Een tekst e-mailen

Inhoudsopgave:

Een tekst e-mailen
Een tekst e-mailen
Anonim

Wat te weten

  • Je hebt het volgende nodig: het telefoonnummer van de ontvanger, de mobiele provider van de ontvanger, het MMS- of sms-gateway-adres van de provider.
  • Stel e-mail > op, stuur naar " [telefoonnummer ontvanger]@[MMS/SMS-gateway].com."

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een sms-bericht naar de telefoon van iemand anders kunt e-mailen met een smartphone die sms en mms ondersteunt.

Een SMS-bericht e-mailen

Als u een sms-bericht per e-mail wilt verzenden, gebruikt u de MMS- of sms-gateway van de provider van uw ontvanger met hun mobiele telefoonnummer als adres. Als het telefoonnummer van de ontvanger bijvoorbeeld (212) 555-5555 is en de koerier Verizon, adresseert u de e-mail aan [email protected]. De tekst in de hoofdtekst van uw e-mail verschijnt op de telefoon van de ontvanger of een ander mobiel apparaat in de vorm van een sms-bericht.

Als je een sms-bericht wilt e-mailen, heb je het volgende nodig:

  • Het telefoonnummer van de ontvanger.
  • De mobiele provider van de ontvanger (bijvoorbeeld AT&T of Verizon).
  • Het MMS- of SMS-gatewayadres van de provider.
Image
Image

Je kunt inkomende sms-berichten ook doorsturen naar je e-mailadres.

Zoek het provider- en gateway-adres

Als je de koerier voor de beoogde ontvanger niet weet, gebruik dan een website zoals freecarrierlookup.com of freesmsgateway.info. U kunt het telefoonnummer van de ontvanger invoeren om de serviceprovider en de SMS/MMS-gatewayadressen op te zoeken.

Als je de naam van de provider van de ontvanger weet, raadpleeg dan een lijst met sms- en mms-gateway-adressen. De gatewaydetails zijn belangrijk. Deze worden gebruikt om het adres van uw ontvanger op dezelfde manier samen te stellen als een e-mailadres.

Wat is het verschil tussen sms en mms?

Als het gaat om sms'en, zijn er twee soorten berichten beschikbaar van providers:

  • SMS: Short Message Service
  • MMS: Multimedia Messaging Service

Voor de meeste providers is de maximale lengte van een sms-bericht 160 tekens. Alles dat langer is dan 160 tekens en berichten met afbeeldingen of iets anders dat geen platte tekst is, wordt via MMS verzonden.

Sommige providers vereisen mogelijk dat u het MMS-gateway-adres gebruikt om tekstberichten te verzenden die langer zijn dan 160 tekens. Veel providers hanteren het onderscheid echter aan hun kant en splitsen teksten dienovereenkomstig op aan de kant van de ontvanger. Als u een sms van 500 tekens verzendt, is de kans groot dat uw ontvanger uw bericht in zijn geheel ontvangt, hoewel het kan worden opgedeeld in blokken van 160 tekens. Als dit niet het geval is, splitst u uw bericht op in meerdere e-mails voordat u het verzendt.

Bottom Line

In de meeste gevallen, als een ontvanger reageert op een sms-bericht dat je hebt verzonden, ontvang je dat antwoord als een e-mail. Controleer uw map met ongewenste e-mail of spam, omdat deze reacties vaker kunnen worden geblokkeerd of gefilterd dan een traditionele e-mail. Zoals het geval is bij het verzenden van berichten via e-mail, varieert het gedrag van koerier tot koerier als het gaat om het ontvangen van reacties.

Praktische redenen voor het verzenden van tekstberichten via e-mail

Je kunt om verschillende redenen sms-berichten via e-mail verzenden of ontvangen. Misschien heb je de maandelijkse limiet van je sms of data-abonnement bereikt. Misschien ben je je telefoon kwijt en moet je een dringende sms sturen. Als je voor je laptop zit, is het misschien handiger dan typen op een kleiner apparaat. Aangezien tekstgesprekken in uw e-mail worden gearchiveerd, kunt u ruimte besparen op uw mobiele apparaat terwijl u belangrijke berichten bewaart voor toekomstig gebruik.

Andere alternatieven voor berichten

Er zijn extra opties beschikbaar voor het verzenden van sms-berichten vanaf een computer, inclusief de Apple Berichten-app en Facebook Messenger. Er zijn ook minder bekende alternatieven, maar wees voorzichtig bij het verzenden van berichten met mogelijk gevoelige inhoud via een onbekende derde partij.

Aanbevolen: