Hoe te streamen van iPhone naar Apple TV

Inhoudsopgave:

Hoe te streamen van iPhone naar Apple TV
Hoe te streamen van iPhone naar Apple TV
Anonim

Wat te weten

  • AirPay-compatibele apps: zorg ervoor dat iPhone en Apple TV hetzelfde wifi-netwerk gebruiken > start de app > tik op het AirPlay pictogram > tik op de Apple TV.
  • Niet-AirPlay-compatibele apps: zorg ervoor dat iPhone en Apple TV hetzelfde wifi-netwerk gebruiken > open Control Center > tik op Screen Mirroring> tik op de Apple TV > voer de AirPlay-code. in
  • Zoek in sommige AirPlay-compatibele apps het AirPlay-pictogram door op Share te tikken (het vakje met de pijl die eruit komt).

Heb je een video op je iPhone die je op een groot scherm wilt bekijken? Als je een Apple TV hebt, is dat heel eenvoudig. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u materiaal van uw iPhone naar een Apple TV kunt streamen.

Hoe stream ik naar Apple TV?

Een van de voordelen van het hebben van meerdere Apple-apparaten is dat ze naadloos samenwerken. Dat is het geval wanneer je van een iPhone naar Apple TV wilt streamen. Om dit te doen, gebruikt u een Apple-technologie genaamd AirPlay, die is ingebouwd in iOS en tvOS en door veel apps wordt gebruikt.

Het is het gemakkelijkst als de app met de inhoud die je wilt streamen AirPlay ondersteunt. Zelfs als dat niet het geval is, kun je je materiaal nog steeds op de Apple TV laten zien.

Stream vanaf iPhone met AirPlay-compatibele apps

Volg deze stappen om van iPhone naar Apple TV te streamen met AirPlay-compatibele apps, zoals Apple-apps die audio, video of foto's ondersteunen:

Veel, maar niet alle, audio-, video- en foto-apps van derden ondersteunen ook AirPlay.

  1. Verbind je iPhone en Apple TV met hetzelfde wifi-netwerk.
  2. Op de iPhone start je de app met de inhoud die je wilt streamen.

  3. Tik in de app op het AirPlay-pictogram (een rechthoek met een driehoek die in de bodem steekt).

    Image
    Image

    In sommige compatibele apps is het AirPlay-pictogram een beetje verborgen. Kijk in het Share menu door op het icoon te tikken (het vierkantje met de pijl die eruit komt).

  4. Tik op de naam van de Apple TV waarnaar u wilt streamen. Je video verschijnt zo op de tv.

    Image
    Image
  5. Bedien je inhoud via de iPhone-app. Om het streamen helemaal te stoppen, tikt u op het AirPlay pictogram en tikt u vervolgens op uw iPhone.

    Image
    Image

iPhone-scherm spiegelen naar Apple TV

Niet elke app ondersteunt AirPlay. Gelukkig is AirPlay ingebouwd in Apple-besturingssystemen, dus je kunt het volledige scherm van je iPhone spiegelen naar je Apple TV. Hier is hoe:

  1. Verbind je iPhone en Apple TV met hetzelfde wifi-netwerk.
  2. Open controlecentrum.

    Je kunt het Control Center ook gebruiken als afstandsbediening om de Apple TV te bedienen.

  3. Tik op Screen Mirroring (deze kunnen eruitzien als twee overlappende rechthoeken op een bepaalde versie van iOS).
  4. Tik op de Apple TV waarnaar je wilt spiegelen.

    Image
    Image
  5. Voer de AirPlay-code van uw Apple TV in, als daarom wordt gevraagd.
  6. Het volledige scherm van je iPhone verschijnt op je tv. Ga naar de app met de inhoud die je wilt streamen. Druk op play bij die inhoud.

    Wilt u dat de inhoud uw hele tv-scherm in beslag neemt? Zet je iPhone in de liggende modus en, als de app dit ondersteunt, neemt de app het hele tv-scherm in beslag.

Kunt u de iPhone verbinden met de Apple TV-app?

Niet precies. De Apple TV-app is niet betrokken bij het streamen van inhoud van uw iPhone naar het Apple TV-apparaat. In plaats daarvan kun je met de Apple TV-app films en tv-programma's bekijken van Apple TV+, Apple TV Channels en andere streamingdiensten waarop je bent geabonneerd.

De Apple TV-app is vooraf geïnstalleerd op het Apple TV-apparaat, iPhone, iPad en Mac. Je kijkgeschiedenis en je Up Next-wachtrij worden automatisch gesynchroniseerd op alle apparaten, zodat de Apple TV-app op al je apparaten is verbonden.

Dit is meestal een geval waarin Apple een app, streamingdienst en hardwareapparaat allemaal hetzelfde noemt - Apple TV - echt verwarrend is. Gelukkig hebben we de Apple TV-naamgeving voor je ontward.

Kun je thuis delen van iPhone naar Apple TV?

Voordat al je media gemakkelijk beschikbaar waren op al je apparaten, was er Thuisdeling. Het is een Apple-functie waarmee je toegang hebt tot media vanaf andere apparaten op hetzelfde wifi-netwerk. Als iemand in je huis bijvoorbeeld zijn muziek beschikbaar maakt via Thuisdeling, kun je naar zijn bibliotheek luisteren op je Mac of iPhone.

De iPhone en Apple TV ondersteunen beide Thuisdeling, waarmee je muziek en video's naar een Apple TV kunt sturen. Dit is in de meeste gevallen minder handig dan AirPlay, maar het is de moeite waard om erover te weten. Dit is wat je moet doen:

  1. Zorg ervoor dat zowel de iPhone als de Apple TV zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk, de nieuwste versies van hun besturingssysteem gebruiken, zijn ingelogd op dezelfde Apple ID en geautoriseerd zijn om inhoud af te spelen die bij die Apple ID hoort.
  2. Thuisdeling inschakelen op elk apparaat:

    Image
    Image
    • iPhone: Instellingen > Muziek of TV > als TV, iTunes Videos > Thuisdeling > Aanmelden met Apple ID.
    • Apple TV: Instellingen > Gebruikers en accounts > Thuisdeling >Aanmelden met Apple ID.

  3. Op de iPhone, open de Music of TV app.
  4. Klik op de Apple TV op Computers en kies de gedeelde iPhone-bibliotheek waarvan je materiaal wilt afspelen.

    Image
    Image
  5. Als je muziek of video's vindt om af te spelen, klik je erop met de Apple TV-afstandsbediening zoals je elk ander materiaal zou selecteren.

    In dit scenario is thuisdeling waarschijnlijk minder effectief dan simpelweg bladeren door de muziek- of tv-apps die vooraf op de Apple TV zijn geïnstalleerd, omdat alle inhoud op alle apparaten beschikbaar zou moeten zijn (ervan uitgaande dat u al uw media naar al uw apparaten).

FAQ

    Hoe stream ik van een iPhone naar een tv?

    Als je van een iPhone naar een tv wilt streamen, heb je een paar opties. U kunt een Lightning Digital AV Adapter met een HDMI-kabel gebruiken om een iOS-apparaat op uw tv aan te sluiten. Gebruik eventueel een Chromecast om Chromecast-compatibele apps naar je tv te casten. Als je een slimme TC hebt die DLNA ondersteunt, gebruik dan een DLNA-compatibele app.

    Hoe stream ik van een iPhone naar een Roku?

    Je kunt je iPhone spiegelen naar een Roku-apparaat. Open op de iPhone het Control Center, selecteer Screen Mirroring en kies uw Roku-apparaat. Voer desgevraagd de code in die op tv op je iPhone verschijnt. Je kunt ook vanaf je iPhone naar je Roku casten: open de app die je wilt streamen en tik op het Cast-pictogram.

Aanbevolen: