Universele Afstandsbediening Programmering Basis

Inhoudsopgave:

Universele Afstandsbediening Programmering Basis
Universele Afstandsbediening Programmering Basis
Anonim

Een universele afstandsbediening maakt het gemakkelijker om je tv en andere componenten te bedienen.

Om te beginnen, zorg ervoor dat u:

  • Plaats batterijen in de universele afstandsbediening.
  • Kan de universele afstandsbediening op de tv of een ander apparaat richten dat je probeert te bedienen tijdens het programmeren. Als deze "link" wordt verbroken, moet u het programmeerproces opnieuw starten.

Specifieke programmeeropties en stappen kunnen per merk en model van de universele afstandsbediening verschillen. Hieronder volgen voorbeelden van opties die u mogelijk ziet en stappen die mogelijk vereist zijn.

Directe code-invoer

De eenvoudigste manier om een universele afstandsbediening te programmeren, is door een code in te voeren die het product identificeert dat u wilt bedienen. Codes kunnen worden verstrekt via een "codeblad" of een webpagina waar de codes worden vermeld op merk en type apparaat (tv, Blu-ray Disc-speler, thuisbioscoopontvanger, kabelbox, videorecorders en soms mediastreamers).

  1. Schakel het apparaat in dat je wilt bedienen.
  2. Houd de juiste DEVICE-knop op uw universele afstandsbediening ingedrukt (voor sommige afstandsbedieningen moet u eerst op een Setup-knop drukken voordat u op de apparaatknop drukt). De LED's voor het apparaat en de aan / uit-knoppen lichten op.

    Hoewel de knoppen gelabeld kunnen zijn voor een specifiek apparaat, kun je ze voor elk compatibel apparaat gebruiken; je moet onthouden welke overeenkomt met het apparaat dat je bedient.

  3. Houd de apparaatknop op de afstandsbediening ingedrukt en VOER DE CODE IN voor het merk van het apparaat. Als een merk meer dan één code heeft, begin dan met de eerste. Terwijl u de code invoert, wordt de aan/uit-knop op de afstandsbediening uitgeschakeld.

    Image
    Image
  4. Houd na het invoeren van een code de apparaatknop ingedrukt. Als de aan/uit-knop van de besturing oplicht en blijft branden, hebt u de juiste code ingevoerd.
  5. Als de aan/uit-knop meerdere keren knippert, is de ingevoerde code niet correct. Elke keer dat het u niet lukt, herha alt u de stap voor het invoeren van de code voor elke code totdat er een werkt.

  6. Controleer na het programmeren of de universele afstandsbediening de basisfuncties van uw apparaat bedient. Een universele afstandsbediening moet bijvoorbeeld een tv aan- en uitzetten, het volume, het kanaal en de broninvoer wijzigen.

    Als je Directe code-invoer gebruikt, schrijf dan de succesvolle code(s) in je gebruikershandleiding voor later gebruik.

Auto Code zoeken

Je kunt Auto Code Search gebruiken als je geen toegang hebt tot de specifieke code voor het merk of type apparaat dat je wilt bedienen. De Universal Remote doorzoekt zijn database en test meerdere codes tegelijk.

Hier is een voorbeeld van mogelijke stappen:

  1. Schakel je tv of een ander apparaat in dat je wilt bedienen.
  2. Druk één keer op de DEVICE-knop op uw afstandsbediening die is gekoppeld aan het product dat u wilt bedienen (tv, enz.). Zoals eerder vermeld, kunt u elk apparaat met een van de gelabelde knoppen gebruiken - vergeet niet om het op te schrijven.

  3. Druk nogmaals op de apparaatknop en tegelijkertijd op de POWER-knop. De aan/uit-knop wordt uitgeschakeld en vervolgens weer ingeschakeld.

    Image
    Image
  4. Laat beide knoppen los.
  5. Druk één keer op de PLAY-knop op de afstandsbediening, wacht een paar seconden en kijk of het apparaat dat u probeert te bedienen, wordt uitgeschakeld. Zo ja, dan heeft hij de juiste code gevonden. Als uw apparaat nog steeds aan staat, drukt u nogmaals op de afspeelknop en doorloopt u het wacht- en uitschakelproces. Doe dit totdat uw apparaat wordt uitgeschakeld.
  6. Druk vervolgens om de twee seconden op de REVERSE-knop op uw afstandsbediening totdat uw apparaat weer wordt ingeschakeld. Wanneer dit uiteindelijk het geval is, heeft de afstandsbediening met succes naar de juiste code gezocht.
  7. Druk op de STOP knop om de code op te slaan.
  8. Test verschillende functies op de afstandsbediening en kijk of ze werken voor uw apparaat.

Merkcode zoeken

Als u een vergelijkbare procedure gebruikt als Auto Code Search, kunt u uw zoekopdracht mogelijk beperken tot slechts één merk. Deze zoekopdracht is handig als het merk meer dan één code verstrekt.

Hier zijn de stappen:

  1. Schakel het apparaat in dat u wilt bedienen (tv, videorecorder, dvd, DVR, satellietontvanger of kabelbox).
  2. Zoek de merkcode(s) op in de lijst die bij uw universele afstandsbediening is geleverd.
  3. Houd de DEVICE-knop die u wilt programmeren ingedrukt. (TV, DVD, Aux, etc.) Wanneer de LED voor die knop aangaat en blijft branden, blijf die knop ingedrukt houden.
  4. Houd de apparaatknop ingedrukt en houd de POWER-knop ingedrukt, de aan/uit-knop moet oplichten.
  5. Laat de aan/uit-knop en de apparaatknop los. De apparaatknop moet aan blijven (zo niet, herhaal de stappen).
  6. Gebruik het toetsenbord van de universele afstandsbediening en voer de eerste CODE van het merk in. Het LED-lampje voor die apparaatknop moet dan blijven branden.

    Image
    Image
  7. Druk herhaaldelijk op de aan/uit-knop totdat het apparaat dat u probeert te bedienen, wordt uitgeschakeld. Als het apparaat wordt uitgeschakeld, heeft de universele afstandsbediening de juiste code gevonden.
  8. Druk op de STOP-knop op uw universele afstandsbediening om de code op te slaan (het LED-lampje gaat uit).
  9. Gebruik verschillende knoppen (volume, enz.) om te zien of je universele afstandsbediening het apparaat nu kan bedienen.
  10. Als je apparaat niet uitschakelt en het LED-lampje vier keer knippert, betekent dit dat je de codes voor dat merk hebt verbruikt en dat je een andere programmeermethode moet gebruiken.

Handmatige code zoeken

In plaats van dat de afstandsbediening automatisch alle codes of merkcodes scant, kunt u de afstandsbediening mogelijk ook programmeren door elke code één voor één te laten controleren. Houd er echter rekening mee dat dit proces lang kan duren omdat er zoveel codes zijn.

Dit zijn de stappen om deze optie te starten:

  1. Schakel je tv of een ander apparaat in dat je wilt bedienen.
  2. Houd de corresponderende DEVICE en POWER knoppen op de afstandsbediening tegelijkertijd ingedrukt. Wacht tot de aan/uit-knop aan gaat en laat vervolgens beide knoppen los.
  3. Richt de afstandsbediening op de tv of een ander apparaat, druk op de aan/uit-knop op de afstandsbediening en wacht 2 seconden.
  4. Als de stroom op je tv of apparaat wordt uitgeschakeld, heeft de afstandsbediening de juiste code gevonden. Druk op STOP om de code op te slaan.

    Image
    Image
  5. Als uw apparaat niet wordt uitgeschakeld, drukt u nogmaals op de aan/uit-knop zodat de afstandsbediening de volgende code in de database test. Voer deze stap uit totdat het een code vindt.

Programmeren via IR Learning

Indien ondersteund, vereist de IR-leermethode dat je je universele afstandsbediening en de afstandsbediening van een apparaat dat je wilt bedienen zo plaatst dat ze naar elkaar wijzen. Met dit proces kunnen IR-lichtstralen worden verzonden van de originele afstandsbediening van het apparaat naar de universele afstandsbediening.

  1. Druk op de juiste apparaatknop: TV, enz.
  2. Activeer de leermodus voor uw universele afstandsbediening. Als er geen leerknop op uw afstandsbediening zit, moet u de gebruikershandleiding raadplegen om te bepalen welke deze functie uitvoert - niet alle universele afstandsbedieningen ondersteunen deze optie.
  3. Druk op een knop op de universele afstandsbediening (zoals volume omhoog) en druk vervolgens op de bijbehorende functieknop (volume omhoog) op de afstandsbediening van het apparaat.
  4. Herhaal deze stappen voor elke functie die u wilt dupliceren (zoals volume omlaag, kanaal omhoog, kanaal omlaag, ingangsselectie, enz.) op uw universele afstandsbediening.

Dit proces is lang en vervelend, vooral als je meerdere apparaten hebt die je wilt bedienen. Als u echter geen toegang hebt tot de afstandsbedieningscodes of als andere methoden mislukken, kunt u mogelijk het IR-leerproces als uw laatste resultaat gebruiken, op voorwaarde dat uw universele afstandsbediening deze programmeeroptie ondersteunt.

Programmeren via pc

Een andere programmeeroptie die beschikbaar is voor sommige universele afstandsbedieningen is met een pc. Een merk dat deze optie ondersteunt, is Logitech Harmony.

Image
Image

In plaats van naar de juiste code te zoeken, sluit je een Logitech Harmony-afstandsbediening rechtstreeks op je pc aan via een USB-verbinding. Vervolgens programmeert u al uw programmering online via de Logitech Harmony-website, die niet alleen een voortdurend bijgewerkte database van ongeveer 250.000 besturingscodes heeft, maar ook al uw voorkeuren voor programmeerinstellingen opslaat voor gemakkelijke toegang wanneer dat nodig is.

De typische opstelling omvat:

  1. Selecteer of voer het modelnummer van uw Logitech Harmony Universal Remote Control in.
  2. Geef de typen en merken apparaten aan die u wilt bedienen.
  3. Activiteiten maken waarmee u meerdere extra taken tegelijkertijd op meerdere apparaten kunt inschakelen en uitvoeren.

The Bottom Line

Een universele afstandsbediening is een geweldige manier om die ruimte op uw salontafel vrij te maken, maar houd ook rekening met het volgende:

  • Een universele afstandsbediening is niet altijd een volledige vervanging voor uw originele afstandsbediening. Sommige bedienen alleen basisfuncties, terwijl andere toegang bieden tot geavanceerde instellingen voor beeld, geluid, netwerk en Smart TV of home control. Het kan echter zijn dat u voor sommige of alle geavanceerde functies nog steeds de originele afstandsbediening moet gebruiken, dus bewaar deze en enkele batterijen waar u ze gemakkelijk kunt vinden.
  • Niet alle universele afstandsbedieningen kunnen worden bijgewerkt.
  • Let bij het kopen van een universele afstandsbediening op welke programmeeropties beschikbaar zijn.
  • Controleer of de afstandsbediening een tijdelijk geheugen heeft waarin de bedieningsinformatie een paar minuten wordt opgeslagen bij het vervangen van de batterijen. Anders moet u de afstandsbediening mogelijk opnieuw programmeren.

Zoals vermeld aan de bovenkant van de pagina, kunnen de programmeeropties en stappen variëren van het ene merk/model van de universele afstandsbediening. Raadpleeg uw gebruikershandleiding voor specifieke details.

FAQ

    Hoe programmeer ik mijn RCA universele afstandsbediening op mijn TV?

    Om een universele RCA-afstandsbediening te programmeren die geen codezoekknop heeft om met een tv te werken, zet u de tv aan, richt u deze op de tv en houdt u de TV ingedrukt -knop op de afstandsbediening. Blijf de TV- knop ingedrukt houden wanneer het licht aangaat en houd vervolgens de Power- knop op de afstandsbediening ingedrukt totdat het licht uit en weer aangaat. Druk vervolgens vijf seconden op de Power- knop op de afstandsbediening totdat uw tv wordt uitgeschakeld. De tv wordt uitgeschakeld wanneer de afstandsbediening de juiste universele code vindt. U kunt deze aanwijzingen ook gebruiken om een universele RCA-afstandsbediening zonder codes op een dvd-speler te programmeren.

    Hoe programmeer ik mijn GE universele afstandsbediening als ik de code niet heb?

    Als u uw universele GE-afstandsbediening op uw tv wilt programmeren maar niet over de code beschikt, zet u de tv aan en drukt u op de Code Search-knop op de afstandsbediening totdat de indicatielampje gaat branden. Druk vervolgens op de TV-knop en druk vervolgens op de Power-knop totdat de tv wordt uitgeschakeld. Nadat de tv is uitgeschakeld, drukt u op Enter op de afstandsbediening om de code op te slaan in de afstandsbediening.

    Hoe programmeer ik mijn Philips universele afstandsbediening?

    Als u de code voor uw Philips-afstandsbediening niet hebt, zet u uw TV aan, zoekt u naar de Setup of Code Searchop de afstandsbediening en houd de knop 10 seconden ingedrukt. Druk vervolgens op de TV-knop op de afstandsbediening en druk op de Up of Down-knop totdat het kanaal verandert. Wanneer u de zenders kunt wijzigen, drukt u op de Power-knop op de afstandsbediening om de tv uit te schakelen en het programmeren te voltooien.

    Hoe programmeer ik een Innovage Jumbo universele afstandsbediening?

    Als u uw Jumbo universele afstandsbedieningscode niet weet, moet u de codezoekfunctie gebruiken. Zet om te beginnen het apparaat aan dat u wilt bedienen, richt de afstandsbediening erop en druk op de Code Search-knop totdat het lampje blijft branden. Druk vervolgens op de knop van het apparaat dat u wilt programmeren. Als het lampje op de afstandsbediening blijft branden, drukt u op de Power-knop op de afstandsbediening totdat het apparaat wordt uitgeschakeld (mogelijk moet u op de Power-knop drukken meerdere malen). Nadat het apparaat is uitgeschakeld, drukt u op Enter op de afstandsbediening om de code op te slaan.

Aanbevolen: