Draagbare verlichting kan uw smartphonefoto's er beter uit laten zien

Inhoudsopgave:

Draagbare verlichting kan uw smartphonefoto's er beter uit laten zien
Draagbare verlichting kan uw smartphonefoto's er beter uit laten zien
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Draagbare lampen kunnen je foto's van saai naar geweldig maken.
  • De Profoto C1 Plus is een draagbare studiolamp voor telefooncamera's.
  • Belichting buiten de camera met een telefoon is veel gemakkelijker dan de meeste andere soorten fotoverlichting.
Image
Image

Moeten we met de nachtmodus, sweatermodus en alle andere modi verlichting gebruiken met onze telefooncamera's?

Telefooncamera's zijn ongelooflijk capabel. Ze kunnen schieten in het bijna donker. Ze voegen direct panorama's aan elkaar, vervagen de achtergrond van portretten en heb je je ooit afgevraagd waarom je nooit een foto krijgt van iemand die knippert, zelfs niet in een groepsfoto? En toch is er één ding dat elke camera nodig heeft om een goede foto te maken, hoe slim de computer ook is - goede verlichting voor de hersenen.

"Hoewel de sweatermodus en nachtmodus nuttig zijn, is er niets dat goede verlichting vervangt", vertelde Robert Lowdon, een professionele fotograaf, aan Lifewire via e-mail.

BYO Verlichting

Er zijn twee belangrijke redenen om externe verlichting voor je foto's te gebruiken: kwantiteit en kwaliteit. Je kunt meer licht toevoegen als je niet genoeg hebt. Smartphone-camera's doen geweldig werk bij weinig licht, ofwel meerdere belichtingen op elkaar stapelen, ofwel algoritmen gebruiken om meer informatie uit de duisternis te halen, maar meer licht is in dit opzicht altijd beter.

"Donkere omgevingen kunnen allerlei soorten artefacten in je foto's introduceren, waaronder ruis en pixelvorming", vertelde professionele reisfotograaf Kevin Mercier aan Lifewire via e-mail.

Smartphones hebben hun eigen ingebouwde lampjes, en deze kunnen helpen, maar ze lijden aan hetzelfde probleem dat flitsers op de camera voor altijd hebben geleden: een klein lampje, dicht bij de lens, creëert een hard, onflatteus licht voor portretten en voegt lelijke schaduwen toe.

"Het gebruik van een flitser heeft de neiging om foto's te vervagen, en de autofocusfuncties op de iPhone kunnen problemen hebben in situaties met weinig licht", vertelde Michael Ayjian, mede-oprichter van 7 Wonders Cinema, via e-mail aan Lifewire.

Lichten, camera, enz

Om dit aan te pakken, zijn er steeds meer lichtopstellingen bedoeld voor smartphones, zoals de nieuwe Profoto C1 Plus. In tegenstelling tot flitsen - die niet mogen omdat telefoons geen manier hebben om een flits te activeren die synchroon loopt met de sluiter van de camera - zijn deze lichten continu. En omdat ze LED's gebruiken, blijven ze koel, dus ze zijn zelfs goed voor langdurig gebruik binnenshuis. Een opmerking: de Profit C1 plus is ook te gebruiken als flitser met gewone camera's, en met je telefoon via een app.

Continue lichten zoals deze hebben nog een voordeel ten opzichte van flits: je kunt zien wat je krijgt voordat je de foto maakt. Dit betekent dat je de opname en de belichting kunt bepalen en alles precies goed kunt krijgen voordat je de foto maakt.

Vergelijk dit met de tijd dat je flitser met film gebruikte. Alles werd blind gedaan. Er was geen manier om de flitsbelichting in te stellen, of zelfs maar te controleren of u het licht correct op het onderwerp had gericht totdat de films werden ontwikkeld. Als dat angstaanjagend klinkt, was het dat ook. Maar als het je lukte om flitslicht te leren, zou je worden beloond met dramatische resultaten.

Image
Image

"Belichting maakt de foto. Zoals bij alle camera's is de kwaliteit van foto's die met een iPhone worden gemaakt nog steeds afhankelijk van de kwaliteit van de verlichting. Hoewel je geen professionele verlichting nodig hebt om kwaliteitsfoto's te maken, kennis van waar je onderwerpen moet plaatsen in relatie tot lichtbronnen zal enorm helpen bij het belichten van een opname", zegt Ayjian.

Als je je eigen verlichting meeneemt, heb je veel meer controle over je afbeeldingen. Je kunt een onderwerp uit de achtergrond halen, je kunt de huid van een portretonderwerp flatteren of ze er stoer uit laten zien. Uiteindelijk draait alles bij fotografie om licht, en als je het licht onder controle hebt, kun je alles doen wat je wilt.

En je hoeft niet eens te investeren in extra uitrusting. Cameratelefoons zijn zo flexibel dat je gewoon elke lamp uit je hele huis kunt pakken en kunt beginnen met experimenteren. Misschien wil je eens kijken naar het gebruik van lichtmodificatoren (reflectoren en diffusors) om die lichten minder hard te maken, maar waarom niet gewoon beginnen met spelen?

Een geweldige, zij het oude, plek om meer te weten te komen over verlichting buiten de camera is The Strobist, een blog die verlichting aanleert en verschillende cursussen bevat over het gebruik ervan. Het is ontworpen rond flits met gewone camera's, maar de principes zijn hetzelfde voor continue verlichting en telefooncamera's. Maar of je nu duikt in de principes van verlichting, of gewoon een zaklamp door een gekleurd cellofaan snoeppapiertje schijnt, het is absoluut de moeite waard om te experimenteren, want wat je ook bedenkt, je kunt garanderen dat niemand anders hetzelfde effect krijgt van een Instagram-filter.

Aanbevolen: