Een Bluetooth-apparaat koppelen, verbinden of vergeten met de iPad

Inhoudsopgave:

Een Bluetooth-apparaat koppelen, verbinden of vergeten met de iPad
Een Bluetooth-apparaat koppelen, verbinden of vergeten met de iPad
Anonim

Wat te weten

  • Om een Bluetooth-apparaat te koppelen, gaat u naar de iPad Instellingen > Bluetooth en schakelt u Bluetooth in.
  • Vindbare apparaten worden vermeld in het gedeelte Mijn apparaten. Tik op een apparaat om het te koppelen.
  • Om een apparaat te vergeten, ga naar Instellingen > Bluetooth > tik op de i > Vergeet dit apparaat.

Dit artikel legt uit hoe je een Bluetooth-apparaat koppelt met een iPad en hoe je een gekoppeld apparaat vergeet.

Een Bluetooth-apparaat koppelen met een iPad

Het proces van het koppelen van een Bluetooth-apparaat zorgt ervoor dat de communicatie tussen het apparaat en de iPad versleuteld en veilig is. Beveiliging is essentieel omdat telefoonheadsets een populair Bluetooth-accessoire zijn en u niet wilt dat iemand het signaal gemakkelijk kan onderscheppen als u ze gebruikt voor een gesprek.

Bluetooth laat de iPad ook de apparaten onthouden die je ermee koppelt, zodat je de configuratie niet telkens hoeft te herhalen als je het accessoire opnieuw wilt gebruiken. Hij maakt verbinding met de iPad zodra je hem aanzet.

  1. Open de instellingen van de iPad door de app Instellingen te starten.

    Image
    Image
  2. Tik op Bluetooth in het linkermenu.

    Image
    Image
  3. Als Bluetooth is uitgeschakeld, tik je op de Aan/Uit schuifregelaar om het aan/groen te zetten.

    Image
    Image
  4. Stel je apparaat in op vindbare modus. De meeste Bluetooth-apparaten hebben een knop speciaal voor het koppelen van het apparaat. Mogelijk moet u de handleiding van uw apparaat raadplegen om erachter te komen waar dit zich bevindt.
  5. Het accessoire zal verschijnen onder de Mijn apparaten sectie wanneer het zich in de ontdekkingsmodus bevindt. Het wordt weergegeven met "Niet verbonden" naast de naam. Tik op de naam van het apparaat en de iPad zal proberen te koppelen met het accessoire.

    Image
    Image
  6. Hoewel veel Bluetooth-apparaten automatisch met de iPad worden gekoppeld, hebben sommige accessoires, zoals een toetsenbord, mogelijk een toegangscode nodig. Deze toegangscode is een reeks cijfers die op het scherm van uw iPad wordt weergegeven en die u typt met het toetsenbord.

Bluetooth in-/uitschakelen nadat het apparaat is gekoppeld

Hoewel het een goed idee is om Bluetooth uit te schakelen wanneer u het niet gebruikt om de batterij te sparen, is het niet nodig om deze stappen telkens te herhalen wanneer u het apparaat wilt verbinden of loskoppelen. Eenmaal gekoppeld, zullen de meeste apparaten automatisch verbinding maken met de iPad wanneer zowel het apparaat als de Bluetooth-instelling van de iPad zijn ingeschakeld.

In plaats van terug te gaan naar de instellingen van de iPad, kun je het Control Center van de iPad gebruiken om de Bluetooth-schakelaar om te draaien. Schuif uw vinger naar beneden vanuit de rechterbovenhoek van het scherm om het Control Center te openen. Tik op het Bluetooth-symbool om Bluetooth in of uit te schakelen.

Image
Image

Een Bluetooth-apparaat op de iPad vergeten

Misschien wil je een apparaat vergeten, vooral als je het probeert te gebruiken met een andere iPad of iPhone. Als u een apparaat vergeet, wordt het ontkoppeld, wat betekent dat de iPad niet automatisch verbinding maakt met het apparaat wanneer het het in de buurt detecteert. U moet het apparaat opnieuw koppelen om het met de iPad te gebruiken nadat u het bent vergeten. Het proces van het vergeten van een apparaat is vergelijkbaar met het koppelen ervan.

  1. Open de app Instellingen op uw iPad en tik vervolgens op Bluetooth.
  2. Zoek het accessoire onder "Mijn apparaten" en tik op de "i"-knop met een cirkel eromheen.

    Image
    Image
  3. Kies Vergeet dit apparaat.

    Image
    Image
  4. Het apparaat maakt niet meer automatisch verbinding met je iPad, maar je kunt het op elk moment opnieuw koppelen.

Aanbevolen: