Ontbrekende Hal.dll-fouten in Windows XP herstellen

Inhoudsopgave:

Ontbrekende Hal.dll-fouten in Windows XP herstellen
Ontbrekende Hal.dll-fouten in Windows XP herstellen
Anonim

Oorzaken van de "ontbrekende of corrupte hal.dll"-fout zijn natuurlijk een beschadigd hal.dll DLL-bestand of een hal.dll-bestand dat is verwijderd of verplaatst van de beoogde locatie.

Bijkomende oorzaken kunnen een beschadigd of ontbrekend boot.ini-bestand of mogelijk een fysiek beschadigde harde schijf zijn.

Dit is een Windows XP-fout. Andere Windows-besturingssystemen, zoals Windows 11, Windows 10, enz., kunnen dit probleem ook ervaren, maar de oorzaken zijn zo verschillend dat het een geheel andere gids voor probleemoplossing vormde; zie hoe u hal.dll-fouten in nieuwere versies van Windows kunt oplossen.

Hal.dll Fouten

Image
Image

Er zijn een paar manieren waarop de "ontbrekende of corrupte hal.dll"-fout zich kan voordoen, waarbij de eerste vermelding de meest voorkomende is:

  • Windows kon niet starten omdat het volgende bestand ontbreekt of beschadigd is: \system32\hal.dll. Installeer een kopie van het bovenstaande bestand opnieuw.
  • System32\Hal.dll ontbreekt of is beschadigd: installeer een kopie van het bovenstaande bestand opnieuw.
  • Kan \Windows\System32\hal.dll niet vinden
  • Kan hal.dll niet vinden

De foutmelding "ontbrekend of beschadigd" verschijnt kort nadat de computer voor het eerst is opgestart. Windows is nog niet volledig geladen wanneer dit bericht verschijnt.

Ontbrekende Hal.dll-fouten herstellen

Hieronder staan verschillende mogelijke oplossingen om te proberen. Doorloop deze lijst in de volgorde waarin ze hier worden weergegeven, van de gemakkelijkere tot de moeilijkere oplossingen.

  1. Start je computer opnieuw op. Het is mogelijk dat de fout een toevalstreffer is.

    Aangezien hal.dll-fouten verschijnen voordat Windows volledig is geladen, is het niet mogelijk om uw computer correct opnieuw op te starten. In plaats daarvan moet u een herstart forceren. U kunt dat doen door de fysieke aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat de computer wordt uitgeschakeld; druk er eenmaal op om het weer op te starten.

  2. Controleer de juiste opstartvolgorde in het BIOS. Mogelijk ziet u de fout als de opstartvolgorde in het BIOS eerst naar een andere harde schijf dan uw hoofdharde schijf kijkt. De fout verschijnt omdat de andere schijf geen bestand heeft met de naam hal.dll.

    Dit is waarschijnlijk het probleem als je onlangs de opstartvolgorde hebt gewijzigd of je BIOS hebt geflitst.

  3. Voer Systeemherstel uit vanaf een opdrachtprompt. Als dit niet werkt, of als u de foutmelding krijgt voordat u dit proces kunt voltooien, gaat u verder met de volgende stap.
  4. Repareer of vervang het bestand boot.ini. Dit werkt als de oorzaak van het probleem eigenlijk het bestand boot.ini is en niet hal.dll, wat vaak het geval is.

    Als het repareren van boot.ini het probleem verhelpt maar het probleem opnieuw optreedt na een herstart en u onlangs Internet Explorer 8 in Windows XP hebt geïnstalleerd, verwijdert u IE8. In deze specifieke situatie kan IE de oorzaak zijn van uw hal.dll-probleem.

  5. Schrijf een nieuwe partitie-opstartsector naar de systeempartitie. Als de opstartsector beschadigd is geraakt of niet goed is geconfigureerd, ontvangt u mogelijk de hal.dll-fout.
  6. Herstel gegevens van beschadigde sectoren op uw harde schijf. Als het fysieke deel van uw schijf dat een deel van het hal.dll-bestand opslaat, is beschadigd, ziet u waarschijnlijk dergelijke fouten.

  7. Herstel het hal.dll-bestand van de Windows XP-cd. Als het DLL-bestand echt de oorzaak van het probleem is, kan het herstellen van de originele Windows XP-cd de oplossing zijn.
  8. Voer een reparatie-installatie van Windows XP uit. Dit type installatie zou ontbrekende of corrupte bestanden moeten vervangen. Ga door met het oplossen van problemen als dit het probleem niet oplost.
  9. Voer een schone installatie van Windows XP uit. Bij dit type installatie wordt Windows volledig van uw pc verwijderd en opnieuw vanaf het begin geïnstalleerd.

    Hoewel dit vrijwel zeker eventuele hal.dll-fouten zal oplossen, is het een tijdrovend proces vanwege het feit dat er een back-up van al uw gegevens moet worden gemaakt en later moet worden hersteld.

    Als u geen toegang kunt krijgen tot uw bestanden om er een back-up van te maken, moet u begrijpen dat u ze allemaal zult verliezen als u doorgaat met een schone installatie.

  10. Test de harde schijf. Als al het andere is mislukt, inclusief de schone installatie van de laatste stap, heb je waarschijnlijk te maken met een hardwareprobleem met je harde schijf, maar je zult het voor de zekerheid willen testen. Als de schijf een van uw tests niet doorstaat, vervangt u de harde schijf en voltooit u een nieuwe installatie van Windows.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: