Microsoft Flight Simulator' heeft een ruwe landing op Xbox Series X

Inhoudsopgave:

Microsoft Flight Simulator' heeft een ruwe landing op Xbox Series X
Microsoft Flight Simulator' heeft een ruwe landing op Xbox Series X
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft Flight Simulator wordt deze week voor het eerst geport naar consoles, aangezien de 2020-editie op de Xbox Series X|S belandt.
  • De port is prachtig en suggestief, maar lastig te controleren.
  • Het is een fatsoenlijk spel om mee te spelen en te relaxen, als je eenmaal de fijne kneepjes onder de knie hebt.
Image
Image

Microsoft Flight Simulator op Xbox Series X is een ongelooflijk trouwe port van de bekroonde pc-game van vorig jaar, en dat is mijn grootste probleem ermee.

Dit is geen versie van Flight Simulator voor de Xbox. Het is een poging om de bestaande game in het raamwerk van een console te laten passen, met tal van snelkoppelingen en aanpassingen zodat je een realistisch weergegeven vliegtuig rechtstreeks vanaf de pilootstoel kunt besturen met je Xbox-controller.

Het is een hele klus om te jongleren als je de relatieve vrijheid hebt van een toetsenbord en muis, of een van de uitgebreide hardwaremodellen die serieuze flight sim-fans hebben samengesteld. Als je dat allemaal probeert te proppen in de relatief beperkte beschikbare ruimte op een gamepad, vraag je om problemen.

Dat gezegd hebbende, Microsoft Flight Simulator bestuurt prima als je eenmaal in de vlucht bent, maar het is de zeldzame videogame waar ik meer problemen had met de tutorial dan wat dan ook.

Het uitzicht vanaf de bovenverdieping

Image
Image

Toen het vorig jaar op pc werd gelanceerd, was Flight Simulator het eerste deel in de serie in 14 jaar - Flight Simulator X kwam uit in 2006, Gold Edition uitgebracht in 2008. Er was ook een knipper-en-je- gemiste vlucht spin-off in 2012, ook.

De opvallende functie is de recreatie van de wereld in de virtuele ruimte, waarbij Microsoft's Azure-technologie wordt gebruikt om kaarten van de aarde in re altime naar beneden te halen terwijl je erboven vliegt. Je kunt in Flight Simulator in een vliegtuig stappen en proberen het op straat voor je raam te laten landen.

Vanuit het perspectief van een leek is het een geweldige technische prestatie, gecombineerd met een aantal best-in-class graphics, en het is een geweldige game om te laten zien wat de Series X-hardware kan doen. Ik ben meestal niet iemand die veel foto's maakt in het spel, maar Flight Simulator zal het uit je halen. Het is moeilijk om dat niet te doen, wanneer je dicht genoeg bij een virtueel Vrijheidsbeeld in New York of Christus de Verlosser in Rio kunt komen om zijn gezicht te borstelen met je vleugeltip.

Image
Image

Het is echter niet zonder technische problemen. De downloadmanager van de game was een van de meest bekritiseerde aspecten van de game tijdens zijn tijd op de pc, en het is niet indrukwekkender op Xbox. Het opstarten van Series X duurt lang en veel daarvan wordt besteed aan het moeizaam controleren van de downloadmanager op updates.

Als het ze vindt, doet het alsof het elk pakket individueel te paard vervoert. Een inhoudsupdate van 1,16 GB is op het moment van schrijven al twee dagen in behandeling en moet nog worden voltooid ondanks het feit dat de game urenlang heeft gedraaid terwijl ik langs de Kroatische kust vloog.

Jongleren

Image
Image

Flight Simulator 2020 heeft me een nieuwe waardering gegeven voor wat piloten doen. Je kunt de mate van nauwkeurigheid van het spel in het optiemenu aanpassen, maar zelfs bij de laagste instellingen gebeurt er veel met een bewegend vliegtuig: luchtsnelheid, hoogte, houding, RPM's, enz. Een AI-piloot kan een deel van het werk op zich nemen uit handen, maar de prestaties vereisen dat je handmatig gaat, en het is moeilijker dan ik had verwacht.

Het is niet moeilijk om in de lucht te blijven als je eenmaal in de lucht bent, maar zoals Indiana Jones me heeft geleerd, zijn opstijgen en landen de moeilijkste onderdelen, en ik heb het ook nauwelijks onder de knie. Gewoon rondvliegen is verrassend eenvoudig, en de rest lukt met een beetje oefening.

Net als de pc-versie laat de gebruikersinterface echter veel te wensen over. De menu's zijn notoir compact, met veel handige functies zoals "actieve pauze" verborgen achter lagen met opties. Op de Xbox wordt dit verder bemoeilijkt door een onhandige virtuele muisaanwijzer die een slog is om te gebruiken.

Het geeft Flight Simulator op Xbox een nog steilere leercurve dan het al op pc had. Microsoft had beter kunnen proberen een nieuwe versie van zijn simulator te maken, in plaats van deze gewoon rechtstreeks over te zetten.

Als je dat wilt verdragen, is het een prachtige game waarmee je in re altime over de hele wereld kunt kijken terwijl je met verschillende echte vliegtuigen vliegt. Het is een grote zandbak om in te spelen.

Aanbevolen: