Hoe ontbrekende e-mails in Gmail te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe ontbrekende e-mails in Gmail te herstellen
Hoe ontbrekende e-mails in Gmail te herstellen
Anonim

Wat te weten

  • Voer in de Search mail balk een uniek woord of zin uit de ontbrekende e-mail in. Verplaats het naar je Inbox wanneer je het vindt.
  • Zoek in de mappen Spam, Trash en All Mail naar e-mails. Zoek ook op de tabbladen Social, Promotions en Updates.
  • Klik op More in het linkermenu om toegang te krijgen tot alle mappen en tabbladen. Neem contact op met Google Support als laatste redmiddel.

Of je nu per ongeluk de e-mails hebt verwijderd of dat ze om een onbekende reden zijn verdwenen, volg deze instructies om je ontbrekende Google-e-mails op te halen.

Waarom zijn mijn berichten verdwenen in Gmail?

Er zijn een paar redenen waarom Gmail-berichten verloren kunnen gaan. De meest voorkomende reden is dat gebruikers ze per ongeluk verplaatsen of verwijderen, maar forwards en filters kunnen er ook voor zorgen dat e-mails verdwijnen.

  • Forwards: U kunt e-mails doorsturen naar een ander adres zonder het te beseffen. Log in bij Gmail en selecteer het gear pictogram in de rechterbovenhoek. Selecteer Bekijk alle instellingen en selecteer vervolgens het tabblad Doorsturen en POP/IMAP. Eventuele doorstuuradressen verschijnen bovenaan het scherm. Verwijder degene waarnaar u niet wilt doorsturen.
  • Filters: Gmail-filters leiden bepaalde e-mails weg van je hoofdinbox om je berichten georganiseerd te houden. Om je filterinstellingen te bekijken, selecteer je Instellingen > Bekijk alle instellingen > Filters en geblokkeerde adressen.
Image
Image

Hoe ontbrekende e-mails in Gmail te herstellen

Er zijn een paar manieren om ontbrekende e-mails te vinden. Ze zijn mogelijk in de spam terechtgekomen, gearchiveerd of verwijderd, of iets anders.

  1. Controleer je spam. Het is mogelijk dat de ontbrekende e-mail is opgevangen door de spamfilter van Gmail. Selecteer Spam in het linkermenuvenster. (Mogelijk moet u naar beneden scrollen en More selecteren om de map Spam weer te geven.) Blader door de lijst met e-mails in de map Spam. Als u de ontbrekende e-mail vindt, selecteert u het selectievakje ernaast en selecteert u vervolgens Geen spam

    E-mails die als spam zijn gemarkeerd, blijven 30 dagen in de map Spam staan en worden daarna definitief verwijderd. Eenmaal verwijderd uit de map Spam heeft u geen toegang meer tot de ontbrekende e-mail.

  2. Controleer je prullenbak. Het is mogelijk dat uw ontbrekende e-mail per ongeluk naar de prullenbak is gestuurd. Selecteer in het linkermenuvenster More > Trash. Als u de e-mail vindt die u zoekt, klikt u er met de rechtermuisknop op en kiest u Verplaatsen naar inbox.

    Op een touchscreen houdt u het bericht ingedrukt en kiest u Verplaatsen naar inbox.

    E-mails die naar de prullenbak worden gestuurd, worden na 30 dagen definitief verwijderd. Als je een e-mail meer dan 30 dagen geleden hebt verwijderd, is deze voor altijd verdwenen.

  3. Controleer de tabbladen Sociaal, Promoties en Updates. Je ontbrekende e-mail kan worden gecategoriseerd als een promotionele of sociale e-mail, die zijn eigen Postvak IN heeft in Gmail. Selecteer het tabblad Social, Promoties of Updates. Als u een van deze e-mails naar uw hoofdinbox wilt verplaatsen, klikt en sleept u de e-mail naar de Primaire inbox.
  4. Bekijk je gearchiveerde e-mails. Het is mogelijk dat een e-mail is gearchiveerd zonder dat u het door hebt. Hoewel deze optie al uw e-mails in één inbox zal weergeven, bevat deze ook alle berichten die mogelijk zijn gearchiveerd.
  5. Gebruik de Gmail-zoekfunctie. De e-mail die u zoekt, is mogelijk verborgen onder andere e-mails. Gebruik de ingebouwde zoekfunctie van Gmail om het snel te vinden door het onderwerp, de ontvanger, de oorspronkelijke afzender of de hoofdtekst van de e-mail in te voeren.

    Als je niet al je spam- of sociale e-mails wilt doorzoeken, gebruik dan de zoekfunctie in afzonderlijke mappen om de resultaten te verfijnen.

  6. Gebruik de Gmail Message Recovery Tool. Als geen van de bovenstaande tips werkt en u een e-mail moet vinden, kan de Recovery Tool u misschien helpen. Hoewel de service meestal is gereserveerd voor gehackte accounts of wanneer een e-mail kwaadwillig is verwijderd, kan het soms verloren e-mails opgraven.

    Geef zoveel mogelijk informatie over de ontbrekende e-mail, inclusief de datum waarop u voor het eerst merkte dat deze ontbrak. Alleen e-mails die in de afgelopen 30 dagen zijn verwijderd, kunnen worden hersteld.

FAQ

    Waarom ontbreken e-mails die ik heb verplaatst in hun mappen?

    Er zijn verschillende oorzaken voor het verdwijnen van eerder opgeslagen e-mails. Het kan een probleem zijn met het synchroniseren van het apparaat of filters die per ongeluk berichten verkeerd archiveren of verwijderen. Als je een Gmail-account deelt, is het ook mogelijk dat iemand anders die berichten per ongeluk heeft verplaatst of verwijderd.

    Wat moet ik doen als mijn verzonden e-mails ontbreken?

    Ontbrekende verzonden e-mails kunnen worden veroorzaakt door een serverprobleem, browserproblemen of mogelijk een filter dat per ongeluk berichten verwijdert nadat ze zijn verzonden. Probeer eerst Gmail opnieuw te starten of de cache van je browser te wissen. Als het een serverprobleem is, wacht dan een paar minuten of uren en controleer dan opnieuw.

Aanbevolen: