Wat is een subtweet op Twitter?

Inhoudsopgave:

Wat is een subtweet op Twitter?
Wat is een subtweet op Twitter?
Anonim

Subtweet is een afkorting voor subliminale tweet. Met andere woorden, het is een Twitter-bericht over iemand die zijn @gebruikersnaam of zijn echte naam niet vermeldt.

Waarom subtweeten mensen?

Subtweeten wordt vaak gebruikt om een opmerking over iemand te maken terwijl de identiteit vaag blijft, zodat niemand (waarschijnlijk) erachter komt over wie je het hebt.

Je hebt dit soort berichten misschien wel eens gezien op Facebook en andere sociale netwerken. Voorbeelden zijn cryptische statusupdates of bijschriften waarbij de poster duidelijk zijn boodschap naar iemand richt zonder de persoon te noemen.

Subtweets worden vaak gebruikt om iets negatiefs over een persoon te zeggen. Toch kunnen subtweets ook bewondering voor iemand tonen als je te verlegen bent om het ze te laten weten.

Subtweeten geeft mensen een manier om zich oprechter te uiten, zonder er al te open over te zijn.

Image
Image

Tweet vs. Subtweet Voorbeeld

Als je wilt dat iemand je kritische tweet ziet, zou je kunnen zeggen:

Ik vond de cupcakes van @username niet erg lekker.

De gebruiker zou een melding krijgen dat ze in je tweet zijn genoemd, en de hele wereld zou het zien.

Als je daar een subtweet van wilt maken zodat de persoon naar wie je verwijst geen melding krijgt, zou je kunnen zeggen:

Er is een man die ik volg op Twitter die me net een cupcake gaf, en ik vond het niet erg lekker smaken.

Op die manier kun je je gevoelens uiten zonder een conflict te beginnen. Als je vrienden en volgers erachter kunnen komen van wie je de cupcake hebt gekregen, kan het hen in het drama betrekken en de zaken erger maken dan wanneer je in de eerste plaats directer was geweest.

Wees voorzichtig met wat je op Twitter plaatst. Alleen omdat je de naam van een persoon niet noemt, wil nog niet zeggen dat ze uiteindelijk niet zullen zien wat je tweet.

FAQ

    Hoe bewerk ik een tweet nadat ik deze heb gepubliceerd?

    Er is momenteel geen manier om een tweet te bewerken. Ga in plaats daarvan naar je profiel, kopieer de tweet en verwijder deze. Plak vervolgens de gekopieerde tekst in een nieuwe tweet, breng de gewenste revisies aan en publiceer deze.

    Hoe verwijder ik een tweet?

    Als je een tweet wilt verwijderen, ga je naar je profiel en zoek je de tweet. Selecteer de pijl > Delete, > Delete.

    Hoe citeer ik een tweet?

    Als u een tweet wilt citeren, gaat u naar de tweet en selecteert u Retweet > Quote Tweet, typt u een opmerking > Retweet.

    Hoe deactiveer ik mijn Twitter-account?

    Als u een Twitter-account wilt deactiveren, gaat u naar More > Instellingen en privacy > Uw account> Deactiveer uw account. Je kunt Twitter binnen 30 dagen opnieuw activeren. Daarna wordt uw account verwijderd.

    Hoe maak ik mijn Twitter privé?

    Als u uw tweets voor het grote publiek wilt verbergen, gaat u naar More > Instellingen en privacy > Uw account > Accountinformatie > Protected Tweets > Bescherm mijn tweets Om te voorkomen dat een specifieke persoon uw tweets bekijken, gebruikers blokkeren op Twitter.

    Wat is een Tweetstorm?

    Een Tweetstorm is een reeks tweets van één persoon over een enkelvoudig onderwerp. Tweetstorms worden vaak gekenmerkt als lange en controversiële Twitter-threads.

Aanbevolen: