Logitech Harmony Smart Control: een universele afstandsbediening voor technische liefhebbers

Inhoudsopgave:

Logitech Harmony Smart Control: een universele afstandsbediening voor technische liefhebbers
Logitech Harmony Smart Control: een universele afstandsbediening voor technische liefhebbers
Anonim

Bottom Line

De Logitech Harmony Smart-bediening werkt met de Harmony Hub, Harmony-app en een fysieke afstandsbediening om maximaal 8 apparaten van stroom te voorzien, maar het vereist enige toewijding om naar wens te programmeren.

Logitech Harmony Smart Control

Image
Image

We hebben Logitech's Harmony Smart Control gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van je home-entertainment- en apparaatgame, ben je misschien geïnteresseerd in een gecentraliseerde hub om alles te beheren. De Logitech Harmony Smart Control kan uw oplossing zijn. Het is een universele afstandsbediening die verder gaat dan een fysiek apparaat om een groot aantal slimme apparaten op verschillende manieren te bedienen. Dankzij een app, een hub en Alexa-compatibiliteit kun je helemaal afzien van de afstandsbediening en je smartphone of stem gebruiken om al je apparaten gemakkelijk te bedienen.

We hebben de Logitech Harmony Smart Control gebruikt om het installatie- en gebruiksgemak, de spraakondersteuning en de algemene prestaties te testen.

Image
Image

Ontwerp: gestroomlijnd en duidelijk

Hoewel sommige afstandsbedieningen zwaar of een beetje te groot kunnen aanvoelen, is de Harmony Smart Control eigenlijk vrij compact en comfortabel om vast te houden. Met slechts 3,92 gram en 2,2 x 6,7 x 0,7 inch ligt hij helemaal niet overweldigend in de hand. De achterkant van de afstandsbediening is gemaakt van glad en stevig rubber materiaal en heeft een subtiele groef in het midden. De voorkant van de afstandsbediening is gemaakt van glanzend reflecterend materiaal dat gemakkelijk kan vlekken, maar de knoppen zijn gemakkelijk in te drukken en klappen niet in bij druk.

De andere aanvulling op de afstandsbediening is de Harmony Hub, een halfvierkant blok aangedreven door een AC-adapter en aangevuld met twee infrarood miniblasters. De Hub gebruikt RF- of radiofrequentiesignalen van de afstandsbediening om te communiceren met uw apparaten en apparatuur via IR, Bluetooth en Wi-Fi, wat betekent dat u gemakkelijk items achter kastdeuren of in mediaconsoles kunt bereiken. De Hub maakt ook via Wi-Fi verbinding met de Harmony-app voor volledige smartphonebediening.

Image
Image

Configuratieproces: Relatief eenvoudig maar niet zonder haperingen

Het instellen van de Smart Control is op het eerste gezicht niet al te ingewikkeld, maar we liepen de hele weg tegen hindernissen aan. Nadat we de hub hadden aangesloten en 30 seconden hadden gewacht zoals aangegeven, hebben we de Harmony-app voor iOS gedownload, waar het installatieproces wordt beheerd. Hoewel we verwachtten dat de hub in de app zou worden gedetecteerd, blijft het zoekpictogram gewoon draaien. Pas nadat we de hub een paar keer hadden gereset, konden we eindelijk verbinding maken, na 15 vervelende minuten.

Gezien het lange eerste verbindingsproces, hebben we ervoor gekozen om activiteiten die we al in een andere Harmony-afstandsbediening hadden vastgelegd, te kopiëren. Dit is een zeer handige functie als u Harmony-afstandsbedieningen upgradet of een andere afstandsbediening toevoegt aan andere entertainmentcentra in uw huis. Hoewel we activiteiten (de naam van Logitech voor macro's of de bedieningselementen die handmatig aan knoppen zijn toegewezen) die zijn gekoppeld aan een andere afstandsbediening, hebben overgedragen, werden we nog steeds begeleid bij het instellen en testen van alle activiteiten en apparaten. En dit is geen naadloos of snel proces. We zijn enkele fouten tegengekomen met apparaten die niet werden ingeschakeld, hoewel de activiteit was gestart, wat aanzienlijke probleemoplossing en herconfiguratie vereiste.

Het is vermeldenswaard dat hoewel de snelkoppelingen voor snelle activiteiten aan de bovenkant van de afstandsbediening aanpasbaar zijn via de Harmony-app, dit de enige knoppen zijn die je via de app kunt instellen. Om volledige toegang te krijgen tot alle knopbedieningen, inclusief activiteiten met reeksen van meerdere stappen, moet u de MyHarmony-software gebruiken, die u kunt downloaden voor pc of Mac. Gelukkig, hoewel deze stappen in de software moeten worden voltooid, zorgt een eenvoudige synchronisatie in de Harmony-app ervoor dat de afstandsbediening en hub en app op dezelfde pagina staan. Er is ook een USB-kabel beschikbaar om de Hub rechtstreeks op uw computer aan te sluiten om synchronisatie mogelijk te maken, indien nodig.

Image
Image

Prestaties/Software: Goed, maar niet altijd consistent

We waren in staat om relatief gemakkelijk een smart TV, Roku, Fire Cube TV en NVIDIA SHIELD TV Gaming Edition op te zetten met de Harmony Smart Control, maar bijna elke apparaatverbinding bracht wat bewerking en finagling met zich mee.

Toen we Roku lanceerden met de Smart Control, merkten we soms een vertraging van een paar seconden. Dit was vooral het geval toen we terugkeerden naar gewone tv van het Roku-apparaat. De NVIDIA SHIELD was moeilijker in te stellen omdat er een Bluetooth-verbinding met het Harmony-toetsenbord voor nodig is om de Harmony-app en de afstandsbediening ermee te laten werken. De Harmony-app liet ons weten wat we moesten doen in de NVIDIA-gameconsole om te koppelen met het Harmony-toetsenbord, maar het vergrendelen van een verbinding duurde enkele minuten. Dat gezegd hebbende, toen we de twee met succes hadden gekoppeld, reageerden de afstandsbediening en de app erg goed.

Toen we een activiteit met succes hadden geconfigureerd, reageerde de afstandsbediening snel en was hij eenvoudig te gebruiken. We waardeerden hoe handig het was om activiteiten rechtstreeks vanuit de app aan apparaten toe te wijzen en ze snel te starten.

Aan de andere kant is het omslachtig om op de MyHarmony-software te moeten vertrouwen om de rest van de afstandsbediening te bedienen. Er zijn ook de slecht geïmplementeerde commando's voor kort of lang indrukken - je hebt vaak geen keuze of een functie lang of kort indrukken zou starten, wat betekent dat je niet weet wat nodig is. En hoewel RF-signalen aan het werk waren, bleef de afstandsbediening soms achter, reageerde helemaal niet of leek het beste te werken wanneer hij rechtstreeks op het apparaat werd gericht dat we wilden bedienen.

De Smart Control is ook compatibel met Amazon Alexa via een Alexa-compatibele luidspreker zoals de Amazon Echo of Amazon Dot. Alexa instellen met de Smart Control was een semi-betrokken proces waarbij de Alexa-app moest worden gedownload en de My Harmony-vaardigheid werd ingeschakeld. We moesten voor deze vaardigheid verbinding maken met ons MyHarmony-account via de Alexa-app en kregen het niet voor elkaar. De Harmony Secondary Hub-vaardigheid daarentegen werkte relatief goed. We konden Alexa oproepen om Harmony te vragen activiteiten uit te voeren die we in de Harmony-app hadden ingesteld. Toen Alexa het commando begreep, reageerde de Harmony erg goed, maar dit gebeurde niet elke keer of bij alle activiteiten.

De Harmony Smart Control presteert grotendeels goed, maar vereist zeker experimenteren en geduld.

Bottom Line

Logitech biedt een aantal slimme afstandsbedieningen, en zelfs de Harmony Hub zelf kan via de Harmony-app zelfstandig als universele afstandsbedieningsoplossing fungeren. Maar terwijl de Harmony Hub alleen voor ongeveer $ 100 wordt verkocht, is de Harmony Smart Control vaak voor aanzienlijk minder te vinden, ondanks de adviesprijs van $ 130. De Harmony Smart Control is een ouder hub-gebaseerd model in de line-up, maar het is goedkoper dan de nieuwere Harmony Companion, die te koop is voor $ 150, en eigenlijk veel van dezelfde functionaliteit bezit.

Logitech Harmony Smart Control versus Logitech Harmony Companion

De Logitech Harmony Companion is waarschijnlijk de meest directe concurrent van de Smart Control. Hoewel de Harmony Companion duurder is, is er niet veel tussen de twee producten. Beide bieden entertainment smart home-apparaatondersteuning voor 8 apparaten en werken met de Harmony Hub. De Companion is nieuwer en heeft een aantal speciale smart-home-knoppen die de Smart Control-afstandsbediening niet heeft, maar de afstandsbediening is niet zo klein en lichtgewicht als de Smart Control. Als je merkt dat je tussen de twee moet kiezen, zijn de leeftijd van de technologie en de fysieke afstandsbediening wellicht de belangrijkste verschillen om te overwegen.

Ontdek enkele van onze andere home-entertainmentgidsen over de beste universele afstandsbedieningen, de beste starterskits voor thuisbioscopen en cadeau-ideeën voor snoersnijders.

Een portemonneevriendelijke optie voor het automatiseren van entertainment en slimme apparaten

De Logitech Harmony Smart Control biedt een bescheiden geprijsde stap in de wereld van entertainment en slimme domotica via één afstandsbediening of uw smartphone. Als je het goed vindt dat je geen touchscreen hebt en wat tijd besteedt aan het programmeren van dit apparaat, kan dit precies zijn waar je naar op zoek was.

Specs

  • Productnaam Harmony Smart Control
  • Product Merk Logitech
  • MPN N-R0005
  • Prijs $130.00
  • Gewicht 3.92 oz.
  • Productafmetingen 2,2 x 6,7 x 0,7 inch.
  • Poorten en kabels IR Mini Blast x2, Micro-USB
  • Hub vereist Harmony Hub
  • Ondersteunde spraakassistenten Amazon Alexa, Google Assistant
  • Compatibiliteit iOS 6.0+, Android 4.0+, Windows, Mac
  • Connectiviteit IR, RF, Wi-Fi, Bluetooth
  • Garantie 90 dagen e-mail en telefonische ondersteuning

Aanbevolen: