Street Fighter 6' Designer wil dat iedereen speelt

Inhoudsopgave:

Street Fighter 6' Designer wil dat iedereen speelt
Street Fighter 6' Designer wil dat iedereen speelt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Street Fighter 6 zal een vereenvoudigd, "modern" controleschema bevatten.
  • Spelers kunnen vuurballen en andere speciale bewegingen activeren met een enkele druk op de knop.
  • Nieuwe gebruikers kunnen genieten van het spel in plaats van meteen op te geven.
Image
Image

De nieuwste aflevering van Capcom's iconische Street Fighter-serie heeft een radicaal nieuw idee: nieuwe spelers zullen niet gefrustreerd opgeven na een enkele game.

Street Fighter 6 maakt het gemakkelijker voor nieuwe spelers, of gewoon voor gewone niet-geobsedeerde spelers, om het spel op te pakken en ervan te genieten. Capcom Street Fighter-regisseur Takayuki Nakayama vertelde The Verge dat hij de game voor iedereen had gemaakt om te spelen, niet alleen voor oude fans van de absurd populaire vechtgame-franchise. Maar de wijzigingen in het besturingsschema die dit mogelijk maken, kunnen ook die kernfans gaan irriteren.

"Een vechtspel moet gemakkelijk te leren zijn, maar moeilijk te beheersen, en Street Fighter 6 belichaamt dit principe", vertelde Majid Subzwari, popcultuurexpert en eigenaar van SubZero Comics, via e-mail aan Lifewire. "De basis eenvoudiger maken is een geweldige manier om nieuwe fans binnen te halen terwijl de essentie van vechtspellen intact blijft. Veteraan spelers zullen nog steeds een voordeel hebben met dingen als combo's, maar het zal interessant zijn om te zien hoe de beginners het doen."

Speciale bewegingen

Het hele punt van een vechtspel is om je vaardigheden te testen tegen een tegenstander, of die tegenstander nu een mens is of een computergestuurd personage. En de aloude manier om dat te doen is met 'special moves'.' Net zoals het leren van fysieke vaardigheden in de echte wereld, moeten spelers oefenen om combinaties van knoppen en richtingsbesturing onder de knie te krijgen om krachtige speciale bewegingen te activeren. Dan kunnen ze deze samenvoegen tot onstuitbare combo's voor maximale schade.

In de vroege Street Fighter-spellen waren veelvoorkomende triggers voor speciale bewegingen het rollen van de D-pad van de controller en het indrukken van een knop. Dit werd al snel een tweede natuur. Zozeer zelfs dat - waargebeurd verhaal - toen ik een student was, kon ik mijn kamergenoot bij Street Fighter II verslaan met mijn voeten, met de controller op de grond voor me, terwijl ik Hadokens en Shoryukens nog steeds met mijn tenen uittrok. Brutaal, ja, maar effectief en, voor mijn kamergenoot, volkomen vernederend.

Te makkelijk?

SF6 bevat alle gebruikelijke bedieningselementen voor degenen die ze in de loop der jaren hebben geĂ¯nternaliseerd, maar biedt ook een nieuw, vereenvoudigd "modern" bedieningsschema om beginners te helpen bij het spelen van het spel. Spelers kunnen veel van deze speciale bewegingen uitvoeren met een enkele druk op de knop. Maar niet iedereen is onder de indruk.

"Een spel te gemakkelijk maken gaat voorbij aan het doel om het te spelen", vertelde Oberon Copeland, fan van videogames en eigenaar en CEO van Very Informed, via e-mail aan Lifewire. "Een game moet uitdagend genoeg zijn om spelers betrokken te houden, maar niet zo moeilijk dat ze gefrustreerd raken en opgeven. Het vinden van deze balans kan lastig zijn, maar het is essentieel als ontwikkelaars nieuwe fans willen aantrekken."

Maar dit zou de sleutel kunnen zijn om de game naar een breder publiek te brengen. Je kunt gewoon instappen en alleen spelen, en als je het opneemt tegen een meer ervaren vriend, het soort sociopaat die denkt dat het leuk is om je te vernederen door met hun voeten te spelen, kun je op meer gelijke voet spelen.

Image
Image

Een leuk aspect van de eerdere spellen, en een dat behoorlijk irritant was voor doorgewinterde spelers, was dat sommige speciale bewegingen werden geactiveerd door gewoon herhaaldelijk op de knoppen te hameren. Een nieuwe speler kon met deze tactiek een paar gevechten volledig winnen, terwijl de uitgebreide combo's van de "expert"-speler uiteenvielen, waardoor de expert zeurde dat het niet eerlijk was.

Natuurlijk kon de noob daar niets om geven. Ze genoten gewoon van het spel. En dat is het punt. Toegankelijke games zijn leuk voor iedereen, niet alleen voor hardcore gamers, en in feite zijn veel gamefranchises in de loop der jaren eenvoudiger geworden.

De originele SNES-versie van Super Mario Kart was bijvoorbeeld absoluut keihard. Probeer het vandaag nog te spelen. Als je de huidige Nintendo Switch-versie gewend bent, is het bijna onmogelijk. Zelfs Mario Kart 64, eerst beschikbaar op de Nintendo 64 en onlangs opnieuw uitgebracht op de Switch, is moeilijk te besturen in vergelijking met de moderne versie.

Voor gamers klinkt dat als een stap terug. Maar voor iemand die regelmatig Mario Kart speelt met zijn partner, iemand die nog nooit eerder in zijn leven videogames heeft gespeeld maar die helemaal van Mario Kart hield, is het een enorme stap voorwaarts.

Bewaar de moeilijk te leren bedieningselementen en diepgaande spelvaardigheden voor de competities. Thuis is alles wat games leuker maakt welkom.

Aanbevolen: