Bestandsgeschiedenis gebruiken in Windows 10

Inhoudsopgave:

Bestandsgeschiedenis gebruiken in Windows 10
Bestandsgeschiedenis gebruiken in Windows 10
Anonim

Sinds Windows 7 biedt Microsoft een handige manier om een back-up van uw gegevens te maken op een externe schijf die op uw pc is aangesloten. Als u weet hoe u Bestandsgeschiedenis moet gebruiken, kunt u snel verwijderde documenten, foto's, muziek en meer herstellen. Het is zelfs mogelijk om een bestand te herstellen naar hoe het er op een bepaald moment uitzag.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op computers met Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Wat doet Windows-bestandsgeschiedenis?

Bestandsgeschiedenis maakt geen volledige back-up van uw pc, inclusief systeembestanden. In plaats daarvan bekijkt het de gegevens in uw gebruikersaccounts, zoals uw documenten, foto's en videomappen. Wanneer u bijvoorbeeld wijzigingen in een document opslaat, werkt Bestandsgeschiedenis het bestand bij op uw externe schijf. U kunt kiezen hoe vaak Bestandsgeschiedenis controleert op wijzigingen en hoe lang het gegevens vasthoudt.

Image
Image

Windows-bestandsgeschiedenis gebruiken

Een back-up maken van uw Windows-bestanden met de tool Bestandsgeschiedenis:

  1. Zorg ervoor dat je een externe harde schijf hebt aangesloten op je pc.

    Een schijf met ten minste 500 GB wordt aanbevolen, zodat u meerdere back-ups van uw bestanden kunt bewaren en toegang kunt krijgen tot meerdere eerdere versies van items die regelmatig veranderen.

    Image
    Image
  2. Open uw Windows-instellingen en selecteer Update & Security.

    Image
    Image
  3. Selecteer Backup in het linkernavigatiepaneel en selecteer vervolgens Add a drive onder Backup using File History.

    Image
    Image
  4. Kies de schijf die u wilt gebruiken voor back-up.

    Image
    Image

Als je alleen maar een back-upoplossing wilt maken en er nooit meer over na wilt denken, dan ben je klaar. Houd uw externe schijf gewoon aangesloten op uw pc of sluit hem af en toe aan, en u krijgt een back-up van al uw persoonlijke bestanden. U ziet nu een actieve schuifknop met het label Maak automatisch een back-up van mijn bestanden onder Backup using File History

Image
Image

Bestandsgeschiedenis aanpassen voor Windows 10

Om verder aan te passen wat Bestandsgeschiedenis doet:

  1. Selecteer Meer opties onder Back-up met Bestandsgeschiedenis.

    Image
    Image
  2. Kies hoe vaak u wilt dat Bestandsgeschiedenis een nieuwe kopie van uw bestanden opslaat. De standaardwaarde is elk uur, maar u kunt dit elke 10 minuten of eenmaal per dag laten gebeuren.

    Image
    Image
  3. Kies hoe lang u uw bestandsgeschiedenis-back-ups wilt bewaren. De standaardinstelling is om ze voor altijd te bewaren, maar als u ruimte op uw externe harde schijf wilt besparen, kunt u uw back-ups elke maand, om de twee jaar laten verwijderen, of wanneer er ruimte nodig is om ruimte te maken voor nieuwe back-ups.

    Image
    Image
  4. Scroll verder naar beneden om een lijst te zien van alle mappen waarvan Bestandsgeschiedenis een back-up maakt. Als u een van deze mappen wilt verwijderen, klikt u er eenmaal op.

    Om een map toe te voegen, selecteer Een map toevoegen hieronder Maak een back-up van deze mappen.

    Image
    Image
  5. Als u ooit wilt stoppen met het gebruik van Bestandsgeschiedenis, scrolt u helemaal naar beneden in het scherm met back-upopties en selecteert u Stoppen met station onder Backup to a ander station.

    Image
    Image

Hoe bestanden te herstellen met bestandsgeschiedenis

Om bestanden te herstellen, typt u Restore your files in het Windows-zoekvak en selecteert u Restore your files with File History. Wanneer u het gewenste bestand selecteert, kunt u door een tijdlijn scrollen om te kiezen welke versie van het bestand u wilt herstellen.

Aanbevolen: