Waarom Streamer Pikachulita Twitch van binnenuit wil hervormen

Inhoudsopgave:

Waarom Streamer Pikachulita Twitch van binnenuit wil hervormen
Waarom Streamer Pikachulita Twitch van binnenuit wil hervormen
Anonim

De vrouwelijke revolutie van Twitch staat voor de deur, als Pikachulita er iets over te zeggen heeft.

Als Twitch-streamer Pikachulita, maakt Katie Robinson het publiek enthousiast met haar stijl van sociaal bewuste humor en een element van gaming finesse en intriges dat haar verschillende streams doordringt in de hoop Twitch een schokkende make-over te geven.

Image
Image

Robinson, een veteraan op het platform, heeft een zee van progressieve veranderingen gezien bij Twitch en ze is toegewijd om ervoor te zorgen dat ze doorgaan. Met de felbegeerde Twitch Partner-status en een partnerschap met computerhardwaremerk Logitech, heeft deze streamer haar passie veranderd in een lucratieve bijzaak. Deze onverschrokken maker zet zich in voor het bevorderen van een betere digitale omgeving waarin gemarginaliseerde mensen centraal staan.

"Mijn doel op dit moment is om mijn eigen ruimte te creëren. Ik wil geen stoel aan tafel. Het is leuk om gemarginaliseerde gemeenschappen op te nemen in de algemene ruimtes, maar ik wil ook dat we onze eigen, ook, "zei ze in een telefonisch interview met Lifewire. "Ik wil dat er ruimtes zijn waar mensen naar terug kunnen komen en zich kunnen terugtrekken… waar ze veilig, gerespecteerd en gewenst zijn."

Snelle feiten

  • Name: Katie Robinson
  • Leeftijd: 27
  • Gelegen: Memphis, Tennessee
  • Random delight: Een nieuwe liefde! Streaming bracht een diepere liefde voor gamen aan het licht. "Ik haat het om het een hobby te noemen, want het is zoveel meer dan dat. Het is een passie", zegt ze. Een gedeelde interesse in gamen heeft haar in staat gesteld enkele van haar sterkste persoonlijke connecties te maken.

Pika, Pika

Robinson beschrijft hoe ze opgroeide in een schilderachtige buitenwijk van Kansas City, Missouri, waar zij en haar familie een integraal onderdeel waren van de gemeenschap. Haar moeder, een PTA-president, was een huisvrouw, en haar vader een plaatselijke carrosseriebouwer. Ze was populair, maar dat veranderde allemaal na een plotselinge verhuizing naar een klein stadje in het noorden van Mississippi. Ze werd een verschoppeling en videogames waren haar enige constante.

Videogame-avonden waren heel gewoon in het huishouden van Robinson, waar zij en haar familie samenkwamen voor een partygame naar keuze. Pokémon was echter haar eerste gameliefde. De schattige, op dieren geïnspireerde Pokémon was een grote aantrekkingskracht voor haar en een duidelijke inspiratie voor haar online persona, een spel op de videogame/anime-mascotte, Pikachu.

Tijdens haar adolescentie koos Robinson ervoor om haar leven te wijden aan 'school en jongens'. Ze studeerde afscheid en ging naar de universiteit, waar ze uiteindelijk haar weg terug zou vinden naar gamen in de vroege volwassenheid. Het was ook rond deze tijd dat ze de wereld van streaming ontdekte.

"Ik was [streamer Maximillian_Dood aan het kijken] en zei: 'Wauw, dit is echt cool. Ik vind het leuk om te denken dat ik best vermakelijk ben en dat ik best goed ben in videogames, dus waarom zou je het niet proberen…' dus Ik begon te streamen', herinnert ze zich.

Maar wat ze zich het meest herinnert, is de totale afwezigheid van zwarte en queer vrouwen in enige vorm van macht of invloed in de gamewereld. Het is een probleem dat ze probeert op te lossen door gemeenschappen te ondersteunen voor gemarginaliseerde mensen om samen te komen en samen te werken, zoals het 175-koppige Twitch-team, Black Girl Gamers.

Image
Image

"Het bestaan van deze gemeenschappen is van belang, omdat het aantal zwarte vrouwen dat bang is geweest om in te breken in gameruimtes of het creëren van content wild is. Ik vergelijk het bijna met in het water gaan met haaien," zei ze. "Eén persoon in het water met 10 haaien versus 30 mensen in het water met één haai… Het is een veiligheidsscenario."

Wisselruimte

De inhoud die Robinson als een verscheidenheidsstreamer maakt, varieert van videogamestreams tot gewoon chatten met haar community, de PikaCrew. Een stukje vrouwelijkheid baant zich een weg door elke stof van de inhoud die Robinson produceert onder haar Pikachulita-merk.

Zelfs als ze videogames speelt, zoals de nieuwste Ratchet & Clank-titel, bespreekt ze de complexiteit van queer- en vrouwelijke identiteiten op een platform dat is gebouwd rond de door mannen gedomineerde gamecultuur. Ze neemt het op tegen Twitch en daagt de streaminggigant uit om meer te doen dan wat ze beschouwt als "performante" manoeuvres.

"Ik laat me niet het zwijgen opleggen en ik ben hier niet om mensen op hun gemak te stellen. Alles wat er moet veranderen aan de samenleving en systemen, binnen en buiten gamen, is niet comfortabel", beschrijft Robinson haar gedetailleerd intentie op het platform.

Maar deze Pika is niet alleen maar vonk. Ze zet haar geld waar haar mond is met haar liefdadigheidsstromen, waar ze duizenden dollars heeft ingezameld voor non-profitorganisaties zoals St. Jude Play Live en Trans Lifeline. Ze heeft zelfs inzamelingsacties gehouden voor leden van de gemeenschap in de hoop medische rekeningen en andere aanvullende kosten te dekken.

Het bestaan van deze gemeenschappen is van belang, omdat het aantal zwarte vrouwen dat bang is geweest om in te breken in gameruimtes of het creëren van content wild is.

Robinson wil dat de wereld beseft dat gemarginaliseerde identiteiten in gaming dezelfde soort steun verdienen als hun blanke tegenhangers. Hun inhoud is net zo boeiend en creatief, maar ze krijgen een fractie van de steun en zakelijke aandacht van het publiek.

Dat verandert en ze hoopt het peloton te leiden voor degenen die achter haar komen. "Je hebt nooit het gevoel dat je minder zwart, minder homo, minder feminist hoeft te zijn… als je dat moet doen om succesvol te zijn, dan is dat succes het niet waard," zei ze."We bestaan met veel plezier en trots op deze platforms en we gaan nergens heen. Dit is nog maar het begin. We zijn nog maar net begonnen."

Aanbevolen: