HD Tune v2.55 Review (gratis testtool voor harde schijven)

Inhoudsopgave:

HD Tune v2.55 Review (gratis testtool voor harde schijven)
HD Tune v2.55 Review (gratis testtool voor harde schijven)
Anonim

HD Tune is een testprogramma voor harde schijven voor Windows dat de algemene gezondheid van een harde schijf kan controleren, een scan op fouten kan uitvoeren en een benchmark-leestest kan uitvoeren.

Het programma is gemakkelijk te gebruiken, ondersteunt interne en externe opslagapparaten en laat je alle gevonden informatie kopiëren.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken
  • Kan alle informatie naar het klembord kopiëren
  • Sommige functies zijn aanpasbaar
  • Kan alle informatie opslaan als een screenshot-afbeelding
  • Ondersteunt alle soorten harde schijven

Wat we niet leuk vinden

  • Alleen gratis voor persoonlijk gebruik
  • Kan informatie niet rechtstreeks in een bestand opslaan

Mogelijk moet u de harde schijf vervangen als deze niet slaagt voor een van uw tests.

Deze recensie is van HD Tune versie 2.55, uitgebracht op 12 februari 2008.

Meer over HD Tune

HD Tune is een op Windows gebaseerde tester voor harde stuurprogramma's - het werkt officieel voor Windows 7, Windows Vista, Windows XP en 2000, maar we hadden geen problemen om het te gebruiken in Windows 10 en Windows 8.

HD Tune werkt met elke interne of externe harde schijf, SSD of geheugenkaart. Je kunt het apparaat dat je gebruikt wijzigen in het vervolgkeuzemenu bovenaan het scherm.

De vier tabbladen van het programma zijn Benchmark, Info, He alth en Error Scan. Terwijl de benchmarktest wordt uitgevoerd op het eerste tabblad, is de Info-pagina alleen voor het weergeven van de ondersteunde functies van de schijf, het serienummer, de capaciteit en andere basisinformatie.

Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology (SMART)-kenmerken worden weergegeven op het tabblad Gezondheid, terwijl de foutenscan wordt uitgevoerd in het laatste tabblad.

Benchmark-instellingen kunnen worden gewijzigd vanaf de pagina Opties om de snelheid van de test en de blokgrootte die wordt gebruikt om gegevens van de schijf te lezen, te wijzigen. Wanneer een test wordt gestart, kunt u de minimale, maximale en gemiddelde overdrachtssnelheid zien, evenals de toegangstijd, burst-snelheid en CPU-gebruik die tijdens de benchmark zijn gebruikt.

HD Tune geeft ook de temperatuur van de betreffende schijf weer, zowel bovenaan het scherm als in het systeemvak van de Windows-taakbalk. U kunt een specifiek nummer voor een "kritieke temperatuur" definiëren in de Opties, zodat de temperatuur in een andere kleur wordt weergegeven om gemakkelijk te begrijpen wanneer de schijf oververhit raakt.

Onze gedachten over HD Tune

We houden van HD Tune omdat je niet alleen een foutenscan kunt uitvoeren, maar ook een benchmark-leestest, die veel andere hardeschijftesters niet toestaan. HD Tune bevat ook SMART-details, wat altijd een pluspunt is.

Veel andere harde-schijftesters laten je SMART-informatie naar een bestand exporteren, maar met HD Tune kun je het alleen naar het klembord kopiëren. Dit is natuurlijk geen grote zorg, maar het kan vervelend zijn als u van plan bent het programma op meerdere computers te laten draaien en u een gemakkelijke manier wilt om alle informatie op te slaan.

Om te voorkomen dat u een proefversie van de professionele versie downloadt, scrolt u een beetje naar beneden op de downloadpagina om HD Tune te vinden, waarbij u HD Tune Pro overslaat.

Aanbevolen: