Gezinsdeling uitschakelen voor iTunes

Inhoudsopgave:

Gezinsdeling uitschakelen voor iTunes
Gezinsdeling uitschakelen voor iTunes
Anonim

Wat te weten

  • iPhone: Open Settings > selecteer naam bovenaan > Family Sharing, of selecteer in iOS 10.2 iCloud > Familie.
  • Volgende: Selecteer de naam opnieuw > selecteer Stop Family Sharing > Stop Sharing om te bevestigen.
  • Mac: Open Systeemvoorkeuren > iCloud > Familie behereny > selecteer naam > Stop Delen met gezin.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u 'Delen met gezin' in iTunes kunt uitschakelen voor elk apparaat dat dit ondersteunt. Dit omvat apparaten met iOS 8 en nieuwer, en macOS 10.10 Yosemite en hoger.

Delen met gezin uitschakelen

Als jij de organisator bent, volg je deze stappen in de app Instellingen van je apparaat om Delen met gezin voor iedereen uit te schakelen:

  1. Open de Instellingen app.
  2. Selecteer je naam bovenaan het scherm en kies vervolgens Delen met gezin. Ga voor iOS 10.2 of ouder naar iCloud > Family.
  3. Tik nogmaals op je naam en selecteer vervolgens Stop Family Sharing.

    Image
    Image
  4. Bevestig door te tikken op Stop Sharing.

Je kunt een familiegroep ook ontbinden vanaf je Mac:

  1. Selecteer het Apple-menu en kies vervolgens Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Kies iCloud.

    Image
    Image

    Log in met je Apple ID. Als u uw inloggegevens niet weet, stelt u uw Apple ID-wachtwoord opnieuw in.

  3. Selecteer Gezin beheren.

    Image
    Image
  4. Selecteer uw naam en kies vervolgens Stop Family Sharing.

    Image
    Image

Als 'Delen met gezin' is uitgeschakeld, kan niemand in je gezin hun inhoud delen totdat je de functie weer inschakelt (of een nieuwe organisator een nieuwe deelfunctie instelt).

Hoe u uw familiegroep verlaat

Een andere manier om 'Delen met gezin' voor jezelf uit te schakelen, is door de gezinsgroep te verlaten. U kunt dit doen op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

Als u de gezinsgroep wilt verlaten vanaf uw iOS-apparaat, herha alt u stap 1 tot en met 3 van de bovenstaande iOS-instructies, maar kiest u Familie verlaten in plaats van de optie om te stoppen met delen.

Hetzelfde kan vanaf je Mac worden gedaan. Herhaal de bovenstaande stappen om jezelf uit de Family Sharing-groep te verwijderen.

Wat gebeurt er als je Gezinsdeling uitschakelt

Als je Delen met gezin uitschakelt, vraag je je misschien af wat er gebeurt met de items die je gezin heeft gedeeld. Het antwoord hangt af van waar de inhoud oorspronkelijk vandaan kwam. Als je deel uitmaakte van een Apple Music-familielidmaatschap of een gedeeld iCloud-opslagabonnement, verlies je de toegang tot deze.

Tv-programma's, films, boeken en andere aankopen via de iTunes Store worden beschermd door Digital Rights Management (DRM). DRM beperkt de manier waarop u inhoud kunt gebruiken en delen (over het algemeen om onbevoegd kopiëren of piraterij te voorkomen). Deze items werken niet meer wanneer de Family Sharing-groep wordt ontbonden. Dit omvat de inhoud die iemand anders van u heeft gekregen en alles wat u van hen heeft ontvangen.

Hoewel die inhoud niet kan worden gebruikt, wordt deze niet verwijderd. De inhoud die je hebt ontvangen door te delen, wordt weergegeven op je apparaat. U moet het opnieuw kopen met uw Apple ID als u het opnieuw wilt gebruiken. Zo niet, dan kunt u het van uw apparaat verwijderen.

Als je in-app-aankopen hebt gedaan waartoe je geen toegang meer hebt, ben je die aankopen niet kwijt. Download de app opnieuw om die in-app-aankopen zonder extra kosten te herstellen.

Kan delen met gezin niet stoppen?

Stoppen met Family Sharing is eenvoudig. Er is echter één scenario waarin u het niet kunt uitschakelen. Dat is wanneer je een kind onder de 13 hebt als onderdeel van je Family Sharing-groep. Apple staat niet toe dat je een kind uit een Delen met gezin-groep verwijdert op dezelfde manier als je andere gebruikers verwijdert.

Als u zich in deze situatie bevindt, is er een manier om het kind uit Delen met gezin te verwijderen (naast wachten op de dertiende verjaardag van dat kind). Nadat je dat hebt gedaan, kun je Delen met gezin uitschakelen.

Aanbevolen: