LimoStudio AGG814 Softbox Lighting Kit Review: een geweldige starterskit

Inhoudsopgave:

LimoStudio AGG814 Softbox Lighting Kit Review: een geweldige starterskit
LimoStudio AGG814 Softbox Lighting Kit Review: een geweldige starterskit
Anonim

Bottom Line

De LimoStudio AGG814 Softbox Lighting Kit is een betaalbare verlichtingsset op instapniveau die populair is bij makers van YouTube-inhoud. Het is gemakkelijk op te zetten, geeft veel licht en is zeer draagbaar.

LimoStudio AGG814 Softbox-verlichtingsset

Image
Image

We hebben de LimoStudio AGG814 Softbox Lighting Kit gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De LimoStudio AGG814 Softbox Lighting Kit is een goedkope, instapverlichtingsset die het meest geschikt is voor beginners. Met twee verstelbare statieven en twee 85W compacte fluorescentielampen kan deze kit voor veel toepassingen voldoende licht bieden. Of je nu thuis portretten maakt, producten voor je online winkel fotografeert of je nieuwste YouTube-video belicht, de LimoStudio AGG814 kan de klus klaren.

LimoStudio is een veel voorkomende naam in de goedkope verlichtingsmarkt en je zult merken dat deze kit niet per se gebouwd is om lang mee te gaan. Maar met een beetje voorzichtigheid kan het een goede investering zijn als je net begint. Laten we eens kijken naar de bouwkwaliteit, het ontwerp, de prestaties en de prijs om te zien waarom.

Image
Image

Ontwerp: vergelijkbaar met andere kits op instapniveau

Alle softbox-kits die we voor deze prijs hebben gezien, zijn op dezelfde manier ontworpen. De verschillen zitten altijd in de kwaliteit van de gebruikte materialen - en de meeste kits in dit assortiment bevinden zich aan de onderkant van het spectrum.

De twee statieven zijn verstelbaar van 53 inch tot 100 inch, met drietrapspoten en een standaard montagebout. Ze zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium en zijn niet erg stabiel als ze hoger dan 70 inch zijn uitgeschoven.

De softboxen zijn bevestigd aan de koppen van de lampfitting en worden open vergrendeld met een rond stuk dat op zijn plaats wordt geklikt rond de lampfitting. De kit bevat twee 85W 6500k compacte fluorescerende daglichtlampen, de grotere afmetingen van 11 x 4 inch. Elke softbox heeft een externe diffusorafdekking.

Of je nu thuis portretten maakt, producten voor je online winkel fotografeert of je nieuwste YouTube-video belicht, de LimoStudio AGG814 kan de klus klaren.

De lampfittingen zijn bedraad met een inline aan/uit-schakelaar en kunnen eenvoudig worden afgesteld door een enkele knop los te draaien. De koppen passen niet goed op de standaards en zijn licht gekanteld, al dan niet met het verwijderen van de rubberen dop van de houder. De stof voelt goedkoop aan, met losse draden, kleine stukjes ontbrekende stiksels en randen die niet goed uitgelijnd waren.

Het grootste deel van de kit is verpakt in een even goedkoop aanvoelende nylon tas (behalve de twee lampen, die apart moeten worden vervoerd). De tas heeft een groot LimoStudio-logo, twee stoffen hengsels en een ritssluiting. De stands, softboxen en diffuser covers passen er makkelijk in. De bollen zijn bedoeld om te worden verpakt in het piepschuim en de dozen waarin ze zijn binnengekomen.

Hoewel het ontwerp en de constructie niet de slechtste zijn die we hebben gezien, is dit een kit die niet lang meegaat als je hem veel verplaatst. Wat het echter wel goed doet, is waar het voor bedoeld is: het verlichten van je foto's en video's.

Image
Image

Configuratieproces: slechts acht stuks en een zak

Het installatieproces voor de LimoStudio AGG814 Lighting Kit is een fluitje van een cent - u kunt deze stands gemakkelijk in enkele minuten opzetten en afbreken.

Bevestig gewoon de lampfittingen (met vooraf bevestigde softboxen) aan de standaards. Open de softboxen en klik de interne ring rond de socket om ze open te vergrendelen. Schroef vervolgens de lampen erin en bevestig de diffusorafdekkingen aan de vier klittenbandpunten langs de randen.

Stel de statieven in op de gewenste hoogte en gebruik de knoppen op de lampvoetkoppen om je lichtbakken te kantelen. Nadat u het bedrade netsnoer hebt aangesloten, kunt u de lichten aanzetten met de in-line aan/uit-schakelaar.

Image
Image

Draagbaarheid: lichtgewicht, maar de tas is niet groot genoeg

We zouden deze kit als zeer draagbaar beschouwen als de lampen er niet waren. De kit weegt slechts 10,4 pond en heeft heel weinig onderdelen, waardoor hij gemakkelijk te vervoeren en op te zetten is. Helaas past niet alles in de meegeleverde zakjes en is er geen tweede zakje om de twee lampen in te bewaren. Om deze kit te verplaatsen, verplaatst u in wezen drie dingen.

Een tweedehands plunjezak kan dit probleem oplossen als je een geschikte goedkope kunt vinden. Maar we vonden dit nog steeds een enorme fout voor een systeem dat redelijk goed presteert voor zo'n goedkope prijs. We vonden het geweldig hoe weinig stukken er zijn en hadden onszelf deze kit af en toe op de weg kunnen zien.

Image
Image

Prestaties: Werkt goed voor beginners

De LimoStudio AGG814 Lighting Kit presteert goed met zijn twee 85W 6500k compacte fluorescentielampen. De twee softboxen en diffusorafdekkingen doen geweldig werk door het licht gelijkmatig te verspreiden, schaduwen te verwijderen en verblinding te elimineren. We ontdekten dat ze uitstekend werkten voor portretten, productfoto's en online video.

De verlichtingsset wordt niet overdreven heet omdat de twee softboxen een totaal vermogen van slechts 700W hebben. In vergelijking met gewone gloeilampen zijn deze zeer energiezuinig. Ze geven nog steeds warmte af, maar kunnen voor langere tijd binnenshuis worden gebruikt zonder de kamer te warm te maken.

Als je hem alleen thuis gebruikt en niet van plan bent hem veel te verplaatsen, zal deze kit precies doen wat je nodig hebt.

Hoewel de kit zegt dat er twee niveaus van lichtregeling beschikbaar zijn, hebben we die optie niet gezien. De in-line aan/uit-schakelaar is gewoon aan/uit en er waren geen andere duidelijke aanpassingen aan de apparatuur of in de meegeleverde documentatie. We dachten dat het lichtniveau zoals het is geweldig was en dat we niet in veel omstandigheden zouden komen waarin we ze zouden willen afwijzen.

Alle aanpassingen zijn eenvoudig te maken op de standaards en de inbuskop. Zorg ervoor dat u de knoppen niet te vast aandraait, want een van de onze kwam gedeeltelijk uit de doos.

Als je de standaards uitschuift, zul je merken dat ze niet erg stabiel zijn naarmate ze hoger komen. We hebben geconstateerd dat dit een veelvoorkomend probleem is bij alle verlichtingssets op instap- en middenniveau.

Image
Image

Prijs: een beetje hoog, tenzij je het in de uitverkoop vindt

De LimoStudio 700W Softbox Lighting Kit kost $ 74,74 (adviesprijs) en andere kits van dezelfde kwaliteit zijn gemakkelijk te vinden voor minder. LimoStudio staat bekend als goedkoop en op instapniveau, en deze kit zal vergelijkbaar, zo niet identiek zijn aan veel andere goedkope kits.(We speculeren dat veel van deze zijn gemaakt door dezelfde fabrikant en een nieuwe naam hebben gekregen op basis van hoe veel van hen op elkaar lijken.)

De LimoStudio AGG814 Lighting Kit is zeker voor minder te vinden als je wat rondkijkt. We zouden het als een goede beginnerskit beschouwen als je het in de prijsklasse van $ 50 tot $ 60 kunt vinden.

Competitie: LimoStudio AGG814 vs. ESDDI 20” x 28” Softbox Lighting Kit

De ESDDI 20” x 28” Softbox Lighting Kit is bijna identiek aan de LimoStudio AGG814 maar gebruikt 5500k compacte fluorescentielampen in plaats van 6500k kleurtemperatuurlampen.

De standaards van de ESDDI zijn verstelbaar van 28 tot 80 inch, maar omdat al deze verlichtingssets onstabiel worden wanneer ze langer dan 70 inch worden uitgeschoven, is dat niet echt een factor in vergelijking met de LimoStudio-set.

De ESDDI-kit bevindt zich in dezelfde prijsklasse als de LimoStudio-kit en is ook vaak te vinden in de prijsklasse van $ 50 tot $ 60. Het heeft een garantie van 180 dagen, wat het dubbele is van LimoStudio's 90 dagen garantie. Maar het belangrijkste voordeel van de ESDDI is de grotere draagtas, waarin de spaarlampen samen met alle andere hardware in hun beschermende verpakking kunnen worden opgeborgen.

Beide kits zouden een goede koop zijn, dus we raden u aan om rond te kijken en uit te zoeken welke momenteel de laagste prijs heeft.

Een degelijke beginnerskit, maar de slechte bouwkwaliteit en de te kleine tas verliezen hun waarde

De LimoStudio AGG814 Softbox Lighting Kit is niets bijzonders, maar het is een goede koop voor beginners of mensen met een beperkt budget. Als je hem alleen thuis gebruikt en niet van plan bent hem veel te verplaatsen, zal deze kit precies doen wat je nodig hebt.

Specs

  • Productnaam AGG814 Softbox-verlichtingsset
  • Productmerk LimoStudio
  • MPN AGG814
  • Prijs $59,99
  • Gewicht 10,4 lbs.
  • Productafmetingen 12 x 6,5 x 30 inch.
  • Kleur Zwart
  • Lichtkleurtemperatuur 6500K
  • Wattage 700W
  • Stand 2
  • Softboxen 2
  • Aantal lampen 2
  • Garantie 90 dagen

Aanbevolen: