Hoe de opslag op een laptop te vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe de opslag op een laptop te vergroten
Hoe de opslag op een laptop te vergroten
Anonim

Als je een laptop koopt, heb je deze waarschijnlijk gekozen op basis van de specificaties. Een daarvan was waarschijnlijk de grootte van het opslagsysteem. Na verloop van tijd kan de schijf vol raken voordat u klaar bent om de laptop te vervangen.

Gelukkig zijn er veel manieren waarop je meer opslagruimte op een laptop kunt krijgen. Sommige zijn duurder of vereisen meer technische vaardigheden dan andere. Kies dus de oplossing die het beste bij u past.

De MacBook-lijn van computers heeft de interne uitbreiding van opslag sinds 2015 niet toegestaan.

Hoe de opslag op een laptop te vergroten

De duurste manier om de meeste extra opslagruimte op uw laptop te krijgen, is door de interne schijf te upgraden. Het goedkoopste is het gebruik van cloudopslag. Gebruik de volgende tips om te beslissen welke optie het beste voor u is.

  • Interne schijf upgraden: deze optie is het beste als u veel offline werkt met uw laptop en een aanzienlijke upgrade wilt. Het is ook het handigst omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het meenemen van iets en u zich geen zorgen hoeft te maken dat u bestanden van internet ha alt.
  • Gebruik een externe schijf: Als u de meeste van uw bestanden slechts zelden opent en maar heel weinig bestanden altijd toegankelijk wilt hebben, is een externe schijf uw beste optie. Duimschijven en Micro-SD-kaarten worden in dit geval als externe schijven beschouwd.
  • Cloudopslag: Cloudopslag kost niets om tot een bepaalde limiet te gebruiken. Na een bepaalde limiet hoeft u slechts een klein maandelijks bedrag te betalen en kunt u zelfs een map op uw pc synchroniseren met cloudopslag.

Hoe de interne schijf te upgraden

Als je hebt besloten dat het upgraden van je interne schijf de beste optie is, moet je een paar dingen voorbereiden. Je hebt een kleine schroevendraaier nodig, een schoon en opgeruimd oppervlak en een antistatische polsband. We gaan Crucial gebruiken in ons voorbeeld, maar je moet een leverancier kiezen die je het beste bev alt.

  1. Je moet bepalen welk type harde schijf je laptop momenteel heeft geïnstalleerd om aan de slag te gaan. De beste manier om dit te doen is door naar de upgrade-site van Crucial te gaan, de fabrikant en het model van uw computer te kiezen (zie de systeeminformatie van uw computer) en Storage te selecteren in het linkermenu.

    Image
    Image
  2. Crucial laat zien of uw specifieke systeem een solid-state drive (SSD) of een draaiende harde schijf (HDD) gebruikt. Je ziet alle opties als je naar beneden scrolt. Kies de schijfgrootte die u verkiest.

    Image
    Image
  3. Zodra je je nieuwe harde schijf hebt, is het tijd om de installatie uit te voeren. U wilt uw gegevens en alle programma's naar de nieuwe harde schijf verplaatsen voordat u aan de slag gaat.
  4. Als je klaar bent om schijven te verwisselen, doe je je antistatische polsband om. Zoek naar een mogelijke toegangsklep voor de harde schijf aan de onderkant van uw laptop. Niet alle laptops hebben ze, maar als de jouwe dat wel heeft, zal de installatie veel eenvoudiger zijn. Verwijder gewoon de schroeven die het paneel op zijn plaats houden. Verwijder de oude schijf en plaats de nieuwe.

    Image
    Image
  5. Als er geen toegangsdeur is, moet je je laptoptas openen. Zoek en verwijder voorzichtig alle schroeven rond de onderkant van de behuizing. Bij sommige laptops moet je ook voorzichtig de schroeven aan de onderkant van het scherm verwijderen om het scherm los te koppelen en te verwijderen.

    Image
    Image

    Als je je helemaal niet op je gemak voelt bij het openen van je laptoptas, huur dan een professional in om de installatie van de harde schijf te beveiligen. Het is gemakkelijk om een laptop te beschadigen als je niet weet wat je doet.

  6. Zodra je de behuizing open hebt, zou je geen probleem moeten hebben om de harde schijf te vinden. Het zit meestal onder een metalen beschermkap. U kunt de oude harde schijf eruit schuiven en de nieuwe installeren.

    We vereenvoudigen dit een beetje omdat elke fabrikant het iets anders doet, dus als het niet duidelijk is wat je moet doen als je eenmaal bij deze stap bent gekomen, ga dan naar de site van de fabrikant om te zien hoe ze hiermee omgaan.

    Image
    Image
  7. Vervang de laptopkap en plaats alle schroeven terug. Sluit je laptop aan en start hem op. Als u alle gegevens en programma's van uw oude harde schijf hebt gekloond en gekopieerd, zou uw computer correct moeten opstarten. Behalve dat je nu extra opslagruimte hebt.

Externe schijven en andere opslagapparaten gebruiken

In plaats van het proces van het vervangen van de interne schijf te doorlopen, kiezen veel mensen voor de eenvoudigere externe opslagoptie. Je hebt een paar opties om uit te kiezen als je de voorkeur geeft aan deze route.

  1. Als je een externe schijf koopt, zul je merken dat de opslagcapaciteit indrukwekkend is en soms zelfs groter is dan die van interne schijven. Het enige nadeel hiervan is dat je hem op een USB-poort moet aansluiten, waardoor er minder USB-poorten beschikbaar zijn voor andere apparaten. Wanneer u de externe schijf aansluit, zal uw besturingssysteem deze automatisch detecteren en als een andere stationsletter aan Windows Verkenner toevoegen.

    Image
    Image
  2. Een andere zeer handige optie die mensen gebruiken voor meer opslag zijn thumbdrives (ook bekend als flashdrives). Deze kleine sticks werken net als de externe schijf wanneer ze zijn aangesloten; ze bieden echter meestal kleine opslagruimtes.

    Image
    Image
  3. Een andere handige optie is om je laptopopslag uit te breiden met een Micro-SD-kaart als je laptop een Micro-SD-kaartsleuf heeft. Dit zijn kleine kaartjes, niet veel breder dan twee vingers. Eenmaal in de Micro-SD-sleuf geschoven, zijn ze vrijwel ondetecteerbaar en verschijnen ze in Windows Verkenner als een andere stationsletter.

    Image
    Image

Cloudopslag gebruiken

Waarom hardware kopen als dat niet nodig is? Zolang je een betrouwbare internetverbinding hebt, biedt cloudopslag je een perfecte oplossing om de opslagruimte op een laptop te vergroten.

Er zijn veel gratis oplossingen voor cloudopslag om uit te kiezen, variërend van 2 GB tot 100 GB. Google Drive biedt bijvoorbeeld 15 GB gratis opslagruimte, die wordt gedeeld door Gmail, Google Foto's en al uw Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Tekeningen, Formulieren en Jamboard-bestanden, maar u kunt 100 GB kopen voor $ 1,99 tot 10 TB voor $ 49,99 (per jaar).

Elke service biedt software waarmee je verbinding kunt maken met en synchroniseren met je cloudopslag op Mac of Windows 10. Je kunt ook offline doorgaan met het bijwerken van gesynchroniseerde bestanden, en ze worden automatisch bijgewerkt zodra je opnieuw verbinding maakt.

FAQ

    Hoeveel opslagruimte heb ik nodig op mijn laptop?

    Het hangt af van je behoeften. U wilt zoveel mogelijk ruimte op de harde schijf als u van plan bent veel films en games te downloaden, maar als u alleen een computer nodig heeft om op internet te surfen, is opslag niet echt een probleem. Tussen 1-2 TB is meer dan genoeg voor de meeste mensen.

    Hoe controleer ik mijn laptopopslag?

    Ga naar Deze pc of Deze computer (afhankelijk van uw versie van Windows) en klik met de rechtermuisknop op het station en kies vervolgens Eigenschappen. Gebruik dezelfde methode om externe schijven te controleren, inclusief USB-flashstations.

    Wat is flash-opslag op een laptop?

    Flash-opslag maakt gebruik van flash-geheugenchips om gegevens op te slaan en te openen zonder dat er bewegende onderdelen nodig zijn, zoals bij een traditionele harde schijf. Solid-state drives en USB-flashdrives zijn beide afhankelijk van flash-technologie. Flash-opslag is een van de grote voordelen van SSD's ten opzichte van HDD's.

Aanbevolen: