BlackBerry KEYone Review: de beste toetsenbordtelefoon op de markt

Inhoudsopgave:

BlackBerry KEYone Review: de beste toetsenbordtelefoon op de markt
BlackBerry KEYone Review: de beste toetsenbordtelefoon op de markt
Anonim

Bottom Line

Voor reizende zakelijke professionals of fans van fysieke toetsenborden biedt de Blackberry KEYone een schat aan aanpasbare opties in een duurzaam, krachtig pakket.

BlackBerry KEYone

Image
Image

We hebben de BlackBerry KEYone gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als producent van werkvriendelijke mobiele telefoons is het merk BlackBerry synoniem geworden met zakendoen. De BlackBerry KEYone vinkt gemakkelijk alle vakjes aan voor een zakelijke telefoon. Veel van de beste functies zijn volledig aanpasbaar, inclusief aangepaste snelkoppelingen en programmeerbare knoppen. Het kenmerkende QWERTY-toetsenbord is heerlijk tastbaar en gelijk met aanpasbare instellingen, een droom die uitkomt voor velen die een hekel hebben aan digitale touchscreen-toetsenborden.

De BlackBerry KEYone biedt het volledige scala aan BlackBerry-apps en -functies in een indrukwekkend mid-range pakket.

Image
Image

Ontwerp: Stijlvol en professioneel

Als je het gigantische glazen ontwerp van de meeste moderne telefoons fragiel en onaangenaam vindt, zijn het aluminium frame en de gestructureerde achterkant van de KEYone zowel aangenaam als duurzaam. Dit is een telefoon met een zeer stevige grip, met gebogen randen en een zachte maar hobbelige achterkant die een geweldige balans biedt tussen comfort en duurzaamheid.

Zowel de luidsprekers als de ontvanger bevinden zich aan de onderkant van het apparaat, aan weerszijden van de USB-Type C-oplaadpoort, waardoor de achterkant vrij is van rommel, behalve de camera en de zaklamp. De KEYone heeft drie knoppen, een aan / uit-knop aan de linkerkant om het telefoonscherm snel te activeren en te laten slapen, en aan de rechterkant een knop voor volume omhoog/omlaag, en wat BlackBerry een aanpasbare gemakstoets noemt, die kan worden geprogrammeerd om verschillende snelkoppelingen weer te geven. Gelukkig is de aan / uit-knop klein en bevindt hij zich op en weg van waar onze hand van nature op de telefoon rust, zodat we het scherm niet per ongeluk kunnen uitschakelen.

Image
Image

Configuratieproces: Gedetailleerd maar intuïtief

Het instellen van een nieuwe telefoon is net zo eenvoudig als het plaatsen van de simkaart en het volgen van een paar aanwijzingen. BlackBerry bevat een bijna overweldigende hoeveelheid opties en functies voor de KEYone, maar dwingt ze gelukkig niet allemaal tegelijk. In plaats daarvan heeft de KEYone een natuurlijk zelfstudiesysteem dat wordt geactiveerd wanneer we voor het eerst een nieuwe BlackBerry-app of -knop starten, en ons laat zien wat de app doet en hoe de functies het beste kunnen worden gebruikt. Het is een zeer intuïtief systeem en een geweldige manier om de gebruiker voorzichtig te laten wennen aan de mogelijkheden van de telefoon.

Een Aan de slag-map is opgenomen op het startscherm met twee programma's: Content Transfer en Preview. Met Content Transfer kunt u het proces herhalen van het instellen van de telefoon, het installeren van eerdere apps en inloggegevens. Preview is een alles-in-één tutorial en interactieve handleiding voor de KEYone die alle informatie en details biedt waar je om zou kunnen vragen. De handleiding was indrukwekkend en zorgde ervoor dat we ons goed geïnformeerd voelden, ondanks de algehele complexiteit van de telefoon.

Prestaties: Geoptimaliseerd voor multitasking, niet voor 3D-gaming

Hoewel veel telefoons zijn gebouwd om te gamen of films te streamen, weet BlackBerry dat zijn klanten op zoek zijn naar een telefoon die snel kan schakelen tussen surfen op het web, e-mailen en sms'en. Hoewel de KEYone beschikt over een krachtige Qualcommn Snapdragon 625 Octa-Core 2.0 Ghz-processor, is hij meer geschikt voor snelle taakwisseling dan voor het verwerken van 3D-graphics. In de PC Mark Work 2.0-test behaalde de KEYone een solide score van 4855.

De KEYone presteerde echter aantoonbaar slechter met grafisch intensieve games. De online game PUBG Mobile raadde alleen lage instellingen aan. Zelfs toen hadden we ernstige framerate-dalingen, stotteren en af en toe bevriezen in drukke gebieden met veel spelers en actie, waardoor het spel grotendeels onspeelbaar werd. De GFX Benchmark T-Rex-test resulteerde in 25 fps, terwijl de Car Chase moeite had om samen te werken met 4,3 fps. Veel populaire mobiele games vereisen geen enkele vorm van geavanceerde grafische verwerking, maar hardcore gamers zullen hun mobiele behoeften ergens anders willen zoeken.

Bekijk onze andere beoordelingen van de beste sms-telefoons die vandaag op de markt verkrijgbaar zijn.

Connectiviteit: reden tot bezorgdheid

De verbindingskwaliteit op ons 4G LTE-netwerk was enigszins zorgwekkend. We hebben een half dozijn verschillende locaties in de buitenwijken in de buurt van een grootstedelijk gebied geprobeerd, en volgens de Ookla Speedtest-app kregen we onze downloadsnelheden nooit boven de 11 Mbps. Vaak lag de downloadsnelheid dichter bij 8 of 9 Mbps, bij een upload van 7 Mbps.

Het deed het nog slechter binnenshuis, met een verschrikkelijke 2,6 Mbps down en amper 1 Mbps up. De BlackBerry KEYone moet zoveel mogelijk op een wifi-netwerk zijn, vooral in gebouwen.

Weergavekwaliteit: duidelijk maar klein schermformaat

De BlackBerry KEYone is ongeveer even groot als de meeste smartphones. Maar het fysieke toetsenbord en de permanente aanraaknavigatieknoppen vreten aan de schermgrootte, wat resulteert in een veel kleiner 4,5-inch scherm met een beeldverhouding van 3:2. Dat is kleiner dan oudere iPhone-modellen zoals de iPhone 8. Maar het scherm, een helder 1620 x 1080 LCD HD-scherm, ziet er geweldig uit. Films die vanaf Netflix werden gestreamd, zagen er kristalhelder uit, maar u kunt de pijn van het kleine scherm voelen bij het kijken naar HD-films, waarvan de meeste zijn opgenomen in een ultrabrede (Cinemascope) schermverhouding van 2,35:1.

Het scherm is voorzien van adaptieve verlichting om snel de helderheidsniveaus aan te passen als dat nodig is, en we vonden het zeer responsief, of het nu buiten bij daglicht of in een donkere kamer is. Het fysieke toetsenbord heeft dezelfde geautomatiseerde achtergrondverlichting, waarbij elke toets zacht en natuurlijk wordt verlicht voor gebruiksgemak in donkere kamers.

Het kenmerkende QWERTY-toetsenbord is heerlijk tastbaar en gelijk met aanpasbare instellingen, een droom die uitkomt voor velen die een hekel hebben aan digitale touchscreen-toetsenborden.

Geluidskwaliteit: meer dan acceptabel

De enkele luidspreker maakt indruk. Zelfs bij het streamen van luide actiefilms op vol volume hebben we nooit audiovervorming ervaren. Omdat de luidspreker zich aan de onderkant van de telefoon bevindt, kunt u hem gemakkelijk op een tafel of ander oppervlak laten liggen en hoeft u zich geen zorgen te maken over gedempt geluid. De KEYone bevat ook bedrade oordopjes van 1,20 meter lang. De enige negatieve eigenaardigheid is dat de audio-aansluiting zich aan de bovenkant van de telefoon bevindt, wat voor lastige verwarringsproblemen kan zorgen wanneer de telefoon in portretmodus wordt gebruikt.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: niet geweldig, maar houdt gelijke tred met de concurrentie

De KEYone heeft een 12MP camera aan de achterzijde met een 8MP front. De achteruitrijcamera is in staat tot HDR-verlichting en omvat autofocus en 4x digitale zoom. Het kan ook 4K-video opnemen met 30 frames per seconde, waarbij de camera aan de voorkant een video-opname van 1080p maakt.

Deze camerastatistieken zijn in lijn met vergelijkbare geprijsde telefoons, hoewel de KEYone met een enkele camera geen betere opties heeft, zoals groothoek- en telefotomogelijkheden. Serieuze fotoliefhebbers kunnen telefoons met betere camera's vinden, maar de meeste gebruikers zouden tevreden moeten zijn met de camera- en videokwaliteit van de KEYone, vooral voor de middenklasse prijs.

Image
Image

Batterij: de grootste batterij van BlackBerry

BlackBerry beweert dat de KEYone hun grootste batterij ooit heeft (de nieuwere Key2 heeft hetzelfde formaat). De batterij van 3,505 mAh kan gemakkelijk voldoen aan de eisen van gebruikers die voortdurend e-mails, sms-berichten en telefoontjes moeten beantwoorden, maar ook op internet moeten surfen, video's moeten bekijken en afspraken moeten controleren. BlackBerry vermeldt de levensduur van de batterij van de KEYone bij 26 uur "gemengd gebruik". Als je hem 's nachts op stand-by laat staan zonder hem aan te sluiten, wordt de batterijduur slechts ongeveer 5% korter.

BlackBerry bevatte twee zeer uitnodigende batterijgerelateerde functies. De eerste is Qualcomm Quick Charge 3.0. Wanneer je de telefoon op een stopcontact aansluit, kun je de Boost-modus van Quick Charge selecteren om snel ongeveer 50% op te laden in iets meer dan een half uur - dit kan handig zijn als je op het punt staat de deur uit te gaan.

We waren ook onder de indruk van de meegeleverde Battery Level-app, die gedetailleerde informatie biedt over de resterende levensduur van de batterij (in dagen en uren), wanneer de telefoon voor het laatst volledig is opgeladen en welke apps het meeste stroom verbruiken. Het gaf ook waarschuwingen wanneer een app een onevenredig groot deel van ons batterij- en geheugengebruik leegmaakte.

De batterij van 3,505 mAh kan gemakkelijk voldoen aan de eisen van gebruikers die voortdurend e-mails, sms'jes en telefoontjes moeten beantwoorden, maar ook op internet moeten surfen, video's moeten bekijken en afspraken moeten controleren.

Software: een volledige reeks BlackBerry-apps

Software is waar Blackberry de concurrentie in het middensegment omver blaast, hoewel je de duurdere Black-editie nodig hebt om te genieten van de volledige 64 GB-opslag. We hebben de meer gebruikelijke Silver-editie getest, die 32 GB opslagruimte en 3 GB RAM bevat om van de KEYone een multitasking-machine te maken. Zoals de meeste moderne Android-telefoons, kan de opslag van de KEYone eenvoudig worden geüpgraded met een MicroSD-kaart (tot 256 GB).

Als je een BlackBerry krijgt, moet je weten dat ze vooraf zijn geladen met een heleboel BlackBerry-specifieke apps, wat deel uitmaakt van hun 'love it or hate it'-reputatie. Het Android-besturingssysteem van de KEYone bevat meer dan een dozijn vooraf geïnstalleerde apps zoals BlackBerry Hub, BlackBerry Calendar, BBM voor berichten en DTEK voor beveiliging, evenals verschillende veelgebruikte Google-apps zoals Gmail, Google Photos, Chrome en YouTube. De meeste, zo niet alle apps hebben direct updates nodig.

Zelfs voor niet-zakelijk gebruik kunnen deze BlackBerry-apps helpen om je telefoon georganiseerd te houden. De Hub plaatst bijvoorbeeld alle sociale-mediameldingen, telefoontjes, e-mails en sms-berichten in één feed, terwijl DTEK fungeert als een Windows Firewall voor uw telefoon en u waarschuwt voor eventuele kwetsbaarheden en opties voor app-machtigingen. Aan de andere kant nemen deze apps wel opslagruimte in beslag. Na het installeren van slechts een handvol games en apps voor sociale media, naderden we al snel de capaciteit van 50% van de 32 GB-opslag (het Android-besturingssysteem zelf neemt ongeveer 9 GB in beslag).

Prijs: betalen voor het toetsenbord

Met ongeveer $ 300 bevindt de BlackBerry KEYone zich stevig in de middenklasse voor smartphones. Voor die prijs krijg je een solide camera, een comfortabel fysiek toetsenbord, indrukwekkend geluid en video en een enorm aantal voorgeïnstalleerde BlackBerry-apps.

Maar er zijn enkele nadelen. De KEYone schiet (letterlijk) tekort in termen van schermgrootte, en je kunt zeker telefoons met betere camera's vinden, inclusief camera's met dubbele lenzen, in goedkopere telefoons. Met de KEYone betaal je zeker een premie voor het fysieke toetsenbord.

Concurrentie: de beste keuze voor QWERTY-telefoons

De gewone iPhone 8 heeft een vergelijkbare schermgrootte en camerakracht, maar wordt geleverd met het beruchte hoge prijskaartje van Apple van meer dan $ 500 MSRP. Voor Android-telefoons is de Nokia 6.1 een naaste concurrent met zijn 5,5-inch scherm, betere verwerking, meer RAM en meer opslagruimte, allemaal voor minder dan $ 300.

Als het echter gaat om andere telefoons met QWERTY-toetsenborden, neemt de BlackBerry KEYone gemakkelijk het blauwe lint mee naar huis. Hoewel dat meer een bewijs is van het feit dat BlackBerry geen echte concurrentie heeft, aangezien de meeste telefoonfabrikanten hebben gekozen voor grotere schermen.

De moeite waard als je van een fysiek toetsenbord houdt

Je moet vooral beslissen of het mooie fysieke toetsenbord de kleinere schermgrootte waard is. Als u geen telefoon nodig heeft voor zaken, worden de KEYone en al zijn BlackBerry-apps moeilijker te verkopen. Maar we waren nog steeds onder de indruk van het totale pakket voor elke consument, en het is zeker de telefoon die je moet krijgen als je op zoek bent naar een solide modern ontwerp met een toetsenbord.

Specs

  • Productnaam KEYone
  • Productmerk BlackBerry
  • Prijs $299,99
  • Releasedatum april 2017
  • Productafmetingen 5,8 x 2,8 x 0,37 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit AT&T, T-Mobile, Verizon, Sprint
  • Platform Android 7.1
  • Processor Qualcomm Snapdragon 625 Octa-Core 2.0 Ghz, 64-bit Adrena 506, 650Mhz GPU
  • RAM 3 GB (zwarte editie: 4 GB)
  • Opslag 32 GB (zwarte editie: 64 GB)
  • Camera 12 MP (achter), 8 MP (voor)
  • Batterijcapaciteit 3, 505 mAh
  • Poorten USB Type-C en 3,5 mm audio
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: