EDS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

EDS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
EDS-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een EDS-bestand is een Electronic Data Sheet-bestand.
  • Open er een met CANoe of CANalyzer.
  • Converteren naar DCF, XDD of XDC met CANeds.

Dit artikel legt uit wat een EDS-bestand is en hoe je er een kunt openen of converteren op je computer. Er zijn een paar formaten die dezelfde bestandsextensie gebruiken, dus het is belangrijk om te weten welk type je hebt, zodat je de juiste bestandsopener kiest.

Wat is een EDS-bestand?

Een bestand met de EDS-bestandsextensie is een Electronic Data Sheet-bestand, ook wel een Rockwell Automation DeviceNet- of ControlNet-bestand genoemd.

Dit platte tekstformaat is gebaseerd op de CANopen-standaard en wordt gebruikt om verschillende beschrijvende en communicatiegegevens voor hardwareapparaten te specificeren, meestal die binnen industriële automatiseringssystemen.

XDD-bestanden zijn een XML-gebaseerd formaat gespecificeerd in de nieuwste CANopen-standaard en zullen uiteindelijk EDS-bestanden vervangen.

Het videobewerkingsprogramma EditStudio gebruikt ook EDS-bestanden voor projectbestanden; net als de Ensoniq SQ10-geluidssynthesizer, als schijfkopiebestanden.

Image
Image

EDS staat ook voor elektronische dipswitch, maar heeft niets te maken met een bestandsformaat.

Hoe een EDS-bestand te openen

EDS-bestanden kunnen worden bekeken, gemaakt en getest met het CANeds-programma, dat is opgenomen in de demoversie van zowel CANoe als CANalyzer. Er is ook een gratis commandoregelprogramma CANchkEDS beschikbaar dat de geldigheid van het bestand kan controleren.

Aangezien elektronische gegevensbladbestanden gewoon tekstbestanden zijn, kunt u ze zelfs als tekstdocumenten bekijken met elke teksteditor, zoals Windows Kladblok of een van onze lijst met beste gratis teksteditors.

U kunt het bestand ook toevoegen aan FactoryTalk Linx (voorheen RSLinx) voor gebruik met de Logix5000-controllerfamilie.

Als je EDS-bestand is gekoppeld aan Mediachance's EditStudio-software, dan kan het natuurlijk met die applicatie worden geopend.

De enige software die we kennen en die Ensoniq SQ80-schijfkopieën zou moeten openen, is Ensoniq Disk Tools, maar we kunnen geen geldige downloadlink vinden. Het bedrijf Ensoniq werd opgericht in 1982 en werd vervolgens in 1998 gekocht door Creative Technology Ltd., waarna ze die divisie van het bedrijf stopzetten en de ondersteuning voor haar producten beëindigden.

Omdat er meerdere programma's zijn die het bestand kunnen openen, kan een van hen worden gebruikt bij het dubbelklikken of dubbeltikken, maar het is misschien niet degene die u zou willen hebben om het bestand te openen. Gelukkig kunt u wijzigen welk programma EDS-bestanden in Windows opent.

Een EDS-bestand converteren

Een EDS-bestand dat is opgeslagen in de bestandsindeling Electronic Data Sheet kan worden geopend met CANeds en vervolgens worden opgeslagen in de DCF-, XDD- of XDC-indeling, die respectievelijk de Device Configuration, CANopen Device Description en CANopen zijn Apparaatconfiguratie-indelingen.

Aangezien de EditStudio-applicatie een video-editor is, kun je je project exporteren naar een filmformaat, maar het EDS-bestand zelf wordt alleen gebruikt om bestanden op te slaan die betrekking hebben op het totale project, niet om de videogegevens die je werken met. Met andere woorden, u kunt een project (EDS-bestand) openen in EditStudio, maar u kunt het bestand technisch gezien niet in een ander formaat opslaan.

Onthoud dat een EDS-bestand anders is dan een ESD-bestand. Een andere soortgelijke afkorting is EDT, wat staat voor Eastern Daylight Time-convert between time zones (EDT to EST, etc.) with TimeBie.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je de EDS-bestandsviewers van hierboven hebt geprobeerd, of het zelfs door een conversietool hebt gedraaid en het nog steeds niet opent, lees je misschien de bestandsextensie verkeerd.

Bijvoorbeeld, hoewel dezelfde bestandsextensieletters worden gebruikt voor ESD-bestanden, hebben de twee eigenlijk niets met elkaar te maken (ESD-bestanden zijn Windows Electronic Software Download-bestanden). Enkele andere voorbeelden van bestandsindelingen die waarschijnlijk niet op dezelfde manier worden geopend, zijn EDI (Electronic Data Interchange), DES (Pro/DESKTOP CAD), EDB (Exchange Information Store Database) en EDF (Edificius Project).

Als je er echter zeker van bent dat je bestand de. EDS-bestandsextensie heeft, open het dan met Notepad++, zelfs als je denkt dat het geen tekstbestand is. Hierdoor wordt het bestand gedwongen te openen als een tekstdocument. Er kan enige informatie in de tekst staan die u in de goede richting kan wijzen met betrekking tot het formaat van het bestand en het programma dat het kan openen of bewerken.

FAQ

    Hoe maak ik een CANopen EDS-bestand?

    Open CANeds en kies File > New > CANopen Device Description (.xdd) > OK Gebruik in het nieuwe EDS-bestand de Object Dictionary om items toe te voegen en objectsignalen te definiëren. Als u klaar bent, selecteert u Save > noem het bestand > SaveSelecteer Check om het bestand te testen en te controleren of het bruikbaar is.

    Hoe installeer ik EDS-bestanden in RSLogix 5000?

    Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en selecteer Upload EDS-bestand van apparaat U kunt ook met de rechtermuisknop op het product klikken en Eigenschappen van apparaat selecteren om te zoeken de EDS-bestandsnaam. Zoek vervolgens op de ondersteuningspagina's van Rockwell Automation om het EDS-bestand te vinden en te downloaden. Selecteer in RSLogix 5000 Tools > EDS Hardware Installation Tool > Add om het bestand te installeren.

Aanbevolen: