Een Roku-afstandsbediening koppelen

Inhoudsopgave:

Een Roku-afstandsbediening koppelen
Een Roku-afstandsbediening koppelen
Anonim

Wat te weten

  • Als u een Roku Point Anywhere-afstandsbediening automatisch wilt koppelen, plaatst u de batterijen, schakelt u het apparaat in en houdt u de afstandsbediening bij de doos.
  • Een afstandsbediening opnieuw koppelen: Verwijder de batterijen > Start het apparaat opnieuw op > Vervang de batterijen > Houd de koppelingsknop in het batterijvak ingedrukt.
  • Om een nieuwe afstandsbediening te koppelen, ga naar Home > Settings > Afstandsbedieningen en apparaten > Een nieuw apparaat instellen > Remote.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Roku IR- of Point Anywhere-afstandsbediening automatisch koppelt, een afstandsbediening reset of opnieuw koppelt, een nieuwe afstandsbediening toevoegt en een afstandsbediening ontkoppelt.

Een Roku IR-afstandsbediening aansluiten

Sommige Roku-afstandsbedieningen gebruiken IR (infraroodlicht) en vereisen een gezichtslijn om met een Roku te werken, maar vereisen geen daadwerkelijke koppeling.

Als uw Roku-apparaat wordt geleverd met een IR-afstandsbediening, plaatst u de batterijen (AA of AAA) en wijst en drukt u op de knoppen die u moet gebruiken. Er is geen extra koppeling vereist.

Een Roku-punt overal of verbeterde afstandsbediening koppelen

Standard en Enhanced Point Anywhere-afstandsbedieningen gebruiken daarentegen RF (radiofrequentie), Bluetooth , of Wi-Fi Direct en hebben geen zichtlijn nodig, maar moeten worden gekoppeld aan een Roku-apparaat voordat ze kunnen worden gebruikt.

Om een verbeterde afstandsbediening te identificeren, zoekt u naar een of meer van de volgende functies:

  • Spraakbesturing.
  • Aan/uit-knop voor een tv.
  • Twee gaming-bedieningsknoppen (A en B).
  • Hoofdtelefoonaansluiting.
  • Remote finder alert.

Als je voor het eerst een Roku-box, stick of tv installeert die wordt geleverd met een punt overal/verbeterde afstandsbediening, volg dan deze stappen:

  1. Plaats de batterijen.
  2. Zorg ervoor dat de Roku-tv of -speler aan staat.

    Image
    Image
  3. Houd de afstandsbediening dicht bij uw apparaat of plaats deze dicht bij uw apparaat. De Roku TV of speler zal de afstandsbediening detecteren en automatisch koppelen.

Een Roku-afstandsbediening opnieuw koppelen of resetten

Als je een Roku-afstandsbediening opnieuw moet koppelen of resetten, is het proces eenvoudig. Volg deze stappen:

  1. Koppel je Roku-apparaat los van de stroom en sluit het na ongeveer 5 seconden weer aan.
  2. Wanneer het startmenu op uw tv-scherm verschijnt, plaatst u de batterijen in uw afstandsbediening, maar laat u het batterijvak open.
  3. Zoek de koppelingsknop in het batterijvak van de afstandsbediening.

    Als er geen koppelingsknop aanwezig is, heb je een standaard IR-afstandsbediening.

  4. Nadat u de koppelingsknop voor uw afstandsbediening hebt gevonden, houdt u de pairing-knop 5 seconden ingedrukt of totdat u het koppelingslampje op de afstandsbediening ziet knipperen.

    Als het indicatielampje niet knippert, probeer het dan opnieuw. Als het lampje nog steeds niet knippert, probeer dan een andere set batterijen.

  5. Wacht 30 seconden terwijl het Roku-apparaat het koppelingsproces op afstand uitvoert. Je zou een bericht op je tv moeten zien waarin staat dat het koppelen is voltooid.

Een nieuwe of tweede afstandsbediening toevoegen

Je kunt een nieuwe afstandsbediening toevoegen of een tweede afstandsbediening toevoegen om dezelfde Roku-tv of -speler te bedienen. Dit is handig als je game-afstandsbedieningen hebt, omdat deze geschikt is voor tweepersoonsgameplay op compatibele games.

  1. Scroll in het Startmenu omlaag naar Instellingen in het categoriemenu aan de linkerkant van het scherm.
  2. Selecteer Afstandsbedieningen en apparaten.
  3. Kies Een nieuw apparaat instellen.
  4. Kies Afstandsbediening.

  5. Op de volgende pagina vindt u de instructies die u nodig hebt om uw nieuwe afstandsbediening te koppelen.
  6. Als het koppelen niet lukt bij de eerste poging, herhaal dan de stappen.

Een Roku-afstandsbediening ontkoppelen

Soms kan het ontkoppelen van een Roku-afstandsbediening problemen oplossen die je ermee hebt. Het ontkoppelproces is ongeveer net zo eenvoudig als het koppelen.

  1. Houd tegelijkertijd de knoppen Home, Back en Pairing op de afstandsbediening ingedrukt gedurende 3-5 seconden.
  2. Het indicatielampje moet 3 keer knipperen.
  3. Je kunt het ontkoppelen bevestigen door op enkele van de afstandsbedieningsknoppen te drukken om te zien of je Roku-tv of -speler reageert. Als dit niet het geval is, is het ontkoppeld.

FAQ

    Hoe synchroniseer ik mijn Roku-afstandsbediening zonder een koppelingsknop?

    Download de gratis mobiele Roku-app om je fysieke afstandsbediening aan je Roku-apparaat te koppelen. (Zorg ervoor dat uw smartphone en Roku-apparaat zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden voordat u gaat koppelen.) Tik in de Roku-app op Remote Gebruik vervolgens de app om naar Instellingen te navigeren > Afstandsbedieningen en apparaten > Een nieuw apparaat instellen op uw Roku-apparaat.

    Hoe kan ik mijn Roku-apparaat verbinden met wifi zonder afstandsbediening?

    Om je Roku zonder afstandsbediening met wifi te verbinden, download je de mobiele Roku-app. Tik in de app op Instellingen > Netwerk > Verbinding instellen en volg de aanwijzingen op het scherm.

    Waarom koppelt mijn Roku-afstandsbediening niet?

    De afstandsbediening kan mogelijk niet worden gekoppeld omdat er nieuwe batterijen voor nodig zijn. Of misschien is de afstandsbediening niet verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als uw Roku-apparaat. Als u een afstandsbediening met infraroodlicht hebt, kunnen objecten het apparaat ook blokkeren van de afstandsbediening. Een ander probleem kan interferentie van de HDMI-verbinding zijn. Als dit het geval is, kun je een gratis HDMI-extensie van Roku krijgen om de Roku-afstandsbediening te repareren.

Aanbevolen: