Waarom u trackers uit uw e-mails moet verwijderen

Inhoudsopgave:

Waarom u trackers uit uw e-mails moet verwijderen
Waarom u trackers uit uw e-mails moet verwijderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • E-mailtrackers vormen een groeiende bedreiging voor de privacy, maar er zijn manieren om jezelf te beschermen.
  • DuckDuckGo biedt nu een service die je e-mail van trackers zal ontdoen.
  • Bedrijven, marketeers en zelfs fraudeurs integreren graag trackingpixels in de e-mails die ze verzenden.
Image
Image

Software die in uw e-mail is verborgen, kan al uw bewegingen op internet volgen, maar er zijn een groeiend aantal manieren om deze te verwijderen.

DuckDuckGo, de privacygerichte zoekmachine, heeft onlangs de lancering aangekondigd van zijn e-mailbeveiligingsservice. Als u de service gebruikt, heeft u toegang tot een persoonlijk @duck.com-e-mailadres dat u kunt verstrekken aan services waarvoor u zich aanmeldt, en alle ontvangen e-mails worden door DuckDuckGo ontdaan van trackers voordat ze worden doorgestuurd naar uw werkelijke e-mailadres.

"Trackers in e-mail ondersteunen de gebruikelijke functionaliteit van het verzenden en ontvangen van berichten", vertelde Michael Huth, hoofd van de computerafdeling van Imperial College London, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Ze vormen ook een bedreiging voor de vertrouwelijkheid en privacy. Trackers sluiten onzichtbare afbeeldingen in op web/HTTP-gebaseerde e-mails. Wanneer e-mails worden geopend, activeren deze afbeeldingen of andere links in berichten waarop gebruikers klikken een webreferentie."

Naar mij kijken, naar jou kijken

Het volgen van e-mail is een groot privacyprobleem, vertelde Jerry Ray, chief operating officer bij cyberbeveiligingsbedrijf SecureAge, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Omdat geen van de gegevensverzameling expliciet is onthuld door afzenders die trackingtechnologie gebruiken, en ook niet is overeengekomen door ontvangers, zou dat alleen al voor de meesten voldoende stimulans moeten zijn om trackers uit e-mail te verwijderen," voegde hij eraan toe.

Alle soorten bedrijven, marketeers en zelfs fraudeurs willen vaak trackingpixels in hun e-mails insluiten, vertelde Attila Tomaschek, een onderzoeker voor de website ProPrivacy, aan Lifewire in een e-mailinterview. Deze trackingpixels zijn kleine, onzichtbare afbeeldingsbestanden van één pixel die kunnen volgen wanneer een gebruiker een bepaald e-mailbericht opent, hoe vaak de gebruiker de e-mail opent, de geschatte locatie van de gebruiker toen hij de e-mail opende (via IP-adres), samen met informatie met betrekking tot het apparaat en het besturingssysteem van de gebruiker.

"En, misschien nog alarmerender, geen enkele actie van de gebruiker behalve het openen van het e-mailbericht is nodig om de trackingpixel te activeren en al die gegevens naar de servers van de afzender te sturen", voegde Tomaschek eraan toe. "E-mailontvangers hebben geen idee dat de tracker er is en hebben geen idee dat ze de tracker hebben geactiveerd en persoonlijke gegevens naar de afzender hebben gestuurd."

Stop ze in hun sporen

Er zijn manieren om terug te vechten tegen trackers. De meeste grotere webmailproviders hebben betrouwbare beeldblokkeringstechnologieën die trackingtechnologie kunnen stoppen die de afbeeldingen gebruikt om tracking mogelijk te maken. "Maar alleen als gebruikers het initiatief nemen om te leren hoe ze instellingen kunnen aanpassen om de blokkering uit te voeren die niet standaard is ingesteld", zei Ray.

E-mailontvangers hebben geen idee dat de tracker er is en hebben geen idee dat ze de tracker hebben geactiveerd en persoonlijke gegevens naar de afzender hebben gestuurd.

Misschien is de beste browserextensie die nu beschikbaar is PixelBlock voor Google Chrome, die je laat weten of een tracker aanwezig is en deze effectief blokkeert, zei Tomaschek. De Trocker-browserextensie is vergelijkbaar qua nut en werkt ook om trackers te blokkeren. De Ugly Email Chrome-extensie laat je zelfs weten of er een tracker aanwezig is, zelfs voordat je de e-mail opent.

Trackers zijn echter niet het enige privacyprobleem met e-mail, zeggen experts.

"Een e-mailadres is als de universele identificatie van een gebruiker", zei Huth. "Derden kunnen veel leren van de verkeers- en inhoudsgeschiedenis die aan een e-mailadres is gekoppeld."

Image
Image

Een gebruiker kan zijn e-mailprivacy verbeteren door het e-mailgebruik te beperken tot gebieden waar e-mail het grootste voordeel biedt, en door andere activiteiten uit te voeren via meer privétools, zei Huth. Hij stelde bijvoorbeeld voor dat gebruikers een gezamenlijk chatkanaal opzetten met een partnerbedrijf.

"Dit leidt tot een slankere inbox, wat alleen maar goed kan zijn", zei Huth.

Gebruikers kunnen ook verbinding maken met een VPN om hun IP-adres te verbergen, en dus hun werkelijke locatie, zei Tomaschek.

"Als je dit doet, wordt echter alleen de informatie van de gebruiker verborgen, terwijl alle andere gegevens nog steeds door de trackingpixel naar de server van de afzender worden verzonden", voegde hij eraan toe. "Het is dus belangrijk dat gebruikers alle tools en middelen gebruiken die ze tot hun beschikking hebben om deze trackingpixels te blokkeren en hun privacy te beschermen bij het gebruik van e-mail."

Aanbevolen: