Een vergeten Gmail-wachtwoord herstellen

Inhoudsopgave:

Een vergeten Gmail-wachtwoord herstellen
Een vergeten Gmail-wachtwoord herstellen
Anonim

Wat te weten

  • Open Gmail en voer je gebruikersnaam in. Klik op Wachtwoord vergeten? Gmail stelt u een aantal vragen en logt in nadat u hebt geantwoord.
  • Als je wilt resetten, moet je al een secundair e-mailadres hebben geregistreerd of 5 dagen niet ingelogd zijn op je account.
  • Gmail gebruikt een validatieproces om een nieuw wachtwoord in te stellen, dat een aantal vragen bevat die alleen jij kunt beantwoorden.

Dit artikel legt uit hoe je een vergeten wachtwoord kunt herstellen en deelt standaardvragen die Gmail tijdens het proces stelt. Deze stappen gelden voor alle Gmail-accounts en werken hetzelfde in alle computerbrowsers.

Herstel een vergeten Gmail-wachtwoord

Volg deze stappen om uw vergeten Gmail-wachtwoord opnieuw in te stellen en de toegang tot uw account te herstellen.

  1. Zorg er eerst voor dat je (1) een secundair e-mailadres hebt opgegeven voor je Gmail-account of (2) je vijf dagen niet hebt aangemeld bij je Gmail-account.
  2. Open Gmail en voer je e-mailadres in de daarvoor bestemde ruimte in. Druk op Volgende.
  3. Selecteer in het Gmail-inlogscherm Wachtwoord vergeten?.

    Image
    Image
  4. Gmail zal nu een aantal vragen stellen om te proberen u vast te stellen als de eigenaar van het account.

    Image
    Image

    Voer voor elke vraag uw antwoord in en selecteer Volgende. Of, als u het antwoord op een vraag niet weet, selecteert u Probeer een andere manier.

    Zie hieronder voor een lijst met vragen die Google kan stellen.

  5. Zodra je jezelf hebt vastgesteld als de eigenaar van je account met behulp van de bovenstaande stappen, logt Gmail je in op het account. Als u om veiligheidsredenen uw wachtwoord wilt wijzigen, volgt u de Wachtwoord wijzigen link.

Om te voorkomen dat u wachtwoorden hoeft te onthouden, kunt u een wachtwoordbeheerder zoals Dashlane proberen, die gratis is voor een basisaccount.

Vragen die Google zal stellen tijdens het herstellen van Gmail-account

De vragen die Gmail stelt om je Gmail-account te verifiëren, kunnen de volgende zijn, niet noodzakelijk in deze volgorde.

  • Een vorig wachtwoord: als je je Gmail-wachtwoord hebt gewijzigd en alleen een ouder wachtwoord hebt onthouden, kun je het invoeren.
    • Verificatie met een code: Afhankelijk van de verificatiemethoden die je eerder hebt ingesteld voor tweefactorauthenticatie, kun je een code krijgen van:An SMS-bericht ontvangen van Google

    • Een e-mailbericht ontvangen van Google
    • Een telefoontje ontvangen van Google.
    • Een app (bijv. Google Authenticator)
    • Gedrukte back-upcodes
  • Een secundair e-mailadres voor het herstellen van Gmail-account: om het wachtwoord voor uw Google-account opnieuw in te stellen, volgt u de link in een bericht dat Google naar uw alternatieve e-mailadres stuurt. U kunt mogelijk ook een huidig e-mailadres invoeren om een verificatiecode te ontvangen.
  • Een beveiligingsvraag voor Gmail-wachtwoordherstel: Typ het antwoord op uw herstelvraag wanneer daarom wordt gevraagd.
  • Wanneer u het account instelt: Voer de maand en het jaar in waarin u het Gmail- (of Google)-account heeft gemaakt.
  • Een pop-up op je telefoon: Afhankelijk van hoe je je account hebt ingesteld en of je telefoon is verbonden met hetzelfde Gmail-account, kun je mogelijk een melding op uw telefoon die u kunt accepteren om te verifiëren dat u het bent die om een wachtwoordreset vraagt.

Als je je Gmail-account de afgelopen vijf dagen hebt gebruikt, maar geen secundair e-mailadres hebt opgegeven, moet je vijf dagen wachten voordat je kunt proberen toegang te krijgen tot het account.

Aanbevolen: