Hoe Google Agenda te synchroniseren met iPhone Agenda

Inhoudsopgave:

Hoe Google Agenda te synchroniseren met iPhone Agenda
Hoe Google Agenda te synchroniseren met iPhone Agenda
Anonim

Wat u moet weten

  • Ga naar Instellingen > Kalenders > Accounts > Account toevoegen > Google. Log in. Tik op Volgende > selecteer Kalender > Opslaan.
  • Open vervolgens de Calendar app en selecteer Calendars. Beheer de agenda's die u daar wilt zien.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Agenda synchroniseert met de iPhone Agenda-app. Instructies zijn van toepassing op iPhone-modellen met iOS 15.

Hoe u uw iPhone-agenda kunt synchroniseren met uw Google-agenda

Het iOS-besturingssysteem van Apple ondersteunt verbindingen met Google-accounts. Om uw iPhone- en Google-agenda's te synchroniseren:

  1. Open Instellingen op de iPhone.
  2. Scroll naar beneden en selecteer Kalender.
  3. Tik op Accounts.
  4. Selecteer Account toevoegen onderaan de lijst.

    Image
    Image
  5. In de lijst met officieel ondersteunde opties, selecteer Google.
  6. Voer het e-mailadres en wachtwoord van uw Google-account in en selecteer Volgende na elke invoer.

    Image
    Image
  7. Als u alleen de agenda wilt synchroniseren, deselecteert u alles behalve Kalender. Selecteer optioneel de andere schuifregelaars voor Mail, Contacts of Notes als u ze wilt synchroniseren met de iPhone.

  8. Tik op Opslaan en wacht tot je agenda's zijn gesynchroniseerd met je iPhone. Afhankelijk van de grootte van je agenda's en de snelheid van je verbinding, kan dit proces enkele minuten duren.

    Wanneer de synchronisatie is voltooid, verschijnt Gmail in de agendalijst.

    Image
    Image
  9. Open de Kalender app.
  10. Tik onderaan het scherm op Agenda's om een lijst weer te geven van alle agenda's waartoe je iPhone toegang heeft. Het bevat al je privé-, gedeelde en openbare agenda's die aan je Google-account zijn gekoppeld.
  11. Tik op de omcirkelde rode i naast de naam van de agenda om de standaardkleur voor de agenda te wijzigen.
  12. Selecteer of deselecteer de afzonderlijke agenda's die u wilt weergeven wanneer u de iOS-agenda-app opent. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op Gereed.

    Image
    Image

Bottom Line

Google Agenda ondersteunt verschillende functies die niet werken in de Agenda-app van Apple, waaronder de tool voor het plannen van kamers, het maken van nieuwe Google-agenda's en het verzenden van e-mailmeldingen voor evenementen. Om de functies te gebruiken, moet u toegang hebben tot uw Google-account.

Kun je meerdere Google- en Apple-agenda's synchroniseren?

Heb je meer dan één Google-account? U kunt zoveel Google-accounts aan uw iPhone toevoegen als u wilt. De agenda's van elk account zijn zichtbaar in de iOS Agenda-app.

Bottom Line

Noch Apple noch Google ondersteunen het samenvoegen van agenda's, hoewel het samenvoegen van agenda's mogelijk is met enkele tijdelijke oplossingen. Omdat elke agenda dus afzonderlijk is en andere beveiligingsvereisten heeft, kunt u vanuit uw Google-account geen niet-Google-agenda's op uw iPhone zien staan.

Alternatieven voor het synchroniseren van Google Agenda met een iPhone

Google biedt een versie van de Google Agenda-app voor iOS aan in de App Store, en verschillende andere ontwikkelaars bieden iPhone-apps aan die kunnen worden geïntegreerd met Google Agenda's. De Microsoft Outlook-app voor iOS kan bijvoorbeeld worden geïntegreerd met zowel Gmail als Google Agenda. Elk van deze is een goede keuze voor mensen die toegang willen hebben tot hun Google Agenda, maar liever niet de standaard iOS Agenda-app gebruiken.

Tips voor het synchroniseren van agenda's op uw iPhone

Synchroniseer alleen de agenda's waarvan je weet dat je ze nodig hebt op je telefoon. Agenda-items nemen over het algemeen geen ruimte in beslag, tenzij je een heleboel bijlagen bij je afspraken hebt. Hoe meer apparaten echter synchroniseren met een agenda, hoe groter de kans dat u een synchronisatiebotsing tegenkomt. Door je iPhone te beperken tot alleen de benodigdheden, verklein je het risico dat andere agenda's een synchronisatiefout krijgen.

FAQ

    Hoe synchroniseer ik de verjaardagen van mijn iPhone-contacten met Google Agenda?

    Zolang verjaardagsinformatie is opgenomen in uw contactpersonen, moeten de datums worden toegevoegd aan uw Google-agenda wanneer u Contacten synchroniseert. Het volgt dezelfde procedure als het synchroniseren van uw agenda, behalve dat u de schakelaar Contacten wilt inschakelen voordat u opslaat.

    Hoe synchroniseer ik taken en herinneringen van mijn iPhone naar Google Agenda?

    Download de Google Agenda iOS-app en log vervolgens in met uw Google-account. De app synchroniseert automatisch de taken en herinneringen die op je iPhone zijn opgeslagen met je Google Agenda.

Aanbevolen: