OGG-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

OGG-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
OGG-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige OGG-bestanden zijn Ogg Vorbis-gecomprimeerde audiobestanden.
  • Open er een met VLC en andere mediaspelers.
  • Converteren naar MP3, WAV, M4A, enz., met Zamzar.

Dit artikel legt twee formaten uit die de OGG-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe beide typen te openen en te converteren.

Wat is een OGG-bestand?

Een bestand met de OGG-bestandsextensie is een door Ogg Vorbis gecomprimeerd uudio-bestand dat wordt gebruikt voor het bewaren van audiogegevens. Ze kunnen artiest- en trackinformatie bevatten.

Het woord "Vorbis" heeft betrekking op het coderingsschema van de ontwikkelaars van het OGG-formaat, Xiph.org. OGG-bestanden die niet als Vorbis worden beschouwd, kunnen andere typen audiocompressie bevatten, zoals FLAC en Speex, en kunnen de bestandsextensie. OGA gebruiken.

Image
Image

Als het geen audiobestand is, kan het OGG-bestand in plaats daarvan een Origin-grafiekbestand zijn. Dit type wordt niet afgespeeld in een mediaspeler, maar geopend met een grafisch programma.

Hoe een OGG-bestand te openen

Veel muziekspelers en audiosoftware kunnen OGG-bestanden afspelen, zoals VLC, Miro, Windows Media Player (met Directshow-filter), MPlayer, Xion Audio Player, Audials One en Adobe Audition. U kunt OGG-bestanden ook online afspelen via Google Drive.

Sommige van die programma's kunnen dit bestandstype ook op Macs openen, waaronder Roxio Toast en Elmedia Player. Programma's zoals Miro en VLC ondersteunen afspelen op Linux, evenals Zinf, Totem en Amarok.

GPS-apparaten en andere mediaspelers ondersteunen dit formaat waarschijnlijk, maar Apple-apparaten niet. Dit betekent dat je een app zoals VLC of OPlayer HD moet installeren om OGG-bestanden af te spelen op een iPhone, iPad of iPod touch.

Als u een online OGG-bestand opent of een lokaal OGG-bestand naar Chrome sleept, kunt u het bestand afspelen zonder dat u een apart programma hoeft te downloaden. Opera en Firefox kunnen ook OGG-bestanden streamen.

Origin is het programma dat nodig is om OGG-bestanden te openen die grafiekbestanden zijn. Origin Viewer is een gratis programma van hetzelfde bedrijf dat Origin ontwikkelt, waarmee je informatie uit een OGG-bestand kunt bekijken en kopiëren.

Moderne versies van Origin (vanaf v2018) slaan grafieken in plaats daarvan op in het OGGU-formaat, maar hetzelfde viewerprogramma, evenals Origin en Origin Pro, kunnen dat formaat ook openen.

Een OGG-bestand converteren

Met sommige gratis audiobestand-converters kun je een OGG-bestand converteren naar MP3, WAV, MP4 en andere vergelijkbare formaten. De gemakkelijkste manier is om een online converter zoals FileZigZag of Zamzar te gebruiken.

U kunt bijvoorbeeld OGG-bestanden online converteren met FileZigZag naar verschillende formaten naast de zojuist genoemde, zoals WMA, OPUS, M4R, M4A, AAC en AIFF. Zamzar werkt op dezelfde manier.

Je kunt OGG-bestanden ook converteren met een downloadbaar programma als je je bestanden liever niet online uploadt, of als je in bulk moet converteren. Via de hierboven genoemde gratis audiobestand-converters-link kunt u converters vinden zoals Free Audio Converter en MediaHuman Audio Converter.

Origin OGG-bestanden kunnen worden opgeslagen in OTP met het Origin-programma, via File > Save Template As. Dit levert een Origin Graph Template-bestand op.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent met de suggesties van hierboven, zorg er dan voor dat de bestandsextensie. OGG zegt en niet zoiets als dit:

  • OGS (Origons filmgegevens): Ant Movie Catalog
  • OGZ (kaart Kubus 2): Kubus 2: Sauerbraten
  • OGF (S. T. A. L. K. E. R.-model): OGF Master
  • GOED (gecodeerde Scatter-ransomware): ScatterDecryptor

Hoewel deze, en waarschijnlijk vele anderen, enkele van dezelfde bestandsextensie-letters delen als OGG-bestanden, betekent dit niet dat ze helemaal gerelateerd zijn of dat ze kunnen worden geopend of geconverteerd met dezelfde programma's. Misschien kunnen ze dat wel, maar de kans is groot dat je die bestandsindelingen specifiek moet onderzoeken om te zien welke applicaties zijn gebouwd om ze te openen.

Meer informatie over OGG Vorbis-bestanden

OGG Vorbis functioneert ook als een containerformaat dat bedoeld is om het OGG-formaat te vervangen. Het kan streams van audio, video en ondertitels of andere tekst bevatten. Deze typen gemultiplexte mediabestanden gebruiken de OGX-bestandsextensie.

OGG Vorbis gemultiplexte mediabestanden en kan worden geopend met VLC, Windows Media Player en QuickTime.

Het OGG-mediabestandsformaat dat de. OGM-bestandsextensie gebruikt, verschilt enigszins van de andere hierboven genoemde formaten. Hoewel het ook kan worden afgespeeld met VLC en oudere versies van Windows Media Player, ondersteunt Xiph.org het formaat niet omdat het niet binnen de grenzen van de OGG-specificatie v alt.

De MOGG-bestandsextensie wordt in sommige videogames gebruikt wanneer meerdere OGG-bestanden in hetzelfde bestand zijn opgeslagen.

FAQ

    Hoe maak ik een OGG-bestand?

    Met de OGG-converter van Zamzar kun je meer dan 40 bestandsindelingen naar OGG converteren, inclusief AAC- en MIDI-bestanden. Als je klaar bent, klik je op Choose Files om te kiezen wat je wilt converteren > selecteer Convert To en kies ogg> en klik vervolgens op Nu converteren.

    Hoe converteer ik een OGG-bestand naar MP3?

    Gebruik de FileZigZag OGG-naar-MP3 gratis online converter. Selecteer Bladeren naar bestanden of sleep het OGG-bestand naar het aangewezen gebied. Selecteer vervolgens Begin met converteren > Download.

    Hoe open ik een OGG-bestand in Blender?

    Ga naar de bestandsbrowser in de Blender-software > selecteer File > Open > en kies het OGG-bestand dat u wilt importeren. Je kunt ook de Ctrl+ O sneltoets gebruiken om een OGG-bestand in Blender te openen.

Aanbevolen: