Hoe VR de toekomst van klimaatverandering kan laten zien

Inhoudsopgave:

Hoe VR de toekomst van klimaatverandering kan laten zien
Hoe VR de toekomst van klimaatverandering kan laten zien
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een groeiend aantal VR-ervaringen helpt gebruikers de klimaatverandering te visualiseren.
  • Wetenschappers van Penn State bouwen een virtual reality-bos waar mensen doorheen kunnen lopen en zien wat de verschillende toekomsten voor de bomen in petto hebben.
  • Een nieuwe technologie die zonlicht simuleert, kan eco VR-ervaringen nog meeslepender maken.
Image
Image

Virtuele realiteit kan je naar een mogelijke toekomst brengen waar het klimaat op aarde drastisch is veranderd.

Een VR-evenement dat vorige maand werd onthuld, laat zien hoe de Overeenkomst van Parijs over de opwarming van de aarde de wereld zou vormen. Het is een van een groeiend aantal VR-projecten die bedoeld zijn om gebruikers te informeren over de opwarming van de aarde.

"Vanwege zijn meeslepende karakter is VR een uitstekend technologisch medium om de effecten van klimaatverandering visceraal te ervaren en duidelijk te maken hoe belangrijk het is om nu veranderingen aan te brengen die de toekomst op een positieve manier zullen beïnvloeden", Kathleen Ruiz, een professor bij Rensselaer Polytechnic Institute, die VR-omgevingen voor klimaatverandering creëert, zei in een e-mailinterview.

De toekomst zien?

Bezoekers van het Future Of Everything-festival in mei konden zich onderdompelen in The Field, een virtuele ruimte die de impact van de COVID-19-pandemie op de wereldwijde milieucrisis onderzocht.

"Dit is een belangrijk jaar voor het klimaat en welzijn", zei Robin Wood Sailer, een van de organisatoren van het evenement, in een persbericht. "De VS zijn opnieuw toegetreden tot de Overeenkomst van Parijs, president Biden heeft zojuist zijn klimaattop georganiseerd en de COP26 zal later dit jaar in Glasgow worden gehouden. Zowel het bedrijfsleven als de overheid komen samen om hun duurzaamheidstoezeggingen te doen."

VR-ervaringen kijken ook hoe klimaatverandering specifieke gebieden kan beïnvloeden. Wetenschappers van Penn State bouwen een VR-bos waarmee mensen door een gesimuleerd bos van vandaag kunnen lopen en kunnen zien wat de verschillende toekomsten voor de bomen inhouden.

"Het belangrijkste probleem dat moet worden aangepakt, is dat klimaatverandering abstract is", zei Alexander Klippel, hoogleraar aardrijkskunde in Penn State, in een persbericht. "De betekenis ervan ontvouwt zich pas over 10, 15 of 100 jaar. Het is erg moeilijk voor mensen om te begrijpen en te plannen en beslissingen te nemen."

Klippels team combineerde informatie over bossamenstelling met gegevens over bosecologie om een bos te creëren dat vergelijkbaar is met dat in Wisconsin. De virtuele ervaring maakt gebruik van modellen voor klimaatverandering, vegetatiemodellen en ecologische modellen en creëert een bos dat zich in 2050 afspeelt en dat mensen kunnen ervaren door er doorheen te lopen, de boomsoorten te onderzoeken en de veranderingen te zien.

Vanwege het meeslepende karakter is VR een uitstekend technologisch medium om de effecten van klimaatverandering visceraal te ervaren.

Voorstanders zeggen dat VR veranderingen in menselijk gedrag kan veroorzaken. Het Eco Resilience Research-team van Ruiz bouwt VR-werelden op basis van wetenschappelijke gegevens en informatie die bedoeld is om de gegevens toegankelijker en begrijpelijker te maken. Een aanstaande game zal leerlingen laten zien hoe fytoplankton en zoöplankton het milieu beïnvloeden.

"In plaats van overweldigd te worden, worden mensen meer geactiveerd voor de noodzakelijke veranderingen in het milieu", zei Ruiz. "Het resultaat is dat mensen een beter begrip hebben van de vele complexiteiten van klimaatverandering en kunnen zien hoe eenvoudig menselijk gedrag en beleid een groot verschil kunnen maken."

Voel de hitte

Nieuwe technologie kan eco VR-ervaringen nog meeslepender maken. View Glass is een technologiebedrijf dat 'slim glas' maakt dat de dekking kan veranderen om zonlicht, schittering en hitte te verminderen. Ontwikkelaar Groove Jones maakte een VR-ervaring voor klanten van View Glass, verbonden met een muur van koplampen. Wanneer de zon opkomt in de VR-ervaring, ziet de gebruiker de zonsopgang en voelt hij de warmte op zijn huid.

"Als de zon hoog in de middag stond, voelden ze de hitte in intensiteit toenemen", zei Dan Ferguson, mede-oprichter van Groove Jones, in een e-mailinterview. "Toen de gebruiker de dekking van het glas veranderde, werd de schittering verminderd, samen met de intensiteit van de hitte."

Groove Jones heeft ook tools gemaakt waarmee gebruikers verschillende omgevingen en weerscenario's kunnen selecteren. De software maakt verbinding met een warmtemuur, die wordt geactiveerd wanneer de gebruiker selecties maakt in zijn VR-omgeving. Je kunt ook aan een draaiknop draaien om de hoek en positie van de zon te regelen, waardoor de koplampen op hun werkelijke locatie worden geactiveerd om te simuleren wat je ziet en bestuurt.

"Klimaatverandering zien en fysiek temperatuurverandering voelen is krachtig," zei Ferguson.

Aanbevolen: