Hoe u Office-softwarevaardigheden op een cv kunt vermelden

Inhoudsopgave:

Hoe u Office-softwarevaardigheden op een cv kunt vermelden
Hoe u Office-softwarevaardigheden op een cv kunt vermelden
Anonim

Met technologische vaardigheden die tot de hoogste behoren waar werkgevers naar op zoek zijn, kan het letterlijk lonen van de vaardigheden die je hebt opgedaan door opleiding of ervaring.

Als je op zoek bent naar een administratieve of kantoorbaan in management, administratie of andere populaire vakgebieden, zijn er verschillende richtlijnen die je kunt volgen, zoals specifiek zijn over je vaardigheden en ervoor zorgen dat je grammatica en spelling top- inkeping.

Image
Image

Details zijn belangrijk

Schrijf altijd elk programma op waarin u bekwaam bent. Je wilt niet dat de mensen die je cv lezen moeten raden waar je het over hebt; ze kunnen aannemen dat u meer weet dan u doet, of onderschatten hoe bekwaam u bent.

Als u bijvoorbeeld op uw cv wilt vermelden dat u veel weet over LibreOffice, in plaats van alleen "LibreOffice" te vermelden, uw vaardigheden specifieker aanprijzen door iets te schrijven als, "LibreOffice Writer, Calc, Impress, Basis, tekenen en rekenen."

Altijd maximaliseren, maar nooit verfraaien

Hoewel je geen kantoorsoftwareprogramma's moet noemen waar je alleen maar van hebt gehoord of waarmee je hebt gedobbeld, moet je je niet inhouden bij de programma's die je wel kent. Vind manieren om de kloof te overbruggen en zet het op je cv.

De vuistregel voor het al dan niet opnemen van een kantoorsoftwareprogramma is om jezelf voor te stellen dat je ofwel sollicitatievragen hierover beantwoordt of het zelf gebruikt op de eerste dag van je werk. Je wilt niet al deze moeite doen om je nieuwe baas teleur te stellen.

Open het programma. Als je tools ziet die je nog niet hebt gebruikt, volg dan de stappen om ze te leren gebruiken, of vermeld het programma helemaal niet.

Misschien heb je Microsoft Word al jaren gebruikt, maar heb je nog nooit een Mail Merge voltooid. Hoewel je niet per se professionele ervaring nodig hebt om het te gebruiken, moet je interactieve tutorials volgen, een lokale gemeenschapscursus volgen of een andere praktische manier vinden om een essentieel hulpmiddel zoals dit echt te leren kennen voordat je zegt dat je Microsoft Word kent.

Houd er bij het opstellen van uw cv rekening mee dat als de baan die u zoekt iemand nodig heeft die bedreven is in een kantoorsoftware-gerelateerde vaardigheid, zoals het maken van grafieken en diagrammen in een spreadsheetprogramma, diezelfde bewoording in uw cv om ze te laten zien dat je niet alleen weet hoe je het moet doen, maar dat je weet wat het werk inhoudt.

Om het grafiekvoorbeeld te gebruiken, kunt u "Microsoft Excel-diagrammen en -grafieken" schrijven in plaats van alleen "Excel" of "Grafische ervaring".

Bewijs het

Om jezelf en anderen te bewijzen dat je bepaalde programma's kent, moet je het officieel maken met een Office Software-certificering. Iedereen kan "Microsoft Excel" op een cv schrijven, en hoogstwaarschijnlijk ook, maar de meeste cv's in de stapel vermelden waarschijnlijk niet "Gecertificeerde Microsoft Office-gebruikersspecialist in Excel.”

Meestal volg je deze cursussen lokaal, gevolgd door een test, maar sommige kun je zelfs halen door online deelname en testen.

Wees slim met spelling en hoofdlettergebruik

Zelfs uitstekende spellers en grammatici struikelen als het gaat om softwarenamen, zoals het vermelden van Microsoft's PowerPoint als 'Power Point' of 'Powerpoint'. Soms zien we woorden zo vaak verkeerd geschreven dat we denken de spelling te kennen, terwijl dat niet het geval is.

Controleer daarom bij het vermelden van kantoorsoftware op uw cv de primaire website van de software-uitgever voor de juiste behandeling van de correcte spelling, hoofdletters, woordafbreking en spatiëring van een programma. Het missen van deze kleine details kan alle andere prachtige details die je op je cv hebt vermeld saboteren.

Diversifieer en krijg meer vaardigheden

Microsoft Office is nog steeds het meest gebruikte kantoorsoftwareprogramma ter wereld, maar een toenemend aantal werkgevers heeft alternatieve kantoorsoftwaresuites aangenomen. Als u meer dan één suite kunt vermelden, heeft u een groot voordeel.

Diversificatie vergroot niet alleen uw kansen om af te stemmen op wat het bedrijf gebruikt, maar zelfs als het niet overeenkomt, laat het zien dat u een nieuw product kunt leren omdat u ervaring hebt buiten MS Office.

Voorbij de softwaresuites: meer technische vaardigheden om op te nemen

Office-softwaresuites worden gebruikt binnen een grotere productiviteitscontext, dus laat werkgevers zien dat u dat weet. Overweeg de volgende toevoegingen aan uw sectie "Technische vaardigheden":

  • Besturingssystemen: Maak een lijst van desktop- en mobiele besturingssystemen waarin u productiviteitservaring hebt. Voorbeelden zijn Android, Windows, iOS, macOS en Linux.
  • Cloud computing: een lijst van alle omgevingen of online opslagoplossingen die je hebt gebruikt, inclusief OneDrive, Google Drive en Dropbox.
  • Social media-vaardigheden: Nogmaals, vermeld alleen die waarvoor u werkervaring kunt laten zien. Sociale netwerksites omvatten Twitter, Facebook, LinkedIn en Pinterest, evenals aggregators zoals HootSuite of TweetDeck.
  • Aanvullende software: Neem indien relevant financiële software, animatiesoftware, desktopvideoprogramma's, samenwerkings- en vergadersoftware, grafische software, contentmanagementsystemen en andere op.
  • Webdesign: je hebt misschien kennis van verschillende gebieden van webdesign, zoals HTML, PHP, JavaScript of CSS.
  • Typsnelheid: Dit wordt meestal weergegeven in termen van woorden per minuut (bijv. 60 WPM). Doe een typesnelheidstest als je het niet zeker weet.

Aanbevolen: