Wat is Venmo en is het veilig om te gebruiken?

Inhoudsopgave:

Wat is Venmo en is het veilig om te gebruiken?
Wat is Venmo en is het veilig om te gebruiken?
Anonim

Met de Venmo-app, opgericht in 2009, kunnen mensen gemakkelijk geld overmaken tussen vrienden en familie, in plaats van hun portemonnee te openen en contant geld op te halen. Zelfs als je nu geen mobiele betalingsapp zoals Venmo gebruikt, zijn je vrienden dat waarschijnlijk wel, en vroeg of laat sturen ze je een verzoek of betaling. "Gewoon Venmo mij." Download de app en je krijgt je geld. (Verzet is zinloos!)

Venmo is ongetwijfeld handig en biedt beveiliging volgens de industriestandaard, maar zoals elke app of software die met financiën te maken heeft, is het niet ongevoelig voor oplichting en fraude.

Image
Image

Hoe kunt u Venmo gebruiken?

Over het algemeen kun je Venmo op twee verschillende manieren gebruiken:

  • Betaal vrienden en familie terug voor gedeelde uitgaven.
  • Koop producten of diensten van Venmo-partners.

Voorbeelden van hoe u Venmo kunt gebruiken zijn:

  • Je kamergenoot jouw deel van de huur sturen.
  • Het aandeel van je vriend op de bar-tab aanvragen.
  • Betalen voor afhaalma altijden besteld via een food-app in samenwerking met Venmo.
  • Andere niet-zakelijke betalingen met mensen die u kent en vertrouwt.

Waar je Venmo ook voor gebruikt, begin met het koppelen van je bankrekening of bankpas of creditcard, en dan kun je snel betalingen verzenden en ontvangen naar of van iedereen die je kent die de app gebruikt. U kunt ook betalingen en verzoeken sturen naar niet-gebruikers, die vervolgens worden gevraagd zich aan te melden. Je krijgt een melding als ze zich aanmelden, maar als ze dat niet doen, moet je het geld op een andere manier verzamelen of verzenden.

Venmo instellen

Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt, is uw bestedingslimiet $ 299,99. Zodra u uw identiteit met succes heeft bevestigd door de laatste vier cijfers van uw SSN, uw postcode en uw geboortedatum op te geven, kunnen uw bestedingslimieten variëren tot $ 4999,99 per week. Venmo is gratis als u geld verzendt vanaf uw bankrekening, betaalpas of Venmo-saldo. Als u geld verzendt met een creditcard, brengt Venmo een vergoeding van drie procent in rekening. Er zijn geen Venmo-kosten om contant geld te ontvangen of in-app-aankopen te doen.

Als je eenmaal bent ingesteld, kun je Venmo bijna op elke gewenste manier gebruiken: betaal een vriend terug voor het avondeten, stuur je kamergenoot jouw deel van de kabelrekening of vraag om betalingen van vrienden of familie voor een gedeelde Airbnb of HomeAway verhuur. Zorg ervoor dat u Venmo alleen gebruikt met mensen die u kent en vertrouwt.

Hoewel PayPal eigenaar is van het bedrijf, biedt het niet dezelfde aankoopbescherming. Dus als u iets online verkoopt aan iemand die u nog nooit hebt ontmoet, kunt u het beste geen Venmo gebruiken voor de transactie. Blijf bij PayPal of andere betalingsdiensten die bescherming bieden tegen oplichting en die u kunnen helpen in geval van niet-betaling.

Mobiele app-betalingen en sociale media

Je kunt je Venmo-account ook koppelen aan partner-apps zoals Delivery.com en White Castle. Vervolgens kunt u Venmo gebruiken om aankopen met die apps te betalen en zelfs rekeningen te splitsen voor taxikosten, eten of andere gedeelde uitgaven. Mobiele bedrijven kunnen Venmo toevoegen als betalingsoptie bij het afrekenen, net zoals u al kunt betalen met Google Pay, Apple Pay, Samsung Pay en PayPal, naast het invoeren van een creditcard.

Venmo heeft ook een sociale-mediakant, die optioneel is. U kunt uw aankoop openbaar maken en deze uitzenden naar uw netwerk van Venmo-vrienden, die deze vervolgens leuk kunnen vinden en erop kunnen reageren. Je kunt je ook aanmelden voor Venmo met je Facebook-inloggegevens, waarmee je vrienden kunt vinden die het mobiele betalingsplatform gebruiken.

Risico's van het gebruik van Venmo voor mobiele betalingen

Venmo gebruikt automatisch meervoudige authenticatie wanneer je de app vanaf een nieuw apparaat gebruikt, wat helpt om ongeoorloofde aanmeldingen bij je account te voorkomen. U kunt ook een pincode toevoegen voor extra veiligheid.

Er zijn natuurlijk risico's verbonden aan het gebruik van Venmo, waaronder:

  • Oplichting bij transacties met vreemden, inclusief valse claims en omgekeerde transacties.
  • Niet-betaling van vreemden voor producten of tickets die je hebt verkocht en naar hen hebt verzonden.
  • Gebrek aan bescherming van kopers en verkopers in geval van fraude of niet-betaling.
  • Beveiligingsinbreuken en frauduleuze transacties op uw account.

Er is een gemakkelijke manier om de eerste drie risico's hierboven te vermijden: praat niet met vreemden. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om Venmo alleen te gebruiken met mensen die je kent en vertrouwt. Hoewel u betalingen op Venmo kunt terugdraaien, kan dit alleen worden gedaan met toestemming van de andere gebruiker, zolang deze dat geld niet al heeft overgemaakt naar een aangesloten bankrekening.

In tegenstelling tot PayPal biedt Venmo geen kopers- of verkopersbescherming, dus als je niet wordt betaald voor iets dat je hebt verkocht en verzonden, heb je pech.

Het is belangrijk om te begrijpen dat hoewel het ontvangen van betalingen op Venmo onmiddellijk lijkt te zijn, het een paar dagen duurt om te verwerken. In wezen leent Venmo u tijdelijk het saldo totdat de bank de transactie goedkeurt. Het is vergelijkbaar met wanneer je een cheque stort, zelfs als je meteen toegang hebt tot het geld, het wordt pas een paar dagen gewist. Als de cheque wordt geweigerd, verwijdert uw bank het geld van uw rekening, zelfs als het dagen of weken later is.

Fraude vermijden

Om uw account te beschermen tegen frauduleuze transacties, moet u uw wachtwoord regelmatig wijzigen en geen wachtwoord gebruiken dat u elders gebruikt. Gebruik een pincode en controleer uw Venmo-activiteit net zo zorgvuldig als een bank- of creditcardafschrift. Meld gevallen van fraude onmiddellijk aan Venmo en uw verbonden bank- of creditcardrekening. Door al deze praktijken te implementeren, blijft uw geld veilig.

FAQ

    Hoeveel geld kan veilig worden verzonden via Venmo?

    De verzendlimiet van persoon tot persoon is beperkt tot $ 4.999,99, maar zorg ervoor dat u de persoon naar wie u geld verzendt kent en vertrouwt, aangezien Venmo geen kopers- of verkopersbescherming biedt. Sla ook geen grote hoeveelheden geld op uw Venmo-saldo op.

    Is het veilig om mijn bankrekening aan Venmo te koppelen?

    Experts raden aan om een creditcard te gebruiken als uw primaire financieringsmethode om te voorkomen dat frauduleuze kosten uw bankrekening leegmaken. Venmo rekent echter drie procent voor creditcardoverdrachten.

Aanbevolen: