Leer eenvoudig een vergeten AOL-e-mailwachtwoord herstellen

Inhoudsopgave:

Leer eenvoudig een vergeten AOL-e-mailwachtwoord herstellen
Leer eenvoudig een vergeten AOL-e-mailwachtwoord herstellen
Anonim

Wat u moet weten

  • Ga naar de AOL-aanmeldingspagina en voer uw e-mailadres in. Druk op Volgende > Ik ben mijn wachtwoord vergeten.
  • Kies vervolgens een resetoptie, voer de code in, druk op Maak een nieuw wachtwoord, voer de verificatiecode in en druk op Verifiëren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw AOL-e-mailwachtwoord opnieuw instelt. Deze instructies zijn van toepassing op de desktopversie van AOL Mail.

AOL-e-mailwachtwoord resetprocedure

  1. Ga naar de aanmeldingspagina van AOL Mail.
  2. Voer uw AOL-gebruikersnaam in.

    Als u uw AOL-gebruikersnaam niet meer weet, gaat u naar de pagina Aanmelden Helper, voert u uw herstel-e-mailadres of telefoonnummer in en volgt u de stappen om uw gebruikersnaam op te halen.

  3. Klik op Volgende.

    Image
    Image
  4. Click Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

    Image
    Image
  5. Kies een van de opties voor het opnieuw instellen van het wachtwoord. Afhankelijk van hoe u uw account instelt, kunt u mogelijk uw telefoonnummer of e-mailadres kiezen. Als je geen toegang hebt tot een van deze opties, kies dan Ik heb meer opties nodig.
  6. Voer de code in die naar uw telefoon of herstel-e-mail is verzonden.
  7. Selecteer Maak een nieuw wachtwoord om uw AOL Mail-wachtwoord opnieuw in te stellen. Zie de onderstaande tips voor hulp bij het onthouden van uw wachtwoord.

  8. Voer de verificatiecode in en selecteer vervolgens Verify.
  9. Log in op uw AOL Mail-account met uw nieuwe wachtwoord.

U kunt altijd uw browser proberen

De huidige versies van de meeste internetbrowsers bieden een functie voor automatisch aanvullen. Je ziet het wanneer je voor het eerst een gebruikersnaam en wachtwoord invoert op een met een wachtwoord beveiligde site. De browser geeft meestal een pop-upvenster weer waarin u wordt gevraagd of u de aanmeldingsgegevens wilt opslaan.

Als je onlangs de AOL Mail-site hebt bezocht, heb je mogelijk je gebruikersnaam en wachtwoord opgeslagen met deze functie, in welk geval de browser het wachtwoordveld automatisch invult. Als dat niet het geval is, klikt u op het tekstvak Password om overeenkomende wachtwoorden weer te geven in een vervolgkeuzemenu en kiest u vervolgens het juiste wachtwoord.

Image
Image

U kunt ook de helpsite van de browser raadplegen om te zien waar u in de browserinstellingen heen moet om te zien waar het wachtwoord is opgeslagen, hoe u het kunt ophalen en hoe u de functie in of uit kunt schakelen. De procedure is vergelijkbaar in alle browsers.

Bottom Line

Wachtwoorden vergeten komt vaak voor - net zo gewoon als wachtwoorden zelf. Bewaar wachtwoorden in een wachtwoordbeheerder in plaats van een handgeschreven lijst bij te houden of te vertrouwen op uw geheugen. Er zijn verschillende veilige opties beschikbaar, van het opslaan in een browser tot het downloaden van programma's van derden (sommige gratis, andere betaald). Controleer elke methode die u gebruikt om er zeker van te zijn dat wachtwoorden in een gecodeerde indeling worden opgeslagen, zodat onbevoegde partijen ze niet gemakkelijk kunnen ontcijferen.

Tips voor het maken van veilige wachtwoorden

Houd rekening met deze tips voor het maken van een sterk wachtwoord:

  • Vermijd het gebruik van voor de hand liggende dingen, zoals 123456 of mijn wachtwoord.
  • Hoe langer het wachtwoord, hoe veiliger het is.
  • Gebruik geen letters die naast elkaar op het toetsenbord staan of die een duidelijk patroon volgen, zoals de vier hoeken van het toetsenbord van de telefoon.
  • Gebruik niet hetzelfde wachtwoord dat u op een andere site gebruikt. Maak elk wachtwoord voor elke site uniek.
  • Maak geen wachtwoord aan persoonlijke gegevens zoals geboortedata, adressen en telefoonnummers.
  • Wijzig uw AOL-wachtwoord van tijd tot tijd.

Aanbevolen: