Hoe Alexa Alarm in te stellen op muziek

Inhoudsopgave:

Hoe Alexa Alarm in te stellen op muziek
Hoe Alexa Alarm in te stellen op muziek
Anonim

Wat te weten

  • Vraag Alexa met je Amazon-speaker om een alarm in te stellen voor de tijd, dagen en het nummer of de artiest die je wilt horen.
  • Maak een routine in de Alexa-app om het nummer of de artiest op een bepaald tijdstip van de dag af te spelen.

In dit artikel worden twee manieren uitgelegd om een muziekalarm in te stellen met Alexa voor je slimme Amazon-speaker. Met je stem of een paar tikken hoor je je favoriete deuntje je elke ochtend wakker maken.

Stel een muziekalarm in met Alexa

Als je het geluidsgedeelte van Alarmen in de Alexa-app hebt doorzocht, krab je je nu waarschijnlijk op je hoofd over waar de muziekoptie is. Op het moment van schrijven is er geen optie in de Alexa-app om nieuwe muziek te selecteren als je alarmgeluid. Maar dat betekent niet dat je het niet kunt!

Als je muziek als alarmgeluid wilt gebruiken, vraag je het Alexa gewoon met je slimme Amazon-luidspreker. Vertel Alexa hoe laat het alarm moet worden ingesteld en welk nummer, artiest, genre, station of afspeellijst je wilt horen. Je kunt dingen zeggen als:

  • "Alexa, zet morgen om 6 uur een wekker om Taylor Swift te spelen."
  • "Alexa, maak me elke dag om 6 uur wakker met 'Vogue' van Madonna."
  • "Alexa, zet een wekker om morgen om 6 uur 's ochtends muziek uit de jaren 80 af te spelen."

Net zoals je het nummer of de artiest kunt specificeren die je als alarmgeluid wilt gebruiken, kun je ook de muziekservice aangeven. Dus als je meer dan één service hebt aangesloten, neem dan je voorkeur op in je commando.

  • "Alexa, zet morgen een wekker om 6 uur 's ochtends om Mijn favoriete afspeellijst af te spelen op Apple Music."
  • "Alexa, maak me elke weekdag om 6 uur wakker met Lady Gaga Radio op Pandora."
  • "Alexa, zet een alarm om Missy Elliott morgen om 06:00 uur af te spelen op Amazon Music."

Nu heb je muziekopties in de Alexa-app

Bonus! Zodra je Alexa opdracht geeft een muziekalarm in te stellen, wordt dat nummer, die artiest of die zender weergegeven als een Geluidsoptie voor toekomstige alarmen in de app.

  1. Open de Alexa-app, tik op More en selecteer Alarms & Timers zoals je normaal zou doen.
  2. Kies op het tabblad Alarms een alarm om het te bewerken of tik op om een nieuw alarm toe te voegen.
  3. Selecteer Sound en vervolgens het tabblad My Tones. Je zult zien dat die muziekopties nu worden weergegeven in hun eigen muzieksectie die je kunt kiezen om verder te gaan.

    Image
    Image

Stel een muziekalarm in met een Alexa-routine

Misschien ben je niet bij je Amazon-speaker of wil je gewoon een alternatief voor het bovenstaande. In plaats van de alarmfunctie te gebruiken, kun je een Alexa-routine instellen om te spelen wat je wilt, wanneer je wilt.

  1. Open de Alexa-app, tik onderaan op Meer en selecteer Routines.
  2. Tik op het tabblad Jouw routines op het plusteken om er een toe te voegen.
  3. U kunt uw routine eventueel een naam geven door op het eerste plusteken te tikken.

    Image
    Image
  4. Tik vervolgens op Als dit gebeurt en selecteer Schedule > At Time. Kies de tijd van de dag en de dagen van de week voor je muziekroutine en tik op Volgende.

    Image
    Image
  5. Tik op Actie toevoegen en selecteer Muziek en podcasts. Voer de titel van het nummer, de artiest of de zender in. Vink desgewenst het vakje aan voor Provider om een specifieke verbonden muziekservice te gebruiken. Tik op Volgende.

    Image
    Image
  6. Tik onder Van onderaan om het apparaat te selecteren waarop je de muziek wilt horen.
  7. Tik bovenaan op Opslaan.

    Image
    Image

Je ziet dan je nieuwe routine in de lijst met alle andere die je eerder hebt ingesteld. En als de tijd daar is, zou je dat nummer, die artiest of wat je ook hebt gekozen moeten horen spelen.

Totdat de Alexa-app een manier biedt om nieuwe muziek toe te voegen als je alarmgeluid, heb je wel opties. Dus vraag Alexa om hulp om je favoriete muziek elke dag automatisch te horen.

FAQ

    Hoe stel ik een Alexa-alarm in met muziek om het volume geleidelijk te verhogen?

    Pas het volume van je Alexa-alarm aan op muziek door More > Alarms & Timers > Alarms te selecteren> Instellingen in de Alexa-app. Verplaats de schakelaar onder de schuifregelaar Volume naar de aan-positie naast Oplopend alarm.

    Hoe stel ik een Alexa-muziekalarm in met Spotify?

    Zorg ervoor dat je de stappen om Spotify met Alexa te verbinden al hebt voltooid vanuit Settings > Music & Podcasts > Link nieuwe service Als u wilt dat uw muziekwekkers alleen muziek van Spotify afspelen, kiest u Spotify als uw standaardmuziekprovider. Ga naar Instellingen > Muziek en podcasts > Standaard muziekservice > selecteer Spotify > en tik op Gereed

Aanbevolen: