Hoe u uzelf of iemand anders kunt detaggen op Facebook

Inhoudsopgave:

Hoe u uzelf of iemand anders kunt detaggen op Facebook
Hoe u uzelf of iemand anders kunt detaggen op Facebook
Anonim

Wat te weten

  • Om jezelf te detaggen, zoek je de foto en klik je op Tag foto > X naast je naam > Klaar met taggen.
  • Om iemand anders te taggen, volg je hetzelfde proces en klik je op de X naast hun naam.

Dit artikel leert je hoe je jezelf of iemand anders kunt detaggen op Facebook. Er wordt ook gekeken naar waarom u dit zou willen doen.

Hoe je jezelf kunt taggen

Als iemand je heeft getagd op een foto of post op Facebook en je bent er niet blij mee dat deze naar jou wordt gelinkt, is er een snelle oplossing binnen handbereik. Zo verwijder je jezelf op Facebook.

  1. Klik op Facebook op Foto's.

    Image
    Image

    Om een bericht te vinden dat je niet getagd wilt hebben, klik je op Berichten.

  2. Zoek de foto die je wilt verwijderen.
  3. Klik op Tag foto.

    Image
    Image
  4. Klik op de X naast je naam.

    Image
    Image
  5. Klik op Klaar met taggen om het bewerken van de tags op de foto te voltooien.

    Image
    Image
  6. Je bent nu niet meer getagd op de foto of post.

Hoe iemand anders te taggen

Als je liever iemand anders uit je foto of bericht wilt verwijderen, is het proces bijna hetzelfde.

Klik op de afbeelding en in plaats van op de X naast je naam te klikken, klik je erop naast de persoon die je wilt verwijderen.

De foto is nu niet langer beschikbaar via hun profiel.

Wat kan ik nog meer doen om te voorkomen dat mensen mij taggen?

Als iemand je blijft taggen bij foto's of berichten en je wilt niet dat ze dat doen, heb je enkele opties. Hier zijn enkele ideeën over wat u kunt doen.

  • Praat met de persoon. Stuur een bericht naar de persoon die je heeft getagd en vraag hem of haar het te verwijderen. Als het een vriend is, zouden ze het moeten begrijpen.
  • Blokkeer de persoon die je getagd heeft. Het is het beste om erover te praten, maar blokkeer de persoon indien nodig. Ze kunnen je niet taggen op foto's of berichten, en ze kunnen geen contact met je opnemen.
  • Meld ze. Neem contact op met Facebook als het bericht of de foto beledigend is. Dit werkt alleen voor alles dat als beledigend wordt beschouwd of tegen de gemeenschapsnormen van Facebook indruist, en zou een laatste redmiddel moeten zijn.

Waarom zou ik niet getagd willen worden?

Iedereen gebruikt Facebook anders, wat betekent dat taggen ook anders wordt behandeld. Hier is een blik op waarom sommige gebruikers misschien niet getagd willen worden op Facebook.

  • Privacykwesties. Sommige mensen willen niet dat elke sociale gelegenheid aan hun Facebook-profiel wordt gekoppeld, dus ze geven er misschien de voorkeur aan dat foto's die tijdens het evenement worden gemaakt, privé blijven en weg van hun profiel.
  • Om spam te vermijden. Het kan zijn dat mensen je taggen in veel berichten of foto's, en misschien geef je er de voorkeur aan om dingen gestroomlijnder en spamvrij te houden in je nieuwsfeed.
  • Een breuk. Net uitgemaakt met iemand? U wilt waarschijnlijk ook het bewijs hiervan van uw Facebook-profiel verwijderen. Hoewel je ze misschien (nog) niet wilt blokkeren, kan het verwijderen van hun foto's en berichten je helpen om je beter te voelen.

FAQ

    Waarom kan ik iemand niet taggen op Facebook?

    Met de privacy-instellingen van Facebook kunnen mensen berichten waarin ze zijn getagd bekijken, zodat ze de kans krijgen om de tag te verwijderen. Je kunt ook niet iemand taggen die je heeft geblokkeerd.

    Hoe tag ik een bedrijf op Facebook?

    Als het bedrijf een Facebook-pagina heeft, kun je die pagina taggen met de reguliere tools. Mogelijk moet u de pagina volgen om dit te doen.

Aanbevolen: