AT&T en Google kondigen overschakeling naar Android-berichten via sms aan

AT&T en Google kondigen overschakeling naar Android-berichten via sms aan
AT&T en Google kondigen overschakeling naar Android-berichten via sms aan
Anonim

AT&T is de nieuwste telefoonmaatschappij die binnenkort alle Android-telefoons standaard Android-berichten van Google laat gebruiken.

Google en AT&T kondigden de overstap woensdag aan en zeiden dat ze eraan werken om elke AT&T-klant met een Android-telefoon Berichten van Google te laten gebruiken als hun standaard berichten-app.

Image
Image

"De samenwerking is bedoeld om de industrie te helpen versnellen naar wereldwijde Rich Communication Services (RCS)-dekking en interoperabiliteit om een consistente, veilige en verbeterde berichtervaring te bieden voor alle Android-gebruikers over de hele wereld", voegde Google eraan toe in zijn aankondiging.

De bedrijven gaven niet aan wanneer Android-gebruikers de officiële overstap van sms naar RCS konden verwachten, alleen dat dit "binnenkort" zou gebeuren.

Het streven naar een uniforme RCS-sms-ervaring (die werd gecreëerd als de Android-versie van Apple's iMessage) was aanvankelijk een joint venture van AT&T, Verizon en T-Mobile, maar de telefoonmaatschappijen annuleerden hun plannen.

In plaats daarvan hebben T-Mobile - en nu AT&T - afzonderlijke partnerschappen met Google gesloten om prioriteit te geven aan Android-berichten. Verizon is momenteel de enige Amerikaanse telefoonmaatschappij die zich er niet toe heeft verbonden Android Berichten als de standaard berichten-app te gebruiken.

Google zei dat de voordelen van het gebruik van RCS via sms geen tekenlimieten zijn, het delen van foto's met volledige resolutie, de mogelijkheid om grotere bestanden te delen, een betere groepschatervaring, typ-indicatoren en leesbevestigingen, wifi-ondersteuning, en meer.

Veel experts zeggen nog steeds dat met zoveel gebruikers die al zijn ingebed in andere berichten-apps, RCS het gevoel heeft dat het de hype niet meer waard is.

Met name RCS-services zoals Android Messages bieden end-to-end-codering voor één-op-één-chats tussen mensen met ingeschakelde chatfuncties, wat Google ook op woensdag aankondigde.

Veel experts zeggen echter nog steeds dat met zoveel gebruikers die al zijn ingebed in andere berichten-apps, RCS het gevoel heeft dat het de hype niet meer waard is. Vooral omdat andere berichten-apps zoals WhatsApp, Telegram en Signal al meer functies bieden dan RCS momenteel op tafel brengt, met een nog bredere beschikbaarheid en compatibiliteit.

Aanbevolen: