retourneren van apparaten en minder aan gamen.

FAQ

    Kun je elke harde schijf gebruiken met je PS4?

    Elke standaard externe HDD met een USB 3.0-verbinding en een maximale capaciteit van 8 TB of minder werken met je PS4. De interne schijf in een PS4 is een 2,5-inch SATA HDD ter grootte van een laptop. Als u de interne schijf wilt vervangen, moet de nieuwe 9,5 mm of minder diep zijn.

    Moet je een SSD kopen voor je PS4?

    Het toevoegen van een SSD aan je PS4 zorgt voor een aanzienlijke upgrade in termen van laadtijden in games, maar er zijn verschillende dingen om in gedachten te houden. Ten eerste zal het verschil groter zijn op een PS4 Pro, waarvan de architectuur beter kan profiteren van de prestatieverbetering. Er is ook een kwestie van kosten: hoewel SSD's redelijker geprijsd worden, is er nog steeds een behoorlijk aanzienlijke kloof in kosten tussen SSD's en traditionele HDD's.

    Hoeveel opslagruimte heb je nodig voor PS4-games?

    PS4-games werden tijdens de vorige generatie steeds omvangrijker, waardoor de vrij kleine hoeveelheid fabrieksopslag een echte premie kreeg. Dat gezegd hebbende, tenzij je een serieuze verzamelaar/verzamelaar bent en een hekel hebt aan het verwijderen van oudere, niet-gespeelde games van je schijf, zul je waarschijnlijk merken dat 2TB meer dan genoeg is om je gamesbibliotheek te hosten (en schijven met die capaciteit zijn nog steeds relatief betaalbaar).

Aanbevolen: