Hoe Netflix-games een onverwachte belofte kunnen laten zien

Inhoudsopgave:

Hoe Netflix-games een onverwachte belofte kunnen laten zien
Hoe Netflix-games een onverwachte belofte kunnen laten zien
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Netflix uitbreiden naar het streamen van videogames lijkt in eerste instantie vreemd, maar is een verstandige ontwikkeling gezien de populariteit en het enorme succes van gamen.
  • Het streamen van videogames is complexer dan het streamen van films of tv-shows en vereist veel zorgvuldige ontwikkeling.
  • Met het bewezen succes van exclusieve Netflix-producties en Netflix-shows met licenties voor videogames, zou dit echt kunnen werken.
Image
Image

Het recente nieuws dat Netflix van plan is videogamestreaming aan zijn platform toe te voegen, roept veel vragen op, maar het heeft ook veel potentieel.

Ondanks dat het de huidige grootste streamingdienst op abonnementsbasis ter wereld is met meer dan 200 miljoen lidmaatschappen, is Netflix niet immuun voor de noodzaak van exponentiële groei. Met nieuwe concurrentie zoals Disney+ en HBO Max die opduiken, moest het echter harder werken om nieuwe gebruikers aan te trekken. Dus in zekere zin is het logisch dat Netflix zou proberen videogames toe te voegen aan zijn toch al behoorlijk uitgebreide service.

"Nu de groei van videogames tijdens de pandemie stijgt en films en muziek overtreft, kan het een manier zijn om je te onderscheiden van zijn huidige concurrenten", zei Mika Kujapelto, CEO en oprichter van LaptopUnboxed, in een e-mailinterview met Lifewire.

Het is ingewikkeld

Videogames verdienen jaarlijks miljarden dollars en het streamen van videogames is nu een bewezen concept dankzij succesvolle services zoals Xbox Game Pass en PS Now. Netflix probeert zijn eigen niche in die ruimte te creëren, lijkt een natuurlijke vorm van vooruitgang. Er zullen echter verschillende hindernissen moeten worden genomen.

"Ik denk dat Netflix hiermee te ver gaat. Eén blik op Google Stadia zal je vertellen dat het niet iets is waar je zomaar in kunt springen", verklaarde Christen Costa, CEO van Gadget Review, in een e-mailinterview, " Veel games hebben een bepaalde FPS nodig om op een plezierige manier te kunnen spelen. En omdat het streamen van games zo'n datazwaar is, sluit je in feite iedereen uit die geen topinternet heeft."

Image
Image

Naast de uitgebreide vereisten aan de serverzijde, is er ook de kwestie van wat gebruikers wel of niet moeten gebruiken om goed te communiceren met de gestreamde games van Netlifx. Zullen ze veel meer gebruikelijke interfaces kunnen gebruiken, zoals afstandsbedieningen voor tv of kabelboxen? Moeten ze streamen op een videogameconsole om een aangesloten controller te gebruiken? Zal Netflix zijn eigen speciale controller of streamingapparaat leveren?

"Netflix bezit geen hardware, waardoor ze worden onderworpen aan potentiële winstaandelen met bedrijven zoals Apple of Amazon", zei Dr. Dustin York, universitair hoofddocent communicatie aan de Maryville University, "Als Netflix een hardwarebedrijf als Roku zou kopen, zou ik denken dat het heel serieus is."

Het is logisch

Er wordt ook veel gespeculeerd over welke games Netflix mogelijk van plan is op te nemen als onderdeel van zijn streamingdienst. Grote AAA-titels lijken een must-have. Netflix heeft echter ook behoorlijk wat succes geboekt met het produceren van zijn eigen inhoud en het produceren van inhoud van gevestigde franchises.

Netflix's eigen shows zoals Stranger Things zijn zeer succesvol geweest, maar gelicentieerde game-eigenschappen zoals Castlevania en The Witcher hebben ook goed gepresteerd.

"Logischerwijs zal er een punt komen waarop de gebruikersgroei zal vertragen, dus het is heel verstandig dat het Netflix-team begint te experimenteren met nieuwe inhoudstypes die de groei kunnen blijven ondersteunen", aldus Anjali Midha, CEO en mede-oprichter van Diesel Labs, in een e-mailinterview,

Image
Image

"En datzelfde publiek is de reden dat Netflix een voordeel kan hebben ten opzichte van anderen bij het betreden van de cloud gaming-ruimte - het is slechts een deel van de hele waardepropositie."

Hoewel er nog geen definitief antwoord is, suggereren verschillende recente vacatures op de officiële Netflix-website dat het bedrijf van plan is om in een bepaalde hoedanigheid zijn eigen games te maken. Het is echter niet duidelijk of dit de enige beschikbare streaming videogames/interactieve media zullen zijn of dat er plannen zijn om in de toekomst games van andere bedrijven toe te voegen.

"Netflix heeft hun contentbibliotheek eerst ontworpen door middel van licenties, dus het zou helemaal niet verwonderlijk zijn als ze een vergelijkbaar playbook op het gebied van gaming zouden volgen," zei Midha, "Het is zeer waarschijnlijk dat ze hun eigen IP, of zet huidige IP om in nieuwe franchises."

Kujapelto heeft soortgelijke gedachten en zegt: "…Als dit de richting is die Netflix inslaat, kan het uniek genoeg zijn om nieuwsgierige gebruikers aan te trekken om het uit te proberen. Maar videogamers kunnen in de steek worden gelaten, en gezien de hype kunnen de verwachtingen te hoog zijn. Netflix zou in eerste instantie bij zijn eigen games kunnen blijven, maar het zou meer kunnen toevoegen aan het streamen van videogames als het succesvol is."

Aanbevolen: