Hoe volksmuzikant Zoe Wren een twitch-sensatie werd

Inhoudsopgave:

Hoe volksmuzikant Zoe Wren een twitch-sensatie werd
Hoe volksmuzikant Zoe Wren een twitch-sensatie werd
Anonim

Op zoek naar een actuele akoestische performance show? Stem af op de vrolijke geluiden van een van de helderste sterren van Twitch Music, Zoe Wren.

Image
Image

Ze gaat voor de camera zitten in haar slecht verlichte studio en tokkelt drie dagen per week haar gitaar op de folkloristische deuntjes van Joni Mitchell en Alison Krauss voor een vast publiek. De singer-songwriter heeft de afgelopen twee jaar een aanhang van 26.000 muziekliefhebbers gecultiveerd op het platform.

"Toen ik begon, stelde ik me het voor als digitale busking. Ik dacht dat mensen in en uit zouden dwalen terwijl ik speel, me misschien een fooi zouden geven, en ik kon oefenen… maar wat ik nooit echt had verwacht, is hoe snel het zou uitgroeien tot deze gemeenschap", zei ze in een interview met Lifewire.

Snelle feiten

  • Name: Zoe Wren
  • Gelegen: Londen, VK
  • Random Delight: In theorie! Zoe's virtuoze talent zit niet alleen in haar pianotoetsen en gitaarsnaren. Voordat ze aan haar reis naar het creëren van inhoud begon, studeerde de jonge muzikant muziektheorie aan de universiteit. Het wordt gezien als vreemd gezien de orale traditie van volksmuziek, maar het helpt bij het creëren van een bron van kennis en onderstreept haar bekwaamheid.
  • Quote: "Wacht niet tot je er klaar voor bent; niemand doet dat ooit. Gewoon de sprong wagen en het ding doen."

De soundtrack van het leven

De drukke straten van Londen zijn waar deze streamer thuishoort. De glinsterende lichten van de binnenstad van Europa's grootste stad vormen het decor voor haar leven. Haar ouders hadden een marktkraam in het hart van de stad en ze vond haar liefde voor muziek in de straten van Londen.

"Mijn ouders speelden vaak muziek en toen ik nog heel jong was, namen ze me mee naar een volksfestival. Dat gevoel van livemuziek in de lucht en mensen die jamsessies houden," zei ze. "Ik werd gewoon verliefd, en hier zijn we dan."

Je kunt passie niet ontkennen. Haar ouders herkenden dit verlangen en gaven haar pianolessen, en van daaruit combineerde Wren haar opleiding met haar zangtalent. Om haar virtuositeit af te ronden, begon ze zichzelf gitaar op het gehoor te leren. Voordat ze zelfs oud genoeg was om te rijden, begon ze op te treden met open microfoons, waardoor haar muzikale talenten werden aangescherpt.

Deze liefde droeg Wren haar hele leven tot volwassenheid, waar ze afstudeerde in de klassieken en theorie aan de universiteit en bleef werken in en rond muziek totdat ze Twitch vond. Ze hield haar passie in leven en hield haar inkomsten stromend door busking, optredens bij optredens in Londen en werken in een liefdadigheidsworkshop voor muziek.

Image
Image

Dat veranderde allemaal toen steden over de hele wereld onderdak-in-place bevelen uitvaardigden. Net als veel andere muzikanten stond haar leven op zijn kop: geen touren, geen optredens, geen straatmuzikanten, geen workshop. Haar partner stelde voor om zich in Twitch te verdiepen om haar muzikale jeuk te krabben.

"Ik geloofde hem niet toen hij zei dat artiesten geld verdienden met live spelen. Maar op dat moment had ik niets te doen en niets te verliezen", grinnikte ze. "De sprong die ik maakte naar Twitch was een hele grote sprong voor mij. Ik had geen idee hoe het internet me kon helpen bij het afspelen van muziek. Ik was behoorlijk ouderwets, om eerlijk te zijn."

Muziek voor je ogen

Nu is ze fulltime bezig met Twitch-muziek en treedt ze op voor een publiek van "chill, gastvrije en gekke" publieksgangers. Heel anders, zegt ze, van de minder geanimeerde mensen die ze rond liveshows zou vinden. Hoewel ze nog steeds dol is op het gebrul van het publiek en de energie van persoonlijke optredens, heeft deze digitale muzikant zichzelf online laten bloeien.

Door te streamen kon Wren selectiever zijn in haar muziek. Het gemak van een studio, compleet met performance-apparatuur, waar ze gewoon een camera hoeft aan te zetten om haar vaardigheden aan te scherpen en een publiek te boeien, kan niet worden onderschat.

"In zekere zin heeft het me in staat gesteld om weer verliefd te worden op optreden. Door de stad rennen en je apparatuur van locatie naar locatie dragen, kan belastend zijn," zei ze. "Ik heb meer controle over mijn muziek, mijn carrière en elk aspect van mijn optreden dan ooit tevoren."

Ik had geen idee hoe internet me zou kunnen helpen bij het afspelen van muziek.

Vroeger keek ze naar een aantal van deze streamers en stelde ze zich voor hoe ze kon komen waar ze waren als digitale artiesten. Ze doet het nu met gemak als officiële Twitch-partner: een levendige, toegewijde community van fans die zich aanmelden om Zoe Wren, de artiest, in zwijm te brengen.

"Er bestaat niet zoiets als perfect, en je moet leren dat los te laten en erop te vertrouwen dat het goed komt," eindigde ze."Onderschat nooit de kracht van een gemeenschap en hoe transformerend deze kan zijn. Vooral als je de tijd neemt om er een geweldige te maken."

Correctie 12-7-2022: Wren's associatie met Twitch in de voorlaatste alinea gecorrigeerd en een beschrijving in alinea 9 bijgewerkt.

Aanbevolen: