Hoe een 169 IP-adresfout te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe een 169 IP-adresfout te herstellen
Hoe een 169 IP-adresfout te herstellen
Anonim

Als je geen verbinding kunt maken met internet en je computer een IP-adres lijkt te hebben dat begint met 169, is er een eenvoudige verklaring. Dit type fout treedt op wanneer een Windows-computer om een IP-adres vraagt en er geen ontvangt. Om dit soort 169 IP-adresfouten op te lossen, moet uw computer een geldig IP-adres van uw netwerk kunnen verkrijgen.

Image
Image

Oorzaken van 169 IP-adresfout

Voor een computer om via een netwerk toegang te krijgen tot internet, heeft deze een geldig IP-adres nodig. De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat dit naadloos gebeurt, is via het Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), een instelling waarmee de router automatisch een IP-adres kan toewijzen aan elk apparaat in het netwerk.

Als een Windows-computer niet kan communiceren met de DHCP-server, treedt iets in werking dat Automatic Private IP Addressing (APIPA) wordt genoemd. Het wijst de computer een IP-adres toe dat begint met 169.254. Deze IP-adressen zijn alleen nuttig op lokale netwerken, niet op internet.

Zonder communicatie tussen de computer en de DHCP-server, en zolang de computer een IP-adres van 169 heeft, kan deze geen verbinding maken met internet. Daarom is de oplossing voor dit probleem om ervoor te zorgen dat uw computer en de DHCP-server kunnen communiceren. Als dat gebeurt, lost het probleem zichzelf in principe op.

Hoe een 169 IP-adresfout te herstellen

Om een fout op te lossen waarbij uw computer een ongeldig IP-adres heeft dat begint met 169, moet u ervoor zorgen dat het netwerkapparaat in uw computer kan communiceren met uw netwerkhardware.

Afhankelijk van de reden waarom u deze fout ervaart, kunt u dit mogelijk bereiken door de netwerkhardware opnieuw in te stellen, het netwerkapparaat in de computer te vragen een nieuw IP-adres aan te vragen of enkele instellingen in de router te wijzigen.

  1. Schakel de netwerkhardware uit. Schakel uw modem en router uit, koppel ze los en sluit vervolgens beide apparaten weer aan. Wanneer de netwerkhardware weer opstart en uw computer probeert opnieuw verbinding te maken met het netwerk, kan deze mogelijk een geldig IP-adres verkrijgen.
  2. Gebruik de Windows-probleemoplosser voor netwerken. Dit geautomatiseerde proces lost de meeste netwerkproblemen op, inclusief problemen die voorkomen dat een computer een geldig IP-adres verkrijgt.

  3. Vraag een nieuw IP-adres aan. Dit is iets gecompliceerder omdat u een opdrachtprompt moet openen en een reeks opdrachten moet invoeren. In de meeste gevallen kan de computer hierdoor een geldig IP-adres verkrijgen.
  4. Controleer de DHCP-instellingen in de router. Er zijn twee manieren waarop een router IP-adressen kan toewijzen. Ofwel wijst de router dynamisch een uniek IP-adres toe aan elk apparaat, zonder dat u iets hoeft in te voeren, of u moet handmatig een uniek statisch IP-adres aan elk apparaat toewijzen.

    DHCP is de instelling waarmee een router IP-adressen dynamisch kan toewijzen. Als deze instelling is uitgeschakeld en je geen statisch IP-adres voor de computer hebt ingesteld, heb je geen toegang tot internet.

  5. Schakel de router uit. In sommige gevallen kunt u dit soort problemen oplossen door het netwerkapparaat uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen, of door het stuurprogramma te verwijderen en opnieuw te installeren. Dit zijn vergelijkbare processen waarvoor u beide toegang moet hebben tot Windows Apparaatbeheer.

Aanbevolen: