Hoe u uzelf veilig kunt markeren op Facebook

Inhoudsopgave:

Hoe u uzelf veilig kunt markeren op Facebook
Hoe u uzelf veilig kunt markeren op Facebook
Anonim

Als je in de buurt bent van een natuurramp of een soortgelijke publieke crisis, kun je je familie en vrienden laten weten dat het goed met je gaat als je weet hoe je jezelf veilig kunt markeren op Facebook. Je moet ook weten hoe je kunt controleren of anderen als veilig zijn gemarkeerd op Facebook.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de website van Facebook en de mobiele Facebook-app voor iOS en Android.

Hoe u uzelf als veilig kunt markeren op Facebook in een browser

Als er een openbare crisis is gemeld in uw regio, kan Facebook u een prompt sturen om uzelf als veilig te markeren. Het is echter ook mogelijk om jezelf handmatig als veilig te markeren op Facebook:

  1. Ga naar je Facebook-feed en selecteer See More onder Explore aan de linkerkant van de pagina.

    Image
    Image
  2. Selecteer Crisisrespons.

    Image
    Image

    Je kunt ook rechtstreeks naar de Facebook Crisis Response-pagina navigeren.

  3. Selecteer de gebeurtenis die van invloed is op uw regio. Als u het niet op de eerste pagina ziet, selecteert u het tabblad Meest actief of Verenigde Staten.

    Image
    Image
  4. Selecteer Yes naast Bevindt u zich in het getroffen gebied? bovenaan de pagina.

    Image
    Image
  5. Selecteer Ik ben veilig.

    Image
    Image

    Als je vrienden in het getroffen gebied hebt, verschijnen ze in de rechterbovenhoek van de pagina.

Hoe u uzelf als veilig kunt markeren in de Facebook-app

Het proces om jezelf veilig te maken met de mobiele Facebook-app lijkt erg op elkaar:

  1. Start de Facebook-app en tik op het hamburgermenu in de rechterbovenhoek van je nieuwsfeed.
  2. Scroll naar beneden en tik op Meer bekijken.

    Image
    Image
  3. Tik op Crisisrespons.
  4. Scroll naar beneden en tik op de gebeurtenis die van invloed is op jouw regio.

    Tik op Activiteit van vrienden om te zien of een van je vrienden onlangs de veiligheidscontrole heeft gebruikt.

  5. Tik op Ik ben veilig.

    Image
    Image

Hoe te vragen of iemand veilig is op Facebook

Als je je zorgen maakt over een vriend of familielid die mogelijk getroffen wordt door een ramp, kun je controleren of ze veilig zijn op Facebook. Ga naar de pagina Crisisrespons en selecteer een evenement. Als je vrienden in het getroffen gebied hebt, verschijnen ze in de rechterbovenhoek van de pagina.

Selecteer Ask If Safe om ze een melding te sturen om je vriend te laten weten dat je wilt dat ze inchecken. Als je je zorgen maakt om iemand en je ziet ze niet vermeld, selecteer Zoek een vriend.

Je kunt gebruikers die niet je vriend zijn op Facebook niet controleren.

Bottom Line

Safety Check is een van de Crisis Response-bronnen van Facebook, bedoeld om gebruikers te helpen tijdens openbare noodsituaties. U kunt uw vrienden niet alleen laten weten dat u veilig bent, maar u kunt ook de laatste nieuwsupdates en informatie over hulpverleningsinspanningen vinden. De Crisis Response-pagina is een geweldige plek om te kijken als je hulp nodig hebt, of als je wilt weten hoe je anderen kunt helpen.

Wanneer markeer je jezelf als veilig op Facebook

Als je geen melding van Facebook krijgt over een evenement, betekent dat niet dat je je vrienden en familie niet moet verzekeren dat alles in orde is. Als de crisis echter niet in uw directe omgeving is, is het misschien niet nodig.

Voordat je op reis gaat of naar een nieuwe plek verhuist, is het een goed idee om deze functie met je vrienden en familie te bespreken, zodat je weet hoe je elkaar kunt controleren in geval van nood. Als overheidsfunctionarissen en lokale nieuwszenders de noodtoestand in uw regio aankondigen, is het een goed idee om de Facebook Crisis Response-pagina te bekijken. Als je het evenement niet in de lijst ziet staan, kun je een statusupdate plaatsen om iedereen te laten weten dat je veilig bent.

Aanbevolen: