Hoe GirlCon de interesse van studenten in technologie stimuleert

Inhoudsopgave:

Hoe GirlCon de interesse van studenten in technologie stimuleert
Hoe GirlCon de interesse van studenten in technologie stimuleert
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • GirlCon is een internationale vierdaagse conferentie voor vrouwelijke en niet-binaire middelbare scholieren die hun passie in technologie willen nastreven.
  • De conferentie helpt studenten zich te realiseren dat een toekomstige carrière in de technologie voor hen een realiteit kan zijn, wat de huidige genderkloof ook zegt.
  • Studenten worden niet ontmoedigd door het gebrek aan vrouwen in de techniek en werken in plaats daarvan aan het doorbreken van barrières.
Image
Image

De middelbare school is al moeilijk genoeg, maar als je een meisje bent dat geïnteresseerd is in technologie en een van de weinige meisjes in je STEM-klas bent, zeggen studenten dat het ontmoedigend kan zijn.

Na de middelbare school zijn de vrouwen die in de technische industrie gaan werken helaas een klein aantal in vergelijking met andere vakgebieden: vrouwen hebben slechts 26% van de computerbanen en slechts 12% van de ingenieurs bij technische startups in Silicon Valley zijn vrouwen. De vierdaagse internationale technologieconferentie, bekend als GirlCon, hoopt dit verhaal te veranderen en de interesse van meisjes voor technologie uiteindelijk te helpen uitgroeien tot een succesvolle carrière.

"GirlCon was een soort van wat mijn passie voor technologie aanwakkerde", vertelde Vidya Bharadwaj, mededirecteur van GirlCon en aankomend middelbare school senior, aan Lifewire via de telefoon. "Het stelde me in staat om verbonden te zijn met deze hele gemeenschap van jonge mensen die geïnteresseerd waren in technologie."

Een ander soort technische conferentie

GirlCon begon vier jaar geleden toen een paar middelbare scholieren het gebrek aan vrouwen in hun STEM-lessen opmerkten en dat wilden veranderen.

"GirlCon is opgericht als onderdeel van de wereldwijde inspanning om de genderkloof in STEM-carrièregebieden te dichten", zei mede-oprichter Kyla Guru in een schriftelijke verklaring."Vier jaar later is die missie net zo relevant als altijd, en GirlCon is een manier waarop we jonge vrouwen helpen niet alleen hun potentieel te erkennen, maar ook de middelen te bieden om dit te bereiken."

Image
Image

Bharadwaj zei dat GirlCon zelfs degenen die zich identificeren als vrouwelijk of niet-binair, helpt om erachter te komen wat ze willen doen in een technische carrière en de vele mogelijkheden om in STEM te werken.

"[GirlCon] geeft hen de kans om te zien hoe technologie is ingebed in elk afzonderlijk veld", zei ze. "We hebben verschillende breakout-sessies zoals 'Tech + Fashion', 'Tech + Animation' en 'Tech + He althcare', zodat we, ongeacht waar u in geïnteresseerd bent, laten zien hoe technologie wordt gebruikt."

GirlCon's vierdaagse conferentie omvat ook professionele ontwikkelingssessies, zodat studenten hun interview- of cv-vaardigheden kunnen verbeteren. Professionals van bekende technologiebedrijven komen ook praten over hun reis en wat ze in hun werk doen. Op de conferentie van dit jaar zijn brancheleiders van IBM, NASA en het Department of Homeland Security aanwezig.

"We hadden [vorig jaar] 700 deelnemers uit 32 landen, en dit jaar hopen we de deelname nog verder te vergroten en de volgende generatie vrouwen in STEM te inspireren", voegde Bharadwaj toe.

En hoewel dit jaar nog steeds virtueel is, zei Bharadwaj dat de belangrijkste zaken nog steeds hetzelfde zijn.

"Het belangrijkste is om die connecties te maken, vooral met mentorschap, en ervoor te zorgen dat je zelfs na de conferentie met ze praat," zei ze.

De toekomst van meisjes in de techniek

Zelfs als middelbare scholier is Bharadwaj zich terdege bewust van de verschillen in de technische industrie als het gaat om vrouwelijke vertegenwoordiging. Ze zei dat ze het momenteel in haar lessen ziet wanneer ze naar een hoger niveau gaat. Elke keer zijn er steeds minder vrouwelijke klasgenoten.

"Scholen en het onderwijssysteem kunnen zeker veel doen om ervoor te zorgen dat [vrouwelijke] studenten vanaf jonge leeftijd worden bevorderd", zei ze."Ik heb [ook] het gevoel dat er een misvatting is dat als je een computerprogrammeur bent, het meestal is als een man in een hoodie in keldercodering, maar dat is niet het geval."

GirlCon is een manier waarop we jonge vrouwen helpen niet alleen hun potentieel te herkennen, maar ook de middelen te bieden om dit te bereiken.

Bharadwaj zei dat het doorbreken van de stereotypen en barrières op jongere leeftijd moet gebeuren, zodat meer meisjes zich gemachtigd voelen om hun passies na te jagen naarmate ze ouder worden, in plaats van zich ontmoedigd te voelen om dat te doen.

Volgens TechCrunch spreekt 74% van de meisjes de wens uit voor een carrière in het STEM-veld, zodat evenementen zoals GirlCon hen kunnen laten zien dat hun interesse in technologie werkelijkheid kan worden en dat het mogelijk is om de "jongensclub" te doorbreken " mentaliteit van de industrie.

Toch zei Bharadwaj dat er nog meer te doen is voordat zij en haar collega's het carrièreveld betreden.

"Er moet veel werk worden verzet om vrouwen actief te promoten en ervoor te zorgen dat ze de juiste ondersteuning krijgen in de bedrijfsomgeving om het gevoel te hebben dat ze hun mening kunnen uiten en dat ze het vertrouwen kunnen hebben," zei ze.

Aanbevolen: