FAT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

FAT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
FAT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een FAT-bestand is een thema dat wordt gebruikt in de Zinf-audiospeler.
  • Gebruik het Options > Themes menu van dat programma om het te openen.

Dit artikel beschrijft wat een FAT-bestand is en hoe je er een kunt openen op je computer.

Wat is een FAT-bestand?

Een bestand met de FAT-bestandsextensie is een thema dat wordt gebruikt door de Zinf-audiospeler. In het bestand bevindt zich een verzameling afbeeldingen en een XML-bestand dat beschrijft hoe het programma eruit zou moeten zien.

FAT-bestanden zijn eigenlijk gewoon hernoemde. ZIP-bestanden. Je kunt Zinf-thema's downloaden van hun website.

Image
Image

Als u echt op zoek bent naar iets over het FAT-bestandssysteem (File Allocation Table), en niet een bestand dat eindigt op de FAT-extensie, raadpleeg dan onze What Is File Allocation Table (FAT)? stuk voor meer informatie.

Hoe een FAT-bestand te openen

Zinf (het staat voor "Zinf Is Not FreeAp") is het programma dat wordt gebruikt om een FAT-bestand te openen. Ga hiervoor naar Options > Thema's > Thema toevoegen, kies een thema en selecteer Toepassen.

Image
Image

Aangezien. FAT-bestanden gewoon. ZIP-bestanden zijn, kunt u er ook een openen door deze te hernoemen naar. ZIP. Dit toont je het XML-bestand en de afbeeldingen die het bevat, maar het thema als geheel zal niet worden toegepast op Zinf - je moet de bovenstaande stappen volgen om dat te doen.

Een andere optie om een FAT-bestand als archief te openen om de bestanden erin te zien, is door een gratis bestandsextractor zoals 7-Zip te installeren, en dan met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en het te openen met de bestandsdecompressor.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het FAT-bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma FAT-bestanden opent, raadpleeg dan onze handleiding Hoe u bestandsassociaties in Windows kunt wijzigen voor die wijziging aanbrengen.

Een FAT-bestand converteren

Er moet een Zinf-thema bestaan met de FAT-bestandsextensie om correct te openen en het thema toe te passen, dus we zien geen reden om dit bestand naar een ander formaat te willen converteren.

Aangezien het FAT-bestand echter echt een ZIP-archief is, zou je het naar een ander archiefformaat kunnen converteren, maar nogmaals, het opslaan van het FAT-bestand als een 7Z- of RAR-bestand heeft geen zin, maar om het bestand te openen als een archief omdat de bestandsextensie. FAT moet zijn als je wilt dat het bruikbaar is binnen de context van Zinf.

Onthoud wat we zeiden over het wijzigen van de. FAT-extensie naar. ZIP. Als u dat doet, wordt het bestand niet geconverteerd omdat het al een hernoemd ZIP-bestand is. Het enige dat het hernoemen van de extensie doet, is het bestand koppelen aan een ander programma (zoals een tool voor het uitpakken van bestanden). Een tool voor het converteren van bestanden wordt gebruikt om het ene bestandsformaat daadwerkelijk naar het andere te converteren in plaats van alleen de bestandsextensie te hernoemen.

Kan het nog steeds niet openen?

De FAT-bestandsextensie is vergelijkbaar met de extensies die worden gebruikt voor FAX- en FFA-bestanden (Find Fast Status). Als je bestand niet opent met Zinf, is het mogelijk dat je verkeerd leest welke extensie aan het einde van het bestand is aangebracht.

Er kunnen ook andere voorbeelden worden gegeven, zoals AFT en ATF, die respectievelijk worden gebruikt voor Ancestry.com Family Tree-databasebestanden en Photoshop-overdrachtsfunctiebestanden. Zinf zal geen van beide formaten openen, ook al worden dezelfde bestandsextensies gebruikt.

Als het nog niet duidelijk is, moet je de bestandsextensie nogmaals controleren als het niet werkt met Zinf. Doe wat meer onderzoek om erachter te komen welke programma's het bestand dat je hebt kunnen openen of converteren.

Aanbevolen: