Een vergeten iCloud-e-mailwachtwoord herstellen

Inhoudsopgave:

Een vergeten iCloud-e-mailwachtwoord herstellen
Een vergeten iCloud-e-mailwachtwoord herstellen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de Apple ID of de iCloud-aanmeldingspagina en selecteer Apple ID of wachtwoord vergeten? onder de inlogvelden.
  • Als u uw Apple ID instelt met tweestapsverificatie, moet u uw herstelsleutel invoeren.
  • Als u uw wachtwoord en uw herstelsleutel bent kwijtgeraakt, kunt u een accountherstelcontact gebruiken; anders moet u een nieuwe ID maken.

Dit artikel legt uit hoe u een vergeten iCloud-e-mailwachtwoord of Apple ID kunt herstellen.

Hoe u uw iCloud Mail-wachtwoord kunt resetten

Er zijn verschillende stappen om een vergeten iCloud Mail-wachtwoord te herstellen, afhankelijk van of je extra beveiliging hebt ingesteld. Je zou met deze instructies moeten beginnen:

  1. Ga naar de Apple ID of de iCloud-aanmeldingspagina.
  2. Selecteer Apple ID of wachtwoord vergeten? onder de inlogvelden.

    Image
    Image
  3. Voer uw Apple ID of iCloud e-mailadres in het tekstvak in en selecteer Doorgaan.

    Image
    Image

Ga naar de volgende reeks instructies, afhankelijk van de pagina die je ziet.

Uw Apple ID wordt gebruikt om u aan te melden bij iCloud, inclusief iCloud Mail. Het opnieuw instellen van uw iCloud Mail-wachtwoord is een kwestie van uw Apple ID-wachtwoord opnieuw instellen.

Selecteer de informatie die u wilt resetten

Als je op een pagina terechtkomt met de kop "Selecteer welke informatie je wilt resetten", volg dan deze stappen om je wachtwoord opnieuw in te stellen:

  1. Kies Ik moet mijn wachtwoord opnieuw instellen en selecteer vervolgens Doorgaan.
  2. Op de Selecteer hoe u uw wachtwoord opnieuw wilt instellen pagina, kies uit het volgende:

    • Een e-mail ontvangen: Selecteer deze optie als je toegang hebt tot het e-mailadres dat je hebt gebruikt om het account in te stellen.
    • Beantwoord beveiligingsvragen: Selecteer deze optie als u antwoorden kunt geven op de beveiligingsvragen die zijn gemaakt bij het instellen van het account.
  3. Als je Ontvang een e-mail hebt gekozen, selecteer je Doorgaan. Ga vervolgens naar het betreffende e-mailaccount, open de e-mail van Apple met de titel "Hoe u uw Apple ID-wachtwoord opnieuw instelt" en open de link in de e-mail.

    Als je Antwoord beveiligingsvragen hebt gekozen, selecteer dan Doorgaan. U wordt gevraagd om uw verjaardag te bevestigen en vervolgens wordt u gevraagd de twee beveiligingsvragen te beantwoorden die met uw account zijn ingesteld. Selecteer Doorgaan.

  4. Voer op de pagina Wachtwoord opnieuw instellen een nieuw Apple ID-wachtwoord in. Voer het opnieuw in om te bevestigen dat je het correct hebt getypt.
  5. Selecteer Wachtwoord resetten.

Voer de herstelsleutel in

Je ziet dit scherm alleen als je je Apple ID instelt met tweestapsverificatie.

  1. Voer de herstelsleutel in die u hebt afgedrukt of opgeslagen op uw computer toen u voor het eerst tweestapsverificatie instelde en selecteer vervolgens Doorgaan.

    Image
    Image
  2. Controleer je telefoon op een sms-bericht van Apple. Voer die code in op het scherm Voer verificatiecode in in op de Apple-website en selecteer vervolgens Doorgaan.
  3. Stel een nieuw wachtwoord in op de Reset wachtwoord pagina.
  4. Selecteer Reset Password om uw Apple ID-wachtwoord opnieuw in te stellen.

Als je deze of soortgelijke stappen meer dan eens hebt gevolgd, moet je je wachtwoord ergens veilig opslaan waar je het gemakkelijk kunt terugvinden, zoals in een gratis wachtwoordbeheerder.

Wijzig uw Apple ID-wachtwoord met tweestapsverificatie

Als u authenticatie in twee stappen instelt, kunt u uw Apple ID-wachtwoord opnieuw instellen vanaf een vertrouwd apparaat.

iOS twee-factorenauthenticatie

Hier leest u hoe u uw Apple ID-wachtwoord kunt wijzigen met tweefactorauthenticatie op een iOS-apparaat (iPhone, iPad of iPod touch):

  1. Op je iOS-apparaat, open de Settings app en selecteer [je naam] > Password & Security > Wachtwoord wijzigen Ga in iOS 10.2 of eerder naar Instellingen > iCloud > [uw naam] > Wachtwoord & Beveiliging > Wachtwoord wijzigen

    Image
    Image
  2. Voer de toegangscode in op uw apparaat.
  3. Voer een nieuw wachtwoord in en voer het opnieuw in om het wachtwoord te verifiëren.
  4. Selecteer Change om het Apple-wachtwoord te wijzigen.

macOS Two-Factor Authentication

Hier leest u hoe u uw Apple ID-wachtwoord kunt wijzigen met tweefactorauthenticatie op een Mac-desktop- of laptopcomputer:

  1. Selecteer in het Apple-menu Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. In macOS Catalina (10.15), selecteer Apple ID > Wachtwoord en beveiliging en selecteer vervolgens Wachtwoord wijzigen.

    Selecteer in macOS Mojave (10.14) of eerder iCloud > Account Details > Securityen selecteer vervolgens Wachtwoord wijzigen.

    Image
    Image
  3. Om door te gaan, authenticeer je jezelf door het wachtwoord in te voeren dat je gebruikt om in te loggen op je Mac.

Een verloren Apple ID-herstelsleutel herstellen

Als u uw herstelsleutel niet weet, maakt u een nieuwe om de oude te vervangen. U hebt deze sleutel nodig om in te loggen op een niet-vertrouwd apparaat met uw Apple ID wanneer authenticatie in twee stappen is ingeschakeld.

  1. Ga naar de pagina Uw Apple ID beheren op de Apple-website en log in wanneer daarom wordt gevraagd.
  2. In de Security sectie, selecteer Edit.

    Image
    Image
  3. Selecteer Maak nieuwe sleutel.

    Als je deze optie niet ziet, is de optie Herstelsleutel niet beschikbaar. U moet in plaats daarvan vertrouwen op tweefactorauthenticatie.

  4. Selecteer Doorgaan in het pop-upbericht dat uw oude herstelsleutel wordt gedeactiveerd bij het maken van een nieuwe.
  5. Druk op de Print Key knop om de Recovery Key op te slaan.
  6. Selecteer Activate, voer de sleutel in en druk vervolgens op Bevestigen om te controleren of u het hebt opgeslagen.

Hoe een accountherstelcontact te gebruiken

Als je iOS 15, iPadOS 15 of macOS Monterey (10.12) gebruikt, heb je een andere optie om toegang te krijgen tot je iCloud als je de inloggegevens kwijtraakt. Met een contactpersoon voor accountherstel kunt u een vertrouwde contactpersoon aanwijzen die bevestigt wie u bent, zodat u toegang krijgt tot uw instellingen.

Als u een contactpersoon voor accountherstel wilt instellen, moet u ouder zijn dan 13 jaar, tweefactorautorisatie hebben ingeschakeld en een toegangscode hebben ingesteld. Uw contactpersoon moet een Apple-apparaat gebruiken waarop ook een compatibele versie van de firmware wordt uitgevoerd. Deze instructies gebruiken een iPhone, maar de instructies zijn vergelijkbaar op een iPad of Mac.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Selecteer uw naam.
  3. Tik op Wachtwoord en beveiliging.
  4. Kies Accountherstel.
  5. Selecteer het plusteken naast Herstelcontact toevoegen.
  6. Als je mensen hebt aangewezen als gezinsleden, ontvang je ze als suggesties. Kies er een uit of selecteer Kies iemand anders.
  7. Kies iemand uit je contacten en volg de instructies om ze een sms te sturen.
  8. Zodra uw ontvanger het verzoek heeft geaccepteerd, wordt hij weergegeven als een van uw herstelopties en kan hij een herstelcode voor u genereren.

Aanbevolen: