Hoe u uw modem en router kunt verbergen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw modem en router kunt verbergen
Hoe u uw modem en router kunt verbergen
Anonim

Wat te weten

  • Om je wifi-verbinding te verbergen, ga je naar de instellingen van je modem of router en verberg je de SSID.
  • Sommige routers laten je de verbinding niet verbergen.
  • Als je de verbinding niet kunt verbergen, schakel dan sterke codering in en houd verbonden apparaten in de gaten om veilig te blijven.

Dit artikel legt uit hoe je de wifi-signalen van je modem en router kunt verbergen, zodat niemand ze kan zien.

Image
Image

Waarom kunnen vreemden mijn modem- en router-wifi-netwerk zien?

Elk wifi-netwerk heeft een service set identifier (SSID), die andere apparaten kunnen gebruiken om je wifi-netwerk te vinden. In eenvoudige bewoordingen wordt de SSID vaak de naam van het Wi-Fi-netwerk genoemd.

Je router of wifi-modem zendt tijdens normaal gebruik een bakenframe uit met waardevolle informatie over je wifi-netwerk. De informatie in het bakenframe bestaat standaard uit de SSID. Daarom kunnen vreemden uw netwerk zien en kunt u de netwerken van uw buren zien als ze dichtbij genoeg zijn.

Als je de wifi-verbindingen van je telefoon controleert terwijl je door een dichtbevolkt gebied loopt, zie je waarschijnlijk veel netwerken verschijnen terwijl je telefoon hun bakenframes leest en hun SSID's ziet.

Hoe kan ik mijn wifi-router verbergen?

Als je je wifi-netwerk wilt verbergen zodat niemand het kan zien, moet je voorkomen dat het zijn SSID uitzendt. Als je dat doet, kunnen alleen mensen die de SSID kennen verbinding maken.

Het verbergen van een SSID gebeurt via je routerbeheerportal of -app, en elke routerfabrikant gebruikt een iets ander systeem. Het basisproces is om in te loggen op uw router of Wi-Fi-modembeheerportal of -app, netwerkinstellingen te zoeken en ervoor te kiezen het netwerk te verbergen of te stoppen met het uitzenden van de SSID.

Zo ziet het proces eruit met een TP-Link-router:

Uw portal ziet er niet per se precies zo uit als in het volgende voorbeeld. Het kan al dan niet beschikbaar zijn voor uw router. Zoek naar draadloze instellingen en de optie SSID verbergen. Als je het niet kunt vinden, neem dan contact op met de fabrikant van je router voor hulp.

  1. Navigeer naar 192.168.0.1 met de webbrowser van uw keuze of open de beheer-app van uw router op uw telefoon.
  2. Voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Inloggen.

    Image
    Image
  3. Klik op Draadloos.

    Image
    Image

    Uw beheerdersportal heeft mogelijk een netwerk-, draadloze netwerk- of vergelijkbare pagina of tabblad. U bent op zoek naar hulpprogramma's voor wifi-netwerkbeheer.

  4. Klik op de Hide SSID selectievakjes.

    Image
    Image

    Uw portal kan een ander aantal netwerken tonen. Het kan ook een Hide Network of Hide Wi-Fi Network optie hebben in plaats van Hide SSID.

  5. Klik op Opslaan.

    Image
    Image
  6. Uw draadloze netwerk is nu verborgen.

Moet u uw internet verbergen?

Hoewel het verbergen van uw SSID u een veilig gevoel kan geven, is het niet zo veilig als het lijkt. Hoewel het voorkomt dat de gewone gebruiker uw netwerk kan zien en er verbinding mee kan maken, zal het niet voorkomen dat iemand uw draadloze gegevens onderschept als ze de vereiste kennis en een reden hebben om dit te doen.

Het probleem is dat zelfs als niemand je SSID kan zien, je router nog steeds draadloze gegevens naar je computer of telefoon stuurt en je apparaten nog steeds draadloze gegevens terugsturen naar de router. Als die gegevens niet versleuteld zijn, zou iemand ze theoretisch kunnen onderscheppen en lezen.

Behalve dat het je niet beschermt tegen het onderscheppen van je gegevens, is het verbergen van je wifi-internetverbinding ook onhandig voor jou en iedereen die je netwerk gebruikt. U moet de exacte naam van uw netwerk onthouden en, in plaats van deze alleen uit een lijst te selecteren, deze handmatig invoeren wanneer u een apparaat wilt aansluiten.

Hoe u uw draadloze netwerk kunt beveiligen

Als het uw doel is om uw draadloze netwerk te beveiligen, kunt u stappen ondernemen om te voorkomen dat mensen verbinding maken met uw netwerk of toegang krijgen tot uw gegevens. Zelfs als je je netwerk verbergt, is het verstandig om deze extra maatregelen te nemen om je netwerk te beveiligen.

Hier zijn enkele praktische manieren om uw wifi-netwerk te beveiligen:

  • Gebruik WPA2-codering: dit is een veilige coderingsmethode die kan voorkomen dat mensen toegang krijgen tot uw netwerk of gegevens. Als uw router deze coderingsmethode ondersteunt, gebruikt u deze.
  • Gebruik een veilig wachtwoord: gebruik geen wachtwoord dat gemakkelijk te raden is. Gebruik bijvoorbeeld niet uw naam of adres.
  • Gebruik niet de standaard SSID: als je de standaard SSID gebruikt, kan een kwaadwillende partij vertellen wat voor soort router je hebt, wat hen zal helpen bij hun pogingen om inbreken.
  • Wijzig het beheerderswachtwoord van uw router: Laat uw router nooit achter met het standaardwachtwoord. Als u dat doet, kan iedereen inloggen door het standaardwachtwoord op internet op te zoeken. Ze kunnen vervolgens alle gewenste wijzigingen aanbrengen in uw router en netwerk. Als uw router het wijzigen van de aanmeldingsnaam van de beheerder ondersteunt, wijzig dat dan ook.
  • Schakel de firewall in als die beschikbaar is: Als uw router een ingebouwde firewall heeft, zorg er dan voor dat u deze instelt en activeert voor extra bescherming.

Als je een standalone modem hebt, hoef je je geen zorgen te maken over het verbergen van het signaal, aangezien het niets via de ether uitzendt. Als u de mogelijkheid heeft om het wachtwoord van de modem te wijzigen, moet u dat doen.

FAQ

    Hoe kan ik router- en modemkabels verbergen?

    Er zijn veel praktische en aantrekkelijke manieren om draden en kabels aan het zicht te onttrekken. U kunt bijvoorbeeld kabelafdekkingen installeren, ze onder een tapijt leggen, ze door de muur kronkelen of ze zelfs achter de lijst plaatsen.

    Hoe verberg ik mijn router en modem uit het zicht?

    Zoek naar manieren om je modem en router te verbergen die passen bij de inrichting van je huis. Je kunt ze bijvoorbeeld in een rieten mand stoppen, ze in een decoratieve, open doos plaatsen, ze achter fotolijsten op een plank plaatsen of ze op een hoge plank buiten het gezichtsveld plaatsen.

Aanbevolen: