SpiderOak One Backup Review (bijgewerkt voor september 2022)

Inhoudsopgave:

SpiderOak One Backup Review (bijgewerkt voor september 2022)
SpiderOak One Backup Review (bijgewerkt voor september 2022)
Anonim

Onze redacteuren onderzoeken, testen en bevelen onafhankelijk de beste producten aan; u kunt hier meer te weten komen over ons beoordelingsproces. We kunnen commissies ontvangen op aankopen die zijn gedaan via onze gekozen links.

SpiderOak One Backup is een online back-upservice met tal van geweldige functies, niet in de laatste plaats een beveiligingsniveau dat niet wordt gezien in veel andere back-upservices in de cloud.

Vier online back-upplannen worden aangeboden door SpiderOak, die allemaal identiek zijn, behalve de hoeveelheid opslagruimte die je mag gebruiken.

Dit prijsmodel in termen van cloudopslagruimte maakt het kiezen van het juiste abonnement meestal vrij eenvoudig, u kunt meer over deze en andere functies leren in onze SpiderOak-recensie.

Hieronder vind je details over de SpiderOak-prijzen en abonnementen die je krijgt als je je aanmeldt, en veel dingen die we waarderen over de service, evenals enkele dingen die we niet doen.

Image
Image

SpiderOak One Plannen & Kosten

Geldig september 2022

Elke nieuwe gebruiker begint met 250 GB gratis opslagruimte voor 21 dagen. Bekijk zeker onze lijst met gratis online back-upplannen voor nog meer diensten die gratis back-up bieden, vooral als je het abonnement langer dan een paar weken nodig hebt - sommige zijn zelfs "voor altijd" gratis.

SpiderOak One Backup is beschikbaar in deze vier niveaus, die allemaal beginnen als een gratis proefperiode van 21 dagen:

SpiderOak One Back-up 150 GB

Met de kleinste van de vier SpiderOak One Backup-abonnementen krijgt u 150 GB online opslagruimte. Deze ruimte kan worden gebruikt voor back-up vanaf een onbeperkt aantal apparaten, die allemaal de limiet van 150 GB delen.

Dit abonnement kan worden afgesloten voor $6,00 /maand als u van maand tot maand beta alt of voor $5,75 /maand als u beta alt voor een het hele jaar in één keer, wat uitkomt op $ 69,00 /jaar.

SpiderOak One Back-up 400 GB

SpiderOak One Backup 400 GB is exact hetzelfde als de andere aangeboden abonnementen, behalve dat u tot 400 GB ruimte kunt gebruiken voor back-up van unlimited apparaten.

Prijzen zijn gestructureerd zoals het 150 GB-abonnement: $11,00 /maand voor maandelijkse service of $115,00 /jaar ($9,58 /maand) als u vooraf een heel jaar vooruit beta alt.

SpiderOak One Back-up 2.000 GB

Het derde niveau dat je kunt kiezen met SpiderOak One Backup is het 2, 000 GB abonnement, dat je ook toegang geeft tot zoveel ruimte voor, je raadt het al, een onbeperkt aantal apparaten.

SpiderOak One Backup 2.000 GB is $14,00 /maand indien betaald van maand tot maand en $149,00 /jaar ($12,42 /maand) indien jaarlijks betaald.

SpiderOak One Back-up 5.000 GB

De laatste optie met SpiderOak One Backup is een 5, 000 GB abonnement voor $29,00 /maand, of $26,67 /maand als het gekocht voor een heel jaar in één keer, voor $ 320,00. Net als de andere abonnementen hierboven, bevat deze ook unlimited apparaten.

Alle abonnementen van SpiderOak hebben ook een synchronisatiefunctie, waarmee je twee of meer mappen op al je apparaten gesynchroniseerd kunt houden. Deze functie telt net als de reguliere back-upfunctie mee voor uw abonnementsopslag.

SpiderOak One back-upfuncties

Zoals elke goede back-upservice, houdt SpiderOak One Backup automatisch een back-up van uw gegevens. Sterker nog, het programma laat je nooit per ongeluk je back-upbestanden verwijderen, omdat het ze in je account houdt totdat je ze handmatig verwijdert, wat een functie is die alle back-upservices zouden moeten bieden.

Hier zijn meer functies die u kunt verwachten wanneer u zich aanmeldt voor een SpiderOak-abonnement:

SpiderOak One back-upfuncties
Gemeenschappelijke functie voor online back-up SpiderOak One Backup-ondersteuning
Bestandslimieten Nee, maar je kunt zelf limieten instellen
Beperkingen voor bestandstypen Ja, een paar; plus je eigen uitsluiten als je wilt
Grenzen voor redelijk gebruik Nee
Bandbreedtebeperking Nee
Besturingssysteemondersteuning Windows (7 en nieuwer), macOS en Linux
Native 64-bits software Ja
Mobiele apps Nee
Bestandstoegang Desktopsoftware en web
Versleuteling overzetten SSL
Opslagcodering 2048-bits RSA en 256-bits AES
Privé versleutelingssleutel Ja, standaard vereist
Bestandsversies Onbeperkt
Spiegelbeeldback-up Nee
Back-upniveaus Mappen en bestanden
Back-up van toegewezen schijf Ja
Back-up van externe schijf Ja
Continue back-up (≤ 1 min) Ja
Back-upfrequentie Continu tot wekelijks; zeer aanpasbaar
Inactieve back-upoptie Nee
Bandbreedtecontrole Ja
Offline back-upopties(en) Nee
Offline hersteloptie(s) Nee
Lokale back-upoptie(s) Ja
Vergrendeld/Open Bestandsondersteuning Ja
Back-up Optie(s) instellen Ja
Geïntegreerde speler/kijker Ja, maar alleen voor foto's (mobiele en web-app)
Bestanden delen Ja
Synchronisatie met meerdere apparaten Ja
Back-upstatuswaarschuwingen Nee
Datacentrumlocaties US
Inactief accountbehoud 5 dagen
Ondersteuningsopties Online formulier, e-mail, zelfhulp en forum

Onze ervaring met SpiderOak

Elke geweldige back-upservice moet veilig en betrouwbaar zijn, geweldige functies ondersteunen en idealiter goedkoop zijn. SpiderOak doet geweldig werk door die gebieden aan te pakken.

Wat we leuk vinden

SpiderOak One Backup adverteert als een "no-knowledge" provider. Dit betekent dat u en u alleen toegang hebben tot uw bestanden en deze kunnen lezen, wat een grote zorg is voor iedereen die een back-up wil maken van gevoelige informatie. Medewerkers van SpiderOak kunnen op geen enkele manier zien van welke bestanden je een back-up hebt gemaakt, en dat geldt ook voor overheden of iemand anders die naar je bestanden probeert te kijken.

Bovenop hun sterke privacyomgeving, biedt SpiderOak One Backup een aantal geweldige functies die je natuurlijk zou verwachten van een goede back-upservice.

Om te beginnen, je kunt in de bovenstaande tabel zien dat al je bestanden automatisch worden geback-upt nadat je ze hebt gewijzigd. Dit is uiterst belangrijk, aangezien de hele reden dat u een back-upservice gebruikt, is om uw bestanden veilig te houden. Er is echt geen andere planningsvoorkeur die u wilt gebruiken als u er absoluut zeker van wilt zijn dat uw bestanden worden opgeslagen. SpiderOak One Backup biedt echter veel verschillende planningsopties, zodat u een back-up van uw bestanden kunt maken precies wanneer u dat wilt.

We vinden het ook geweldig dat je een back-up kunt maken vanaf een onbeperkt aantal apparaten. Zolang u binnen de opslaglimieten van uw abonnement blijft, kunt u een back-up maken van een onbeperkt aantal computers, ongeacht of het Mac-, Windows- of Linux-machines zijn. Dit betekent dat u een groot abonnement voor uw hele gezin kunt krijgen en dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het maximale gebruik van uw apparaat.

Een van onze favoriete functies van SpiderOak One Backup is dat het deduplicatie ondersteunt. Hoewel niet zo uniek in de cloudback-upruimte, is het goed om te zien. Dit betekent dat dubbele bestanden nooit in uw account worden opgeslagen en daarom nooit overmatig opslaggebruik kunnen veroorzaken.

Als je bijvoorbeeld een video op je desktopcomputer hebt staan en exact dezelfde video op je laptop, waarvan beide een back-up hebben gemaakt naar je SpiderOak-account, neemt de video alleen ruimte in beslag alsof hij er was een keer. Als het een video van 2 GB is, wordt er slechts 2 GB aan ruimte in uw account gebruikt, ongeacht op hoeveel apparaten u een back-up maakt. Dit geldt voor elk aantal bestanden, ongeacht hun bestandstype.

Een vergelijkbare functie is verwerkt in de functie voor bestandsversie die SpiderOak One Backup ondersteunt. Stel dat u een document op uw computer heeft waarvan u een back-up maakt, als u dat bestand opent, een paar regels onderaan toevoegt en het opnieuw opslaat, wordt het hele bestand niet opnieuw geüpload naar uw account. In plaats daarvan wordt alleen een back-up gemaakt van de aangebrachte wijzigingen en wordt het originele bestand als een "historische versie" beschouwd. Dit bespaart tijd, bandbreedte en opslagruimte, en dus geld, zodat u niet zo snel hoeft te upgraden naar een groter abonnement als anders nodig zou zijn.

Omdat SpiderOak One Backup alleen de wijzigingen bewaart en niet het hele bestand, kan het vele, vele versies van een bestand opslaan zonder veel ruimte in beslag te nemen. Dit betekent dat u keer op keer wijzigingen in een bestand kunt aanbrengen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u voor altijd vastzit aan een bestand waarin u per ongeluk een wijziging hebt aangebracht. U kunt altijd gewoon naar het gedeelte "Historische versies" van het programma gaan en de gewenste versie herstellen.

We vinden het ook leuk dat SpiderOak One bandbreedtecontrole ondersteunt. Door het zoveel bandbreedte te laten verbruiken als het wil, kunnen uw bestanden zo snel mogelijk worden geüpload en, als het iets is zoals onze ervaring, zult u tijdens de back-up geen haperingen of vertragingen opmerken. Als je dat wel doet, is het goed om te weten dat er hier enkele opties zijn.

Begrijp alsjeblieft dat de snelheid waarmee SpiderOak One Backup bestanden kan uploaden van situatie tot situatie zal verschillen, omdat niet alle netwerk- en computerhardware en verbindingen identiek zijn. Zie onze Veelgestelde vragen over online back-up voor meer informatie hierover.

Hier zijn een aantal andere dingen die we leuk vonden aan SpiderOak One Backup waarvan we dachten dat ze vermeld moesten worden:

  • SpiderOak's ondersteuningspagina legt tal van belangrijke informatie over beveiliging en functies uit, en beantwoordt veel veelgestelde vragen die u mogelijk heeft
  • Bestanden waarvan u een back-up maakt en bestanden die zijn verwijderd, kunnen niet permanent worden verwijderd van welk apparaat dan ook, behalve van het apparaat waarvan oorspronkelijk een back-up is gemaakt
  • Onderbroken back-ups worden hervat waar ze gebleven waren zodra de netwerkverbinding of het programma terugkeert naar de normale functionaliteit
  • Geback-upte bestanden die u van uw computer verwijdert, worden nooit verwijderd van uw SpiderOak-account, tenzij u ze handmatig verwijdert uit het gedeelte "Verwijderde items" van het programma; Deze bestanden tellen echter wel mee voor uw gebruikte opslagruimte.
  • Individuele versies van een bestand kunnen uit uw account worden verwijderd om ruimte te besparen
  • Bestanden kunnen eenvoudig worden hersteld naar hun oorspronkelijke locatie of u kunt een andere map kiezen om ze op te slaan
  • Gesynchroniseerde mappen kunnen worden gemaakt, zodat elk bestand dat op de ene computer verandert, wordt weergegeven op de andere(n) in uw account
  • Van stations, mappen en bestanden kan een back-up worden gemaakt via het contextmenu met de rechtermuisknop in Windows
  • Uw bestanden kunnen worden gedownload van de SpiderOak-website, ongeacht welke computer u gebruikt
  • Bestanden en mappen kunnen worden teruggezet op een computer, zelfs als er oorspronkelijk een back-up van was gemaakt vanaf een andere
  • Back-ups kunnen worden geconfigureerd om alles over te slaan dat groter is dan een bepaalde grootte en/of bestanden ouder dan een bepaald aantal uren/dagen/maanden/jaren
  • Hele mappen kunnen worden uitgesloten van back-ups als ze een bepaalde naam bevatten
  • U kunt een lijst met bestandsextensies maken die SpiderOak One Backup moet negeren bij het maken van een back-up van uw gegevens
  • Niet alleen kunnen individuele bestanden worden gedeeld, maar hele mappen kunnen met iedereen worden gedeeld en met een wachtwoord worden beveiligd, zelfs als ze geen SpiderOak One Backup-gebruikers zijn
  • Uw back-ups kunnen optioneel worden opgeslagen in een lokale map of FTP-site en ook online worden geback-upt, zodat het herstellen van bestanden nog sneller gaat

Wat we niet leuk vinden

In vergelijking met wat we leuk vonden aan SpiderOak One Backup, is er niet veel dat we te zeggen hebben met betrekking tot teleurstellingen.

We denken dat de prijs een beetje hoog is, aangezien ze geen onbeperkt back-upplan bieden. Wanneer u naar andere populaire services kijkt, zoals bijvoorbeeld Backblaze, kunt u zien hoe SpiderOak One Backup zich verhoudt. Die service biedt een onbeperkt abonnement dat ongeveer dezelfde prijs heeft als het 150 GB-abonnement van SpiderOak.

Echter, net als bij alle software of diensten waarop je geabonneerd bent, is het belangrijk om elk aspect ervan te vergelijken. Als je dat doet, zul je zien dat de functies heel anders zijn. Backblaze ondersteunt bijvoorbeeld geen onbeperkt aantal versies of onbeperkte apparaten, twee grote pluspunten in de plannen van SpiderOak.

Met SpiderOak One Backup kunt u het bandbreedtegebruik beperken, zodat u uw netwerk niet overspoelt met bestandsoverdrachten, maar alleen voor de uploadbandbreedte. U kunt geen limiet definiëren voor hoe snel SpiderOak One Backup bestanden kan downloaden, wat, hoewel niet erg, jammer is.

Laatste gedachten over SpiderOak One Backup

SpiderOak One Backup is een fantastische keuze, vooral als je een aantal computers hebt om een back-up van te maken en je hebt daar niet meerdere TB's aan data tussen.

Als SpiderOak One niet alle vakjes aanvinkt waar je naar op zoek was met een cloudback-upplan, raden we je ten zeerste aan om recensies van enkele van onze andere favorieten te lezen.

We zijn vooral grote fans van Backblaze en Carbonite.

Aanbevolen: