Hoe een spreadsheet in Google Presentaties te plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe een spreadsheet in Google Presentaties te plaatsen
Hoe een spreadsheet in Google Presentaties te plaatsen
Anonim

Wat te weten

  • Kopieer de cellen of het diagram uit Spreadsheets die u wilt importeren.
  • Plak het in Dia's en kies Link naar spreadsheet.
  • Bewerk de spreadsheet om de gegevens in de dia te wijzigen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u vanuit Google Presentaties naar een Google Spreadsheets-document kunt linken, zodat de gegevens altijd actueel zijn en alleen de informatie die u wilt presenteren op de dia wordt weergegeven. Het beschrijft ook de voordelen van het integreren van werkbladgegevens in een Slides-presentatie.

Hoe voeg ik Google Spreadsheets toe aan Google Presentaties

De stappen om Google Spreadsheets en Google Presentaties te koppelen zijn eenvoudig te volgen.

Link naar een reeks gegevens

Volg deze stappen als u specifieke rijen en kolommen nodig heeft om als tabel in Presentaties te verschijnen.

  1. Selecteer en kopieer het bereik uit het werkblad dat u in de diavoorstelling wilt weergeven. Doe dit door de selectie te markeren, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Copy.

    Image
    Image

    Bezoek de startpagina van Google Spreadsheets en gebruik het mappictogram om uw spreadsheet te uploaden als deze op uw computer staat.

  2. Open het Slides-document op de dia waarin u de gegevens wilt plakken en ga naar Bewerken > Plakken.

    Als dit een nieuwe diavoorstelling is waarin je nog geen wijzigingen hebt aangebracht, bevat deze hoogstwaarschijnlijk een paar sjabloonitems die je misschien niet op dezelfde dia wilt hebben als je spreadsheetgegevens. Besteed een paar minuten voordat u deze stap voltooit, om de dia op te ruimen zodat deze niet rommelig wordt.

  3. Kies Link naar spreadsheet en dan PASTE op de prompt.

    Image
    Image
  4. De exacte kolommen en rijen die u uit Google Spreadsheets hebt gekopieerd, verschijnen nu in Google Presentaties.

    Image
    Image

    Gebruik de randen van de tafel om hem te verplaatsen waar je hem nodig hebt. Je kunt de tabel zelfs knippen/plakken naar een andere dia, indien nodig, en deze zal nog steeds aan dezelfde spreadsheet worden gekoppeld.

Link naar een grafiek

Je kunt op dezelfde manier naar een grafiek linken als cellen met gegevens, door te kopiëren en te plakken. Maar er is een andere methode waarmee u alles vanuit Google Presentaties kunt doen.

  1. Ga naar Invoegen > Grafiek > Vanuit bladen.

    Image
    Image
  2. Selecteer de spreadsheet met de grafiek die u wilt importeren en kies vervolgens Select.
  3. Kies het diagram dat u in Google Presentaties wilt gebruiken en zorg ervoor dat het vinkje naast Link naar spreadsheet is geselecteerd.
  4. Selecteer Import.

    Image
    Image

Een gekoppelde spreadsheet bewerken in Google Presentaties

Als u wijzigingen aanbrengt in de gegevens, verandert het menu van de tabel in Dia's in een UPDATE-knop waarop u moet klikken om wijzigingen in de dia te laten verschijnen (vernieuw Dia's indien je ziet die knop niet).

Image
Image

De spreadsheetgegevens in Google Presentaties zien er misschien bewerkbaar uit (en een deel ervan is dat technisch ook), maar in plaats van de gegevens daar in de diavoorstelling te wijzigen, kun je de spreadsheet opnieuw bekijken en daar je wijzigingen aanbrengen.

Het is eenvoudig om dit te doen: klik één keer op de tabel of het diagram om bovenaan een klein menu te openen. Selecteer dat en kies vervolgens Open source om Google Spreadsheets te openen.

Je kunt wijzigingen aanbrengen in de tabel in Presentaties zonder Spreadsheets te bezoeken, maar die wijzigingen zijn niet van toepassing op de spreadsheet. Als u een wijziging aanbrengt in Dia's en vervolgens een wijziging aanbrengt in de spreadsheet, overschrijft die bewerking alles wat u in de diavoorstelling hebt bewerkt.

Als het een tafel is waar je mee te maken hebt, is ook in dat menu de zelfverklarende optie om Verander bereik te vinden. Hier kunt u bewerken hoeveel van de spreadsheet in Presentaties wordt weergegeven, zonder dat u de import hoeft te wissen en helemaal opnieuw hoeft te beginnen.

Image
Image

Voordelen van het plaatsen van een Google-spreadsheet in Google Presentaties

Door spreadsheetgegevens in een diavoorstelling te importeren, hoeft u al die informatie niet meer handmatig te kopiëren. Omdat Slides uitstekend werk levert bij het formatteren, hoeft u niet eens zelf de tabel of grafiek te maken; het gebeurt allemaal automatisch in seconden en ziet er net zo uit als in Spreadsheets.

Sinds spreadsheets die in Google Spreadsheets zijn gemaakt, live online zijn, is het bijwerken van wat u in de diavoorstelling ziet net zo eenvoudig als het bijwerken van de spreadsheet. Wanneer u dit soort document koppelt, worden alle wijzigingen die u aanbrengt overal waar het wordt geopend, weergegeven, inclusief uw Slides-bestanden. Dit betekent dat u nog steeds kunt profiteren van de gestructureerde indeling, de handige formules, enz. die door Spreadsheets worden geleverd, ook al wordt deze geopend in uw diavoorstelling.

Deze integratie is zelfs handig als u het Spreadsheets-bestand niet wilt delen. U kunt de diavoorstelling bijvoorbeeld met iemand delen zonder de spreadsheet te delen; alleen het gedeelte van het bestand dat u hebt gekopieerd (bijvoorbeeld de grafiek) is zichtbaar voor iedereen die de presentatie bekijkt.

Iedereen die de diavoorstelling bekijkt, heeft ook toegang tot de Spreadsheets-link, maar als je de spreadsheet zelf niet met die mensen hebt gedeeld, hebben ze geen toegang (d.w.z.d.w.z. de link laat ze niet de volledige spreadsheet zien). Als je de gegevens niet nodig hebt om overeen te komen met wat er in de spreadsheet staat, kun je voorkomen dat zelfs de link zichtbaar is door Plakken ontkoppeld te selecteren wanneer daarom wordt gevraagd.

FAQ

    Hoe voeg ik een Excel-spreadsheet in Google Presentaties in?

    Het kopiëren en plakken van een Excel-spreadsheet werkt mogelijk niet zo goed als een Google-spreadsheet; om te beginnen kunt u de gekopieerde versie niet onmiddellijk bijwerken. Bij sommige services van derden kunt u een Excel-spreadsheet koppelen aan Presentaties. Het is echter gemakkelijker (en waarschijnlijk veiliger) om eerst de gegevens van het Excel-blad in een Google-spreadsheet te plakken en van daaruit te linken.

    Hoe pas ik een spreadsheet op één dia in Google Presentaties?

    Zodra je de spreadsheet in Dia's hebt geplakt, kun je het formaat wijzigen met de grepen op de hoeken. Zorg ervoor dat de tekst nog steeds leesbaar is nadat u deze klein genoeg hebt gemaakt om op de dia te passen.

Aanbevolen: