Draadloze tv: wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Draadloze tv: wat u moet weten
Draadloze tv: wat u moet weten
Anonim

Draadloze tv is een algemene term die wordt gebruikt om foto's, video's of andere media zonder kabels van een smartapparaat of computer naar de televisie te sturen.

Een draadloze tv-verbinding, ook wel een draadloze tv-verbinding genoemd, kan worden gemaakt door verschillende draadloze oplossingen te gebruiken, variërend van draadloze USB- en HDMI-apparaten tot het verzenden van gegevens via een wifi-netwerk.

Hier vindt u alles wat u moet weten over hoe u draadloze tv in uw huis of op uw werk kunt laten werken en welke vormen van kabelvrije oplossingen het populairst zijn.

Draadloze HDMI

Wireless HDMI is een draadloze tv-oplossing voor het aansluiten van apparaten zoals een dvd- of Blu-ray-speler op televisie zonder HDMI-kabels te gebruiken. Deze methode vereist meestal het gebruik van twee speciaal ontworpen draadloze HDMI-apparaten, waarvan één bedoeld is om een signaal van de mediaspeler uit te zenden en een andere om het te ontvangen en naar de tv te sturen. Deze worden meestal een zender en een ontvanger genoemd.

Image
Image

Een draadloos HDMI-uitbreidingssysteem kan een paar honderd dollar kosten voor een systeem dat HD-signalen ondersteunt en enkele honderden dollars voor een 4K-compatibel systeem. Deze hoge prijs is waarschijnlijk de reden waarom draadloze HDMI zelden wordt gebruikt door de gemiddelde consument en voornamelijk wordt gezien in openbare plaatsen zoals een bar of hotel.

WirelessHD

WirelessHD verwijst naar een specifieke technologie die het 7 GHz-kanaal in de 60 GHz-radioband gebruikt om een draadloze tv-verbinding tot stand te brengen. Net als draadloze HDMI gebruikt WirelessHD een zender die wordt aangesloten op een mediabron en een ontvanger om het signaal te ontvangen en de media op een televisiescherm of monitor weer te geven.

WiGig, WHDI en WirelessHD zijn allemaal varianten van dezelfde basistechnologie. Er zijn verschillende producten uitgebracht die ze gebruiken, meestal kosten ze een paar honderd dollar.

Draadloze USB

Draadloze USB kan een van de meest eenvoudige oplossingen zijn om draadloze tv te laten werken op een meer traditioneel televisiemodel dat geen ingebouwde draadloze functionaliteit ondersteunt. Je tv moet echter wel een USB-poort hebben.

Image
Image

Eenmaal ingesteld, gebruiken de draadloze USB-apparaten een radiosignaal dat media van je computer of een ander apparaat naar je tv-scherm kan sturen. Soortgelijke USB-apparaten worden ook vaak gebruikt om printers, videogamecontrollers en scanners draadloos op een computer aan te sluiten, hoewel deze niet werken om verbinding te maken met uw tv.

Wi-Fi

Wi-Fi is verreweg de meest gebruikelijke manier om laptops en andere apparaten draadloos op een tv aan te sluiten vanwege de enorme ondersteuning voor de technologie in moderne tv's, computers, smartphones en tablets. Deze methode houdt in dat u uw tv en het gekozen apparaat verbindt met dezelfde Wi-Fi-internetverbinding, die vervolgens draadloos gegevens verzendt.

Miracast, Apple's AirPlay en Google's Chromecast zijn allemaal vormen van wifi, en ten minste één hiervan wordt ondersteund op uw computer of smartapparaat.

Als je tv-model geen Wi-Fi-connectiviteit ondersteunt, kun je in plaats daarvan een streamingproduct zoals een Apple TV, Chromecast of Fire Stick gebruiken om het signaal te ontvangen. Videogameconsoles zoals Microsoft's Xbox One en Xbox Series X en Sony's PlayStation 4 en 5 ondersteunen deze functionaliteit ook.

Wi-Fi wordt ook gebruikt door draadloze tv-hoofdtelefoons en draadloze surround sound-luidsprekers voor tv en draadloze thuisbioscoopopstellingen.

Native Apps en Cloud Streaming

De wildgroei aan smart-tv's heeft in veel situaties zowel bekabelde als draadloze verbindingen overbodig gemaakt. Dat komt omdat de meeste smart-tv's nu krachtig genoeg zijn om zelf media-apps uit te voeren, wat de noodzaak om inhoud vanaf een smartphone, tablet, computer of via een van de verschillende hierboven genoemde methoden te streamen volledig omzeilt.

Image
Image

Populaire streamingdiensten zoals Netflix, Crunchyroll, Hulu en Disney+ kunnen nu rechtstreeks vanaf veel tv-modellen worden uitgevoerd. Verschillende cloudservices zoals Google Drive, Dropbox en OneDrive bieden ook smart TV-apps om uw bestanden te streamen vanaf uw favoriete cloudaccount. Er is zelfs een Facebook Watch TV-app beschikbaar op veel smart-tv's, waarmee je Facebook-video's kunt bekijken zonder dat je je laptop of mobiele apparaat nodig hebt.

Aanbevolen: