Waarom experts zeggen dat PayPal en Venmo meer transparantie nodig hebben

Inhoudsopgave:

Waarom experts zeggen dat PayPal en Venmo meer transparantie nodig hebben
Waarom experts zeggen dat PayPal en Venmo meer transparantie nodig hebben
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • PayPal en zijn dochteronderneming, Venmo, hebben jarenlang onderzoek ondergaan vanwege het bevriezen en sluiten van accounts, met weinig verhaal voor gebruikers.
  • De weigering van betalingen voor WikiLeaks in 2010 is het meest opvallende voorbeeld van wat voorstanders van anti-censuur 'financiële censuur' noemen.
  • Een coalitie van organisaties voor digitale rechten eist meer rechten voor gebruikers van de sociale betalingsplatforms.
Image
Image

Een nieuwe coalitie van organisaties voor digitale rechten eist een transparanter beleid voor gebruikers van PayPal en Venmo na bijna een decennium van ondoorzichtige accountbeperkingen en sluitingen.

De rol die sociale betalingsplatforms in ons leven spelen is de afgelopen tien jaar gegroeid, aangezien bedrijven als PayPal, de moedermaatschappij van Venmo, hun gebruikersbestand hebben vergroot. Maar toen de wereld vorig jaar als gevolg van de pandemie steeds meer online ging, zijn klachten bij het Consumer Financial Protection Bureau met betrekking tot "het beheren, openen of sluiten van een mobiele portemonnee" landelijk meer dan verdubbeld, vergeleken met 2019.

Nu zegt een groep voorstanders van digitale rechten dat genoeg genoeg is.

"Vooral tijdens een pandemie spelen deze betalingsverwerkers zo'n enorme, buitensporige rol in ons leven ", vertelde Jillian York, directeur voor internationale vrijheid van meningsuiting bij de belangenorganisatie voor digitale rechten Electronic Frontier Foundation (EFF), aan Lifewire in een interview via Zoom.

"Het is hoe mensen in veel gevallen betalingen voor werk ontvangen of geld inzamelen voor ziekenhuisrekeningen in landen als de VS, dus we beginnen dit als een groter probleem te zien en zien deze platforms eerder als infrastructuur dan, laten we zeggen, Facebook of wat dan ook."

veeleisende transparantie

In reactie op bijna tien jaar klachten met betrekking tot onverwachte bevriezingen en sluitingen van accounts, hebben de EFF en 21 andere organisaties voor digitale rechten onlangs een open brief aan PayPal en Venmo gestuurd waarin ze meer transparantie en aansprakelijkheid voor gebruikers eisen.

Image
Image

Op basis van de Santa Clara-principes roept de brief op tot de publicatie van regelmatige transparantierapporten door PayPal en Venmo, zinvolle kennisgevingen aan gebruikers over het bevriezen en sluiten van accounts, en het creëren van een "tijdig en zinvol beroepsprocedure"- dingen die volgens York momenteel ontbreken voor gebruikers.

Shutdowns als censuur

Een van de problemen waar de coalitie zich op richt, is financiële censuur - een kwestie die de krantenkoppen haalde in 2010, toen PayPal het WikiLeaks-account bevroor.

Eerder deze maand probeerde de EFF een oude supporter genaamd Larry Bryant te helpen nadat zijn PayPal-rekening naar verluidt zonder kennisgeving of uitleg was gesloten.

"In dit specifieke geval ontving Bryant betalingen voor servers met Tor-knooppunten, waarvan sommige mogelijk zijn gebruikt door WikiLeaks-supporters, en hij was niet in staat om betalingen te doen voor het runnen van zijn server die in Finland was geleasd", zei York.. "Hij heeft geen e-mails of telefoontjes ontvangen [van PayPal]. Dat was echt het verontrustende aspect hiervan voor ons."

Hoewel PayPal naar verluidt ontkende dat de sluiting van de rekening verband hield met Tor, was de EFF niet in staat om een specifieke reden voor de sluiting vast te stellen, zelfs nadat het juridische team van de organisatie maandenlang de transacties van Bryant had beoordeeld en het bedrijf om antwoorden had gevraagd. het account is hersteld.

… deze betalingsverwerkers spelen zo'n grote, buitensporige rol in ons leven.

Vanwege dit soort ondoorzichtige beslissingen zoekt de coalitie in de toekomst meer transparantie voor gebruikers van beide platforms.

Wetten creëren complexiteit

"Steeds meer, in de afgelopen jaren, zien we PayPal, Venmo en andere betalingsproviders… de betalingen van mensen beperken op basis van bepaalde actuele gebieden," zei York.

Een van die gebieden zijn sancties.

In de VS is het bedrijven verboden om financiële transacties te doen met gesanctioneerde landen op grond van een hele reeks complexe wetten. Sancties kunnen variëren van een paar duizend dollar tot miljoenen, in sommige gevallen zelfs gevangenisstraf.

Druk om aan die wetten te voldoen, kan volgens York een rol spelen bij sommige van de beperkingen die op de accounts van sommige personen worden gesteld. In plaats van transacties tussen landen te beperken, beperken sommige betalingsverwerkers uiteindelijk individuele accounts op basis van aan sancties gerelateerde trefwoorden.

In 2017 haalde PayPal de krantenkoppen toen het de rekening van een grote Canadese media-organisatie bevroor nadat een van haar lokale kranten een vergoeding had betaald om een verhaal over een Syrisch vluchtelingengezin in te schrijven voor een wedstrijd, daarbij verwijzend naar sancties. Venmo ontving soortgelijke kritiek in 2019 voor het markeren van een gebruikersaccount nadat ze vrienden hadden betaald voor het diner in een Perzisch restaurant in Manhattan vanwege het gebruik van trefwoorden die verband houden met Iran.

Image
Image

York zei dat ze persoonlijk werd getroffen door soortgelijke tactieken toen haar eigen PayPal-account abrupt werd opgeschort na het organiseren van een inzamelingsactie voor Syrische vluchtelingen in Europa.

"Het was gewoon vanwege het trefwoord 'Syrië'", zei York.

Vanwege Yorks connecties in de technische wereld kon ze haar account laten herstellen. Omdat de meeste gebruikers die optie echter niet hebben, zei ze dat transparantie en verantwoording nodig zijn om eerlijkheid te garanderen.

"Dat is waar veel van onze pleidooien voor beroepen vandaan komen…" zei York. "De gemiddelde gebruiker wordt volledig rechten ontnomen door deze afsluitingen."

Aanbevolen: