Een open pleidooi voor ontwikkelaars van mobiele games: gebruik een grotere tekst

Inhoudsopgave:

Een open pleidooi voor ontwikkelaars van mobiele games: gebruik een grotere tekst
Een open pleidooi voor ontwikkelaars van mobiele games: gebruik een grotere tekst
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een behoorlijk aantal mobiele games lijkt geen rekening te houden met de leesbaarheid op een 6-inch telefoonscherm.
  • Het is geen gemakkelijke oplossing. Iets eenvoudigs als het aanpassen van lettergroottes kan nog steeds een spel breken.
  • Ontwerpen rond een grotere standaard lettergrootte vanaf het begin zou een oplossing kunnen zijn.
Image
Image

Ik heb nog maar een paar jaar een bril en mijn ogen zijn nog redelijk in orde, maar ik sta versteld hoe vaak ik mobiele telefoonspellen tegenkom die ik nauwelijks kan lezen.

Toegegeven, ik weet nauwelijks iets over game-ontwikkeling, en ik weet zeker dat het veranderen van de lettergrootte problemen kan veroorzaken, zoals gebroken tekstvakken of erger. Ik begrijp dit, en ik leef mee, maar tegelijkertijd kan ik de standaard lettergroottes op mijn iPhone aanpassen, dus waarom moet ik nog steeds mijn ogen dichtknijpen bij sommige van mijn games?

Mijn open pleidooi voor ontwikkelaars van mobiele games is om te overwegen om je games te ontwerpen rond iets grotere standaard tekstformaten. Of beter nog, als het bereik beheersbaar is, geef spelers de mogelijkheid om de lettergrootte van je spel aan te passen.

Nogmaals, mijn ogen zijn niet zo slecht, dus ik kan me alleen maar voorstellen hoeveel meer een probleem dit zou kunnen zijn voor mensen met een slechter gezichtsvermogen dan ik. Bekijk onderstaande screenshots en probeer de tekst te lezen zonder in te zoomen. Ik kan het niet alleen zijn die dit moeilijk te ontleden vindt.

Ik weet dat het niet makkelijk is

Ik begrijp genoeg over game-ontwikkeling om te weten dat het uitdagend werk is. Het ontwerpen en vervolgens maken van een game is complex, en zelfs kleine veranderingen kunnen een groot aantal onverwachte problemen veroorzaken. Madden 2003-teams komen terecht in de voetbal, en een bij laat de kar ontsporen vanaf de intro tot Skyrim. Een klein ding kan iets anders kapot maken. Dat snap ik wel.

Image
Image

Er is geen "eenvoudig" bij het aanpassen van iets onder de motorkap in een videogame. Als u de tekst een enkele lettergrootte verhoogt, kunnen dialoogvensters of menu's buiten hun beoogde kaders knippen.

Het kan tekstoverlapping veroorzaken waardoor het veel moeilijker te lezen is, zelfs voor mensen die er eerder geen problemen mee hadden. Heck, het zou de zwaartekracht kunnen omkeren voor zover iedereen weet. Games zijn zo raar en geweldig!

Ik denk dat mijn punt is dat ik niet zozeer vraag dat je naar binnen gaat en de tekst in je bestaande games "repareert", omdat ik weet dat dat een enorme onderneming kan zijn. Ik hoop echter echt dat je meer nadenkt over de grootte van de lettertypen die in je toekomstige games worden gebruikt.

Overweeg misschien om de lettergrootte voor mobiele telefoonpoorten aan te passen als je game al op andere platforms staat. Overweeg, indien mogelijk, zelfs om tools te gebruiken zoals de ingebouwde toegankelijkheidsopties voor lettertypen van iOS 10.

Er moet een oplossing zijn

Ondanks de hindernissen, kan ik niet anders dan denken dat er manieren zijn om het probleem van "zo klein dat je het nauwelijks kunt lezen"-tekst aan te pakken, zolang het maar gepland is. Net als gezondheidsbalken of springbogen, ben ik er vrij zeker van dat het beter is om met een plan naar binnen te gaan dan later te proberen iets te veranderen. Ik ben niet zo arrogant om te geloven dat ik het beter weet dan jij, maar ik heb misschien een kleine suggestie.

Image
Image

Zou je tijdens de ontwikkeling je games kunnen testen op telefoons van gemiddelde grootte?

Ik bedoel niet prestatietesten, hoewel dat belangrijk is, en je zult dat waarschijnlijk toch doen, aangezien 'mobiel' tegenwoordig veel hardwaremodellen omvat. Wat ik wel bedoel, is dat wanneer je op een telefoon test, je goed moet letten op de grootte van de tekst op de telefoon die je gebruikt.

Iets dat goed wordt weergegeven op een computer- of tabletscherm, is mogelijk niet zo leesbaar op een ongeveer 6-inch smartphonescherm.

Wat echt triest is, is dat ik pas onlangs een upgrade naar een iPhone 12 Pro heb uitgevoerd, die een groter scherm heeft dan mijn oude iPhone 6S, en ik still sommige niet kan spelen spelletjes erop. Het is niet overdreven dat ik met een vergrootglas op het bureau tussen mij en mijn telefoon moest zitten toen ik naar My Time At Portia keek. Ik geniet van het spel, maar gewoon proberen te achterhalen hoeveel van een bepaald materiaal ik nodig heb om iets te maken, voelt als werk.

Dus, de volgende keer dat je een game begint te ontwerpen, zou je dan eens willen nadenken over het gebruik van iets grotere tekst?

Aanbevolen: